Aktive Lokalsamfunn

mandag 18. januar 2021

 

IL Bever'n gruppe 11/12 - Øktplan 18.01.2021

Øktplan 13

Navn: Peder Bonden Kjørsvik

Dato: 18.01.2021

Målgruppe: 11/12 i Bever’n

Utsyr: kjegler, terninger, bom,

Periodemål: Innlæring av skiteknikk for barn

Mål for økten: Påvirke barnas aerobe utholdenhet og skiteknikk gjennom ulike stafettaktiviteter.


Varighet

Hva

Hvordan

Hvorfor

Hjelpetrener

Oppvarming:

30 min

Gå i løypa: 10 min

 

 

 

 

 

Pizzasisten: 10 min

 

 

 

Hauk og due: 10 min

Gå i løypa

Vi går en rolig runde i den store runden.

 

 

 

Pizzasisten
Gruppa går inne i «pizzaen». Man har kun lov til å gå på strekene. Det er en som skal ha den, og sisten går videre når man klarer å ta noen andre. Hvis folk står for mye stille så sender jeg ut Mats/ Olav eller flere som har den.

Øke temperaturen i kroppen og bli varm i muskler og ledd, slik at blodgjennomstrømning blir bedret og næringsstoffer og oksygenrikt blod kommer raskere ut til musklene.

 

Økt motivasjon og prestasjonsevne.

 

Aktiverer de store musklene i kroppen. Og gjør dem mer bevegelig, og med det blir man mindre utsatt for skader.

 

 

Hoveddel:

45 min

Hinderløype:  20 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teknikk: 15 min

Vi stopper på flata før stadion. Vi starter med at jeg viser og forklarer noen ting barna kan tenke på underveis. Barna går deretter frem og tilbake med staver. Jeg gir tilbakemeldinger underveis. Så legger vi fra oss stavene, og gjør det samme. Til slutt tar vi på stavene igjen, og ser om det har blitt forbedringer i teknikken.

går på ski

 

 

Terningstafett: 10 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hinderløype

Vise og forklare metoden

Deler de opp i 4 lag

 

 

 

 

 

Teknikk

Vise-forklare-metoden

Hel-del-hel metode

Jeg organiserer slik at hele gruppa ser og hører meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terningstafett

Del gruppa inn i to eller fleire lag med inntil fire personar per lag. Førstemann på kvart lag kastar terningen og spring til kjegla som samsvarar med det antall auge som terningen viser, spring attende og vekslar med nestemann som kastar terningen osv. Ein tek med terningen som vekslepinne slik at ikkje nestemann kan kaste før den som spring er attende. Bestem på førehand kor mange gonger laget til saman skal springe. Første lag som gjennomfører antalet vinn.

( Aktivitetsklassen )

Hinderløype:

Stafetter motiverer gruppa og øker aktivitetsnivået.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teknikk

Jeg tar teknikk litt ute i økten fordi det er en gjeng med mye energi. Derfor tror jeg organiseringen blir litt enklere når de har blåst ut litt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terningstafett

Leikprega trening i å holde ut. Utvikle kognitive ferdigheiter og fagkompetanse i basisfag.

 

Hjelper med utstyr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blir med på organiseringen og gi tilbakemeldinger

 

 

 

 

 

 

 

Avslutning:

5 min

Gå tilbake: 5 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gå tilbake

Ape-metoden

Barna går på en rekke bak meg

 

Lett uttøying og oppsummering:

Ape-metoden

Barna gjør det samme som meg, mens vi står i en sirkel.

For å løsne opp i mye spent muskulatur.

 

For å opprettholde bevegelighet og forhindre belastningsskader.

 

Rydde utstyr. Passe på at alle kommer seg tilbake til lokalet.

 

 

1 kommentar:

  1. Økten gikk fint. De syntes lenkene var morsomme og krevende til tider, spesielt stafetten. Jeg nådde målet slik at barna fikk forbedret sin skiteknikk og aerobe utholdenhet. Barna var flinke til å høre etter.

    SvarSlett