Aktive Lokalsamfunn

torsdag 10. januar 2019


Torsdag uke 2
NAVN: Andrine Wollesund
FERDIGHETSMÅL: Forbedre grunnleggende forsvarsteknikker. I tillegg fokus på videreutvikling av finter.
KUNNSKAPSMÅL: Lære viktigheten av å plassere seg og takle riktig i forsvar.
HOLDNINGSMÅL: Være konsentrert og følge med når treneren snakker.   
Utstyr: Baller, kjegler, matter, vester.
Dato og tid: Torsdag 29.11.2018 – 16:30-17:30
Målgruppe: Gutter 07
Sted: Tislegård gymsal
Starter økta med en samling på midten for å presentere økta.


TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE/KOMMENTAR
10-15 min
Generell oppvarming
Score på matte på gulvet
Deler inn i 2 lag. Legger ut to matter i hver ende av hallen. Om å gjøre å legge ballen på matta. Ikke lov å kaste ballen på matta. Vanlige håndballregler gjelder.
Starter med lek i oppvarminga for å få en morsom start på økta og for å øke motivasjonen.
Øke motivasjonen
Øke prestasjonsevnen
Hindre skader
-------------------------
Ved økt kroppstemperatur skjer følgende:
Blodet og vevsvæsken flyter lettere
Transporten av næringsstoffer og o2 til m. går raskere
Overføringen av oksygen fra blodet til m.c. går lettere.
Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
De kjemiske reaksjonene går raskere
Nerveimpulsene går raskere
Samspillet mellom m. og nerver blir bedre
Oppmerksomheten mot ulike sanseinntrykk blir skjerpet
Konsentrasjonsevnen øker
Spenningen i kroppen blir regulert til et gunstig nivå
·        Spesiell del som skal gjøre deg klar til hoveddelen, og lage en glidende overgang mellom oppvarming og hoveddel. Bli varm i armen og forbedre teknikken og ballfølelsen.

Viktig å varme opp keeper inn mot de andre øvelsene hvor det vil bli mye skudd på mål. Fokus på å gjøre denne delen raskt for å rekke mange skuddøvelser.


Funker fint å ha med litt konkurranse i kastoppvarminga for å få ordentlig fart på pasningene og for å vekke konsentrasjonen og motivasjonen. Selv om det skal utføres raskt, vil jeg presisere at teknikk på pasninger og mottak fortsatt er viktig. Vil få frem viktigheten i høy arm gode pasninger, og gode mottak.Vise og forklare


5 min


Spesiell del

Kast to og toKonkurranse


Spillerne går sammen to og to og stiller seg overfor hverandre med en avstand på omtrent tre meter. Kaster vanlig med bevegelse i beina.
Viktig å fokusere på ved kast:
- Albuen ut fra kroppen.
- Kast med arm i ulike høyder.
- Tren på treffsikkerhet. 
- Brysthøyde.
- Balanse.
- Stemfot.
- Tyngdepunktet framover (ikke for mye).
- Lett bøy i knærne.
- Klar til mottak rett etter avlevering
- Viktig ved mottak:
- Være forberedt
- Tomlene bak ballen, ikke krokodille.
- dempe ballen med armene og ikke fange med stive armer.

-Bevege beina: jobbe fremover i det man skal kaste, rygge tilbake og vende fremover igjen når man skal ta imot og avlevere igjen.
Kaste med motsatt arm
Gradvis øke avstanden

- Viktig ved mottak:
- Være forberedt
- Tomlene bak ballen, ikke krokodille.
- dempe ballen med armene og ikke fange med stive armer.20 pasninger i par: 5 pr person fra en side, bytte plass, 5 pr person fra andre siden i frosk. Setter seg på rumpa når man er ferdig; første par vinner.

Apemetoden
Vise og forklare


TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
30 min

5 min5 min10 min


15 min

5 min


2 min


Hoveddelen

Innlæring av grunnleggende forsvarsteknikk

En mot en lek med kjegle.


Forsvarsspill mot angrep med matte


En mot en: sideveisforflytning + finte/forsvar.

Ti trekk


Samles på midten: snakke om økta og tøye lett


Holder samme par. Den ene i paret er angrepsspiller mens den andre er forsvar. Angrepsspilleren har ballen og skal jobbe inn mot forsvareren med høy arm og stemfoten foran. Forsvarsspilleren skal fokusere på å skråstille riktig, takle riktig i forhold til arm og ha kontroll på angrepsspilleren. Forsvarsteknikken er under fokus i denne øvelsen. Jobber frem og tilbake i 20 sek hver før det byttes. 2-3 ganger hver.


Hvert par får en kjegle.
En forsvarspiller skal vokte kjeglen sin ved å bruke forsvarsteknikker. Angrepspilleren skal forsøke å komme forbi forsvareren for å ta kjeglen. Spillerne holder på i 45 sek av gangen før de bytter plass.Legger opp en/to matter ved 9 meter. Legger baller oppå matta. En skal stå i forsvar og vokte matta og hindre at en angrepsspiller kommer forbi og får tak i en ball. Angrepsspilleren skal prøve å finte seg forbi i fart og få tak i en ball og gå på mål og skyte. Legger ballen man skøyt tilbake på matta når man har skutt. Bytter forsvarsspiller underveis, alle skal innom.Setter opp to markører for forsvarsspilleren omtrent 3 meter unna hverandre på 7-8 meter, og en for angrep på ca. 9 meter. Både angrep og forsvarsspiller skal jobbe sideveis mellom kjeglene: først til den ene siden, så til den andre, rundt kjegla. Angrepsspilleren velger vei, og forsvarsspilleren skal speile bevegelsen. Når angrepsspilleren er tilbake i midten skal den sette en finte så kjapt som mulig. Forsvarsspilleren skal prøve å stoppe ved å låse/føre spilleren ut av området. Alle skal innom forsvar og ha en runde mot alle på laget (ser litt an hvor mange det er på trening); det er en slitsom øvelse, så må se an om det er mulig å gjennomføre alle fortgående etter hverandre.

To lag. Ti pasninger innad i laget uten at ballen går i bakken. for poeng ved 10 pasninger. Fokus på fart, låsing når motsatt lag har ballen og bryte av spillet.Tøye lett bein og armer


Fin øvelse for innlæring av grunnleggende forsvarsteknikker. God øvelse for at jeg kan forklare nøye på forhånd. I tillegg slitsomt å jobbe slik som dette i 20 sek; får opp pulsen på spillerne.


Enda en god øvelse for innlæring av grunnleggende forsvarsteknikk en mot en. Viktig med fokus på slike øvelser i starten før forsvarsteknikkene kan videreutvikles mot et etablert forsvar med samarbeid.

Bra øvelse for både finteteknikk, fart og forsvarssteknikk. Ser an om jeg legger opp to matter slik at det ikke skal bli så mye køståing.Utfordrer både angrepsspiller og forsvarsspiller til å arbeide raskt og reagere på hverandres bevegelser. Vil etter hvert bli veldig tungt å jobbe sideveis og jobbe i forsvar for forsvarspilleren da vi kjører en etter en fortløpende. Øvelsen er også god for forsvarsspilleren da den utfordrer i å arbeide maksimalt i forsvar til tross for at man er sliten i beina. Dette er noe som skjer i kamp, og er veldig relevant å trene på.
Morsom slutt på økta med elementer av det vi har øvd på tidligere.

Fremskynde restitusjon
Unngå stive muskler


Vise og forklareVise og forklareVise og forklare


Vise og forklare
Vise og forklareApemetoden
1 kommentar:

  1. utfordrende økt i dag. hadde planlagt mange gode øvelser, men konsentrasjonen og utførelsen var langt i fra slik jeg ønsket. det ble med det en ganske kaotisk økt, hvor jeg ikke følte jeg kom frem som leder. Prøvde så godt jeg kunne å være tydelig på utførelse, og forklare øvelsene godt, men mye av aktiviteten ble dessverre tulla bort, og jeg sleit med å ta tak. har en del å lære på det å ha forventninger til øvelsene og bygge de opp moment for moment for at det skal bli mest mulig effektivt og bra. når jeg har konkurranse i kastdelen skal jeg neste gang være enda tydeligere på utførelse selv om det er konkurranse. om noen ikke utfører slik de skal får de feks straff i form av at de må holde 5 sek på ballen.

    SvarSlett