Aktive Lokalsamfunn

søndag 6. januar 2019


NAVN: Jenny Sørby
DATO: 08. 01.19

HOVEDMÅL: Jobbe med duellspill og presisjon i pasninger.
FERDIGHETSMÅL: Barna skal bli tryggere med pasninger i fart, føle at de har mer kontroll og få en bredere forståelse for spillet.
HOLDNINGSMÅL: Gjennom ulike teknikkøvelser skal barna føle at de er i et trygt miljø, og oppleve håndballtreninger som gøy. 

STED/TID: Vestfossen Flerbrukshall, kl 17.30-19.00.
ALDER: J08

TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
3 min
Introduksjon
Vi samles langs den gule linja. Her tar vi en kort prat om dagens trening, og sjekker hvor mange som har møtt opp.
Skaper samhold, motivasjon og trygghet
Ca 15 min

Generell oppvarming:

Syv-trekk
Ball på kjegle


Gruppa deles i to. 1 ball spilles rundt. Det er om å få 7 pasninger innad i gruppa. Dersom man mister ballen eller den treffer bakken eller motstander, så må man begynne på nytt. Ikke lov å stusse, ellers vanlige håndballregler.Barna blir delt opp i 4 lag, med likt antall på hvert lag. På den ene siden av hallen skal to av lagene spille mot hverandre, og på den andre siden skal de to andre lagene spille mot hverandre. Det er om å gjøre å få ballen på kjeglen. Kjeglene tilhører ingen, det er kun om å gjøre å legge ballen på kjeglen, men sørge for at motstanderne ikke klarer det. Jeg velger å  dele opp i flere lag slik at fler blir inkludert i spillet, og fler må ta tak – de som vanligvis gjemmer seg litt må stå fram.

• Øke motivasjonen
• Øke prestasjonsevnen
• Hindre skader
----------------------------
Ved økt kroppstemperatur skjer følgende:
- Blodet og vevsvæsken flyter lettere
- Transporten av næringsstoffer og o2 til m. går raskere
- Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
- Nerveimpulsene går raskere
- Oppmerksomheten mot ulike sanseinntrykk blir skjerpet
- Konsentrasjonsevnen øker
Spenningen i kroppen blir regulert til et gunstig nivå.


Vise og forklare
Ca 5 min


Spesiell del:
-kaste to og to


-Kaste med tanken om at det skal gå kjapt


-Kaste bak, og bak beinaBarna stiller seg opp langs langsiden og begynner og kaste to og to. Dette er viktig for resten av økta, ettersom den inneholder flere kastøvelser. Øve på å kaste bak rygg.

Barna skal kaste to og to, men de skal nå jobbe med fokus på at ballen skal gå fort, samt at høy arm er viktig. Jobber 20 sek om gangen.


For at det skal være litt morsomt å kaste, så skal barna få prøve en morsom kastvariant. Denne varianten brukes ikke mye i spill, men det er fortsatt viktig for forståelsen, samt det er gøy.

Vise og forklare
60 min
Hoveddel:
Løp med pasning
Duell – 2 mot 2Duelløvelse med midt, back, ving og strek.Spill på 1 mål.
De skal løpe tre og tre over banen, fra 6 meter til 6meter.
-Først vanlig pasning.
-enkeltkryss med skudd
-dobbeltkryss med skuddTo står i forsvar, og to står i angrep. To backer, vi spiller ikke med linje enda. Barna skal gjennom samspill utføre finter og hoppskudd. Vanlig duellspill.


Barna stiller likt på ving, back, midt og linje. Tre stk stiller seg i forsvar. Banen er avgrenset slik at kun den ene av kortsiden blir brukt (altså enten venstresiden eller høyresiden). Midten står med ball, kaster til back som kommer og skal gjøre duell på midt, der linje står klar, eller skyte selv – finte eller hoppskudd. Midten kommer rundt på backplass, og får ball av meg, og skal gjøre samme duell på backplass, men kan spille ut til ving istedenfor å spille til linje.
Gruppa deles i to og skal spille vanlig spill, bare at det er på et mål og ikke to. Når noen har skutt, så skal alle sammen (også forsvaret) løpe til midten og tilbake til posisjon igjen. Annenhver forsvar og angrep, slik som kamp, bare at man kun løper til midten og bytter.  

Fokus på pasning i fart og forståelsen av bredde i spillet. Barna skal øve på å stå litt bredere på banen, ettersom de ofte står veldig tett oppi hverandre.For å øve på samspill, og også duellspill. Viktig med presiserte pasninger, noe barna trenger å øve en del på.Dette er en vanskelig øvelse, og den kommer vi til å bruke mye tid på. Her får jentene øvd på pasninger, ut- og innspill, duellspill og skudd. Vi rullerer plassene slik at alle får prøvd seg, og får en bredere forståelse av spillet.


Selv om har hele hallen så spiller vi på et mål. Dette gjør det enklere for meg som trener å gripe fatt i enkelt situasjoner, og kan enklere korrigere spillet. Vi skal gå igjennom ulike momenter som skjer i spillet. Vi skal bruke litt god tid på dette, ettersom barna synes det er gøy og man lærer mye av det.

Vise og forklare
5 min
Kort samtale om hvordan det har vært. Tøye.
Samles i sirkel:
Vi gjennomfører enkle tøyingsøvelser, samtidig som de kan fortelle sine tanker om økta.
Gjøres for å ha en rolig avslutning på økta, og for at barna kan komme med innspill dersom de har noen tanker.
1 kommentar:

  1. Dette var en litt rar økt. Jeg var helt alene med barna idag, og merka at det var vanskelig. Flere av barna hadde vondter, det var klaging på hverandre og mye surr blant jentene. I tillegg skadet den ene jenta seg og hun måtte på legevakta. Det var vanskelig å kontrollere en gjeng 10-åringer som rota mye på trening, og samtidig trøste, og ringe foreldre slik at jenta kom seg på legevakta. Vi fikk ikke gjort duelløvelsen med back, ving og midt - jeg tror kanskje det blir for vanskelig for jentene. Treninga endte med løping istedenfor spilling ettersom jentene ikke hadde fokus på treninga. Men alle var blide da løpinga var ferdig, og vi fikk en fin avslutning på treninga.

    SvarSlett