Aktive Lokalsamfunn

fredag 18. januar 2019


ØKTPLAN FOR KOREOGRAFI JR POM ELITE
Navn: Matilde Heggeli
Dato: 15.01.19
Sted: Studio 3 kbghallen
Varighet: 1 time og 15 min
Målgruppe: Junior elite
Utsyr: høyttaler, PC
Hovedmål: Lære og teste ut ny koreografi, så den sitter.
Holdningsmål: jeg skal være positiv, tålmodig og samarbeide med jentene
Kunnskapsmål: lære ny koreografi


En innledning og forklaring på hvordan vi gjør det:

På Pom Junior Elite har vi som regel at på tirsdager skal man komme relativt varmet opp, fordi 1 time og 15 min er ikke mye tid å lære koreografi på. Jeg kjører derfor svært lite oppvarming. Og frem til desember så handler månedene om å lage en rutine, så etter jul begynner vi å pirke den til hver minste detalj og kjøre den mange ganger. Men da er det viktig nå disse månedene å få laget en rutine, og noen deler er vanskeligere å lage og lære bort enn andre. Derfor må jeg bruke den tiden jeg har på koreografi. Styrke, teknikk og utholdenhet skjer i en annen time.

Så frem til jul vil nok timene se ganske like ut, ettersom nå må vi bare få en dans på plass. Intensitet kan også være svært forskjellig på øktene selv om det er samme type økt. Fordi om vi skal lære en vanskelig del så vil ting gå saktere frem, og det vil ta lenger tid før jenten klarer å gjøre koreografien fullt ut. Mens om det er noe enkelt så vil de skjønne koreografien raskere, og vi kan kjøre det om igjen mange ganger fullt.


ØKTPLAN 
Tid
Hva
Hvordan 
Hvorfor 
Metode
1-      2 min
INNLEDNING

- Samle alle
- gjennomgang av hva vi skal
-opprop


-Samle alle i en sirkel eller bare høre hvem som ikke er der


Jeg gjør dette for å få kontroll på hvem som er der, gi jentene et overblikk over hva vi skal.
3 min
 Generell oppvarming:
Ikke lett å forklare siden dette er en ferdig rutine til sang.
Jeg starter med å gå gjennom raskt det som kommer uten musikkl, så det ikke blir forvirring. Men jeg er også med når vi gjør det med sang.
-        En oppvarmings rutine til sang (such a boy), som består av:
-        En slags yogaøvelse, som går ut på å ta å på tærne, også står man å tøyer her med litt ulike varianter, opp i hunden, ut i 6 push ups samle og opp. dette repeteres
-        Løft bein frem, siden og bak.
-        Til flat back krum rygg også ut i rett rygg. Vil vise hva dette er før vi begynner
-        Sangen varer ca 3 min og 30 sek

    

-         Klassen sprer seg ut foran meg, og de følger etter det jeg gjør
-        Før vi begynner så forteller jeg kjapt om den ene øvelsen for den er lett å gjøre feil.
-        Oppvarming til musikk
-        Bruker store muskelgrupper, men får samtidig tøyd ut slik at en blir varm til pom hopp
Den gjøres 1 gang.

I oppvarmingen har jeg valgt å ha leker som øker motivasjon og som går litt på utholdenheten, ettersom dette er et mål i hoveddelen. Haien kommer er i tillegg en øvelse som skjerper reaksjonen, som også er et mål i hoveddelen. Oppvarmingen hjelper med å omstille kroppen fra hvile til arbeid, og fungerer skadeforebyggende.
Følg-meg- metoden
Vise og forklare
3 min
Spesiell del:

-        En enkel styrke del til sang som varmer opp lysken, hofta og lårene spesielt, og gjør klar til hoppe teknikk trening.
Sang: attention - lash remix
Sangen varer ca 3 min


-        enkel styrke til sang, så står vi å i en dyp knebøy føttene peker ut til siden, vi gjør små bevegelser opp og ned i denne stillingen. Vi bytter mellom dyp knebøy og stå med rett bein bak og andre bein i 90 grader.
-        Etter dette går vi over til en imitasjons øvelse av splitthopp. Som også går på styrke i hofte og lår.Her øker vi intensiteten og spesifiserer godt mot steder det trengs å være varm. Vi har også her en liten imitasjonsøvelse av splitt hopp sittende.
Viktig å gjøre hele kroppen god og varm, spesielt lysken, fordi det er en ganske vanskelig og krevende teknikk time med mye hopping.
Ape Metoden. De følger meg.
60 minutter
HOVEDDEL 

Koreografi-          Jeg forteller hvilken del av sangen vi skal jobbe med
-         Vi begynner med plasseringer
-         Deler opp koreografien
-         Tar det steg for steg
-         Repeterer helt til det sitter
-         Spør om de har spørsmål
-         Når delen er lært setter vi det sammen, med resten som er før
-         Tilslutt filmer vi, og legger ut på gruppen
 Koreografien læres bort grundig, og vi repeterer det mange ganger for at de skal få det inn i kroppen skikkelig. Vi filmer fordi når de kommer hjem så må de se på seg selv på videoen, og rette opp det de kanskje ikke klarte nå til neste gang.
Hel del metoden
5
min
AVSLUTNING 

-Snakker sammen om hvordan økten har vært imens vi tøyer

-         Tøyer lysken i 2 min
-         Tøyer baksidelår i 2 min
-         Tøyer fremsidelår 30 sek på hver bein

Vi samles i en sirkel.
Jeg eller forteller øvelse, også kan vi snakke litt om økten imens vi tøyer om det trengs, eller bare tøye.


Dette gjør jeg for å oppsummere og høre eventuelle tanker. Jeg tøyer for at jenten skal strekke ut musklene som nå er spente, og for at de skal få noe avspenning på slutten
Vise og forklare meto

1 kommentar:

  1. Kom enda lengre på dansen, jeg fikk lært bort 20 sek til. Og ting begynner å sitte godt hos jentene. De virker motivert og jeg er veldig motivert. Så alt funker egentlig svært godt nå.

    SvarSlett