Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 19. januar 2021

Fotballtrening kif G 14 Knut Klev Lien 20.01.21 Skrimhallen

 ØKTPLAN –

NAVN: Knut Klev Lien

Målgruppe: Gutter 14

Sted: Skrimhallen

Dato og tid: 20.01.21 kl 15.30-16.30

Varighet: 60 minutter

MÅL: Å påvirke utøvernes evne til å orientere seg før en får ball slik at en bruker kortere tid på å ta avgjørelser i tillegg til å bli bedre på å få overblikk under ballbeherskelse. Målet er også å få utøverne til å komme til mange avslutningsmuligheter på kortbane.

 

TID

HVA

HVORDAN

HVORFOR

METODE

 

Generell del:

Ingen

 

Ikke nødvendig ettersom at rondoen er den generelle oppvarmingen. Den er bra nok siden den varmer opp de muskelgruppene som skal aktiveres i hoveddelen, og utøverne er flinke til å tilpasse seg ved å starte med rolig intensitet og deretter øke.

 

 

 

Uttøyningsdel:

Ingen

 

 

 

20 min

Spesiell del:

Rondo

 

7-8 spillere stor i en ring, 2 i midten. De i midten skal forsøke å bryte spillemønsteret til de som står rundt. Bytter fortløpende ettersom hvem som mister ballen av de som står i ringen rundt. Kommer det 20 på trening blir det 2 ringer.

Dette er en øvelse som gir innslag av konkurranse og som er motiverende for spillerne. Intensiteten skal starte rolig og etter hvert øke, for å få en gunstig

kroppstemperaturstigning. Samtidig er det en oppvarming med ball, noe som fremmer evnen til å ta smarte valg raskt, over tid.

Spillerne er gode til å starte rolig og etter hvert øke intensiteten ettersom at kroppstemperaturen stiger.

 

 

 

HVA

HVORDAN

HVORFOR

METODE

35-40 min

Hoveddel:

Kortbanespill med 3 lag

2 lag totalt som skal spille på en relativt smal og kort bane, mens det ene laget skal hvile. Kampene spilles på 3 minutter og hensikten er å ha et høyt aktivitetsnivå. Man får nok av tid til å hvile og drikke når de to andre lagene spiller så hensikten er å skape mange målsjanser. Motstander rullerer hele tiden ettersom at det laget som har vært på sidelinja møter ny motstander når ett lag går på benken.. Ser jeg at det ene laget vinner alle kamper, legger jeg om og det blir fat rullering.

En spilløvelse der spillerne selv kan lære av hva som fungerer og ikke, og evaluere selv og prøve ut nye taktikker som kanskje endrer kampbildet og sitasjonen. Hensikten skal også være at spillerne kan prøve på nye ting som kan være med på å utvikle både individuelt og sammen.

 

 

Avslutning:

Tøying for de som ønsker

 

Lett tøying av:

·        Hamstring

·        Legg

·        Lår

·        Lyske

Rumpe

 

 

For å lett strekke ut muskelfibrene som har vært aktive i hoveddelen. For hindre stive muskler seinere som kan forårsake skader og strekker.

 

2 kommentarer:

  1. Jeg kom litt seint til økta fordi jeg hadde legetime, så jeg rakk ikke å være med på rondo som oppvarming. spillet på stor bane var veldig bra, og det var god innsats på de som møtte opp. jeg var selv med å spilte ettersom at de trengte en til for at det skulle gå opp. jeg prøvde å forklare hva de gjorde bra gjennom komplimenter, samtidig som å veilede dem noe. eksempelvis at det bare er å skyte med en gang muligheten byr seg osv. jeg kan bli noe flinkere til kanskje å prate mer med spillerne individuelt, men synes det er utfordrende når de er opptatt med arbeidsoppgaver når de spiller og vil helst ikke forstyrre for mye. jeg får prøve fremover å bruke de små pausene bedre til dette. men gutta var som vanlig veldig fokuserte og de ønsker å spille fotball, så egentlig veldig lite å pirke på sett idet store bilde.

    SvarSlett
  2. Meget god refleksjon!
    HVordan er det å starte rett på Rondoen som oppvarming? Blir det en brå start uten å være varm?
    Synes det er rart å sette opp frivillig uttøyning. Ser for meg at mange velger bort dette siden det for mange oppfattes som ubehagelig?

    SvarSlett