Aktive Lokalsamfunn

mandag 28. januar 2019


NAVN: Jenny Sørby
DATO: 29. 01.19
 HOVEDMÅL: Jobbe med krysspill og presisjon i pasninger.FERDIGHETSMÅL: Barna skal bli tryggere med ball i fart, føle at de har mer kontroll og få en bredere forståelse for spillet.HOLDNINGSMÅL: Gjennom ulike teknikkøvelser skal barna føle at de er i et trygt miljø, og oppleve håndballtreninger som gøy.
 STED/TID: Vestfossen Flerbrukshall, kl 17.30-19.00.ALDER: J08 
TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
3 min
Introduksjon
Vi samles langs den gule linja. Her tar vi en kort prat om dagens trening, og sjekker hvor mange som har møtt opp..
Skaper samhold, motivasjon og trygghet
Ca 15 min

Generell oppvarming:
Stiv heks

Platebasket


Dette er en vanlig sisten-variant. Når man blir tatt må man stille seg med bred beinposisjon, og så må noen krabbe under beina. Da er man fri.Barna spiller basket. For å få mål må en av jentene på laget skyte ballen på basketplata, og så må en av de andre jentene på laget ta imot, uten av ballen er nær bakken først.


• Øke motivasjonen
• Øke prestasjonsevnen
• Hindre skader
----------------------------
Ved økt kroppstemperatur skjer følgende:
- Blodet og vevsvæsken flyter lettere
- Transporten av næringsstoffer og o2 til m. går raskere
- Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
- Nerveimpulsene går raskere
- Oppmerksomheten mot ulike sanseinntrykk blir skjerpet
- Konsentrasjonsevnen øker
Spenningen i kroppen blir regulert til et gunstig nivå.


Vise og forklare
Ca 5 min


Spesiell del:
-kaste to og toKaste øvelser:
Barna stiller seg opp langs langsiden og begynner og kaste to og to. Dette er viktig for resten av økta, ettersom den inneholder flere kastøvelser. Øve på å kaste bak rygg.


Barna skal kaste to og to.
De skal sitte på rumpa, med føttene inntil hverandre. Så skal den ene kaste pasning, hvis den andre klarer å ta imot uten at ballen treffer bakken skal begge ta et skyv tilbake. Det er om å komme lengst unna. Treffer ballen bakken er det tilbake til start igjen.
Vise og forklare
60 min
Hoveddel:


Pasning med kryssLøp med pasning


Ankomst med utspill til kant
Spill på to mål

Barna stiller opp på 3 backrekker. En ball på rekka. De skal sentre noen ganger, og så skal backen bestemme seg for å ta med seg ballen til en av sidene. Da skal backene skjønne hvem som krysses opp, basert på bevegelsene som utføres av midtspiller.

De skal løpe tre og tre over banen, fra 6 meter til 6meter.
-Først vanlig pasning.
-enkeltkryss med skudd
-dobbeltkryss med skudd (hvis de får til enkeltkrysset)

Barna går sammen 3 og 3. Den ene står litt bak midtlinja. Den andre står til venstre midt imellom ca 11 m og midten. Den tredje står litt smalt på kant. Barna skal stusse ballen i høy fart, slik at de kommer nærmere mål, og får kortere pasninger. Ballen går fra keeper, til midten (dersom de ikke får til dette, så starter ballen direkte fra midt). Midten tar med seg ballen, sentrer til venstre som til slutt stusser ut til kanten som skal skyte på mål. Barna må alltid ha fart mot mål, og de skal ikke stå stille når de sentrer.  

Gruppa deles i to og skal spille vanlig spill. Dette har vært ønsket av barna på trening, og det er også dette de trenger å øve på. Å trene som vanlig kamp på trening er veldig lærerikt. Dette blir oppdagende læring, noe som er viktig i håndball.


Dette er viktig for å bli klar til kryssene som skal utføres i fart i neste øvelse. Dette gjør at barna blir mer kjent meg krysset, og ikke føler seg usikker når de skal løpe og krysse samtidig. Her må de også jobbe med selvstendighet i form av at det er ingen som forteller dem hvem som krysser, dette må de forstå selv – oppdagende læring.


Fokus på pasning i fart og forståelsen av bredde i spillet. Barna skal øve på å stå litt bredere på banen, ettersom de ofte står veldig tett oppi hverandre. Dette er en vanskelig øvelse, så vi skal bruke god tid på å få til dette.
For å øve på samspill, og også pasning i fart. Viktig med presiserte pasninger, noe barna trenger å øve en del på. Pasning med fart er noe vi trenger å øve på.Vi skal bruke litt god tid på dette, ettersom barna synes det er gøy og man lærer og erfarer mye av å spille på hel bane.

Vise og forklar e  og oppdagende læring.
5 min
Kort samtale om hvordan det har vært. Tøye.
Samles i sirkel:
Vi gjennomfører enkle tøyingsøvelser, samtidig som de kan fortelle sine tanker om økta.
Gjøres for å ha en rolig avslutning på økta, og for at barna kan komme med innspill dersom de har noen tanker.
2 kommentarer:

  1. Økta gikk fint, uten noe særlig komplikasjoner. Eneste som skjedde var at barna maser veldig mye på å være keeper, men vi fant en løsning på det sammen med treneren. Barna har hatt en god utvikling med tanke på kryssspillet, vurdering rundt timing og løp med ball. Barna er også blitt mer strukturerte rundt beskjeder, noe som gjør det enklere for meg å forklare øvelser.

    SvarSlett
  2. Gode refleksjoner rundt økt
    Meget god øktplan

    SvarSlett