Aktive Lokalsamfunn

mandag 7. januar 2019


Skitrening 11-12 år


Tema: Ski
Periodemål: Forberedelse på konkurranse
Hovedmål: utfordre aerobe utholdenheten
Kunnskapsmål: Gli lenge på skiene
Målgruppe:
11-12 år, gruppe på ca. 15 stykker. Både jenter og gutter
Intensitet: Middels
Tid: 75
Sted: Bevergrenda
Utstyr:
-          Ski

Oppvarming
Tid: 20
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/ organisering
Hjelpetrener
10 min
Haien kommer
Deler inn i 4 grupper og to haier. Når jeg roper på en av gruppene skal de gå rundt haiene. Når jeg roper «Haien kommer» Må de komme seg tilbake uten å bli tatt av haiene.
Få opp aktiviteten samtidig som de kan ha det gøy.
Metode:
Vise og forklare.
 
Organisering:
Samler gruppa ved lokalet og går bort. Sier kort hva vi skal, gruppa har gjort denne leken før så bruker ikke mye tid på dette.
Være med og markere områdene = Sette ut kjegler.
10
Pizza sisten
Gruppa skal bare gå inne i «pizzaen». Det er en som skal ha den, og sisten går videre når man klarer å ta noen andre. Hvis folk står for mye stille så sender jeg ut Mats/ Olav eller flere som har den.
Dette er en motiverende lek hvor jeg får opp aktiviteten.
Organisering:
Jeg går med gruppa bak meg og lager en sirkel, deretter deler opp i «stykker»
Metode:
Vise og forklare og apemetoden
 
Blir med hvis aktiviteten går ned.

 

Hoveddel
Tid: 40
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/ organisering
Hjelpetrener
20
Teknikk
Setter opp en liten «runde» (hvor jeg ber gruppa om å prøve å gå dobbeltdans) gruppa kan gå. De går rundt der og jeg gir den arbeidsoppgaver som de kan jobbe med. Dette er noen av tingene jeg skal se etter:
-          Om de klarer å sette stavene langt nok fram og opp.
-          Skyve hofte fram
-          Gli lenge på skiene
-          Frekvens 
Deretter tenker jeg å ta noen runder uten staver med fokus på å gli lenge på skiene.
Hvis forholdene er bra i bakken og vi rekker det (prioriterer det) Kan vi eventuelt gå opp i bakke og kjøre padling, men tenker det egt er nok med en teknikk om gangen.
Som i alle idretter en teknikk en viktig del av idretten og det er sentralt at gruppa har riktig teknikk. Dette er også et av målene for perioden. Neste uke er det den første konkurransen for gruppa og derfor er det også fint at vi får inn litt teknikk før dette.
Organisering: Samler hele gruppa rundt stadion. Deretter sier jeg at vi skal kjøre dobbelt danseteknikk og bruker Mats/Olav til å vise fram teknikk. Deretter går de runden, hvor jeg prøver å gi tilbakemelding til alle, og deretter samler dem og gir noen generelle tips til hele gruppa.
 
Metode:
 Vise og forklare
Gå foran den første runden slik at gruppa ser hvor vi skal gå og vise fram.
30
Pyramide intervall
(Hurtighet)
 
Jeg har kjørt denne intervallen noen ganger på barmark:
Starter dem to og to slik at det blir en slags «konkurranse» mellom to jevne. Starter dem kontinuerlig slik at det ikke jevnt med pause tidene.
Første løper en til den første stolpen, så 2,3,3,2,1.
Tidligere kjørte jeg den i bakken, men må nå se litt an hvordan forholdene er, mulig at jeg derfor kjører kortere lengder, slik at det også blir litt hurtighet inn i bilde.
Vi har intervall for å bedre den aerobe utholdenheten. Jeg valgte denne formen for intervall siden det er motiverende å gå trappevis opp og nedover. I tillegg så er det kortere distanser slik at jeg virkelig får opp tempoet på gruppa. Neste uke er det «konkurranse» så det er greit å få intensiteten litt opp før dette.
Metode:
Vise og forklare
 
Organisering
Samler gruppa slik som de andre gangene ved elghuffs, forklarer hva vi skal (kort) deretter går bort til der vi skal starte. Deler dem inn to og to.
Viser hvor langt de skal løpe.

 

Avslutning
Tid: 5
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/ organisering
Hjelpetrener
Gå rolig ned etter intervallene
Gruppa går samlet en liten runde.
Gjør dette for å få en avrunding på økta, slik at prosessen med restitusjon blir startet med en gang.
Metode:
Apemetoden
 
Organisering:
Samler gruppa på vanlig måte, deretter ber jeg guttene gå først også går jeg bakerst. Deretter samle gruppa ved lyktestolpe og kort avslutte økta.
Blir med.

 

 

1 kommentar:

  1. Organisering:
    Jeg følte at jeg fikk veldig god kontroll på gruppa og at økten hadde en slags flyt. Utførelsen var ganske lik som planen, men jeg gjorde noen justeringer underveis. Jeg valgte å ta litt mer tid på teknikk, fordi jeg så dette som nødvendig. På grunn av forholdene valgte jeg også å heller kjøre en liten stafett isteden for intervall. I tillegg så er det første gang etter ferien så var greit å ikke ta det for tøft heller. Etter det så kjørte jeg 10-15 min med litt leker for å få opp motivasjonen i gruppa.

    En ting jeg er veldig fornøyd med på denne økt var at jeg klarte å gi tilbakemeldinger på teknikken spesielt til en i gruppa som ikke helt forsto seg på dobbeltdans teknikken, men som klarte det mye bedre etter hvert. Derimot ønsker jeg at jeg på neste teknikk trening å kunne gi flere tilbakemeldinger til gruppa. Jeg synes det er ganske vanskelig å gi tilbakemeldinger fordi jeg ikke føler meg helt trygg på teknikken, og derfor var det godt at jeg satt opp noen ting som jeg hadde fokus på. Tenker jeg nesegang kan spør noen av de andre trenerne om hjelp til dette.

    SvarSlett