Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 26. januar 2021

Fotballtrening kif G 14 Knut Klev Lien 27.01.21 Skrimhallen

 NAVN: Knut Klev Lien

Målgruppe: Gutter 14

Sted: Skrimhalen

Dato og tid: 27.01.21  KL 15.30 – 17.00

Varighet: 90 minutter

MÅL: Å påvirke utøvernes evne til å treffe ballen riktig med foten i en avslutning samtidig som å vite hvor man kan bevege seg etter at man har sendt en pasning for å skape flyt og ubalanse hos motstanderen.

TID

HVA

HVORDAN

HVORFOR

METODE/KOMMENTAR

 Min

5

Generell oppvarming

Ingen

 

 

 

 

Ikke nødvendig ettersom at rondoen er den generelle oppvarmingen. Den er bra nok siden den varmer opp de muskelgruppene som skal aktiveres i hoveddelen, og utøverne er flinke til å tilpasse seg ved å starte med rolig intensitet og deretter øke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette er en øvelse som gir innslag av konkurranse og som er motiverende for spillerne. Intensiteten skal starte rolig og etter hvert øke, for å få en gunstig

kroppstemperaturstigning. Samtidig er det en oppvarming med ball, noe som fremmer evnen til å ta smarte valg raskt, over tid.

 

 

Oppdagende læring

 min

Uttøyningsdel

Ingen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Min

15

Spesiell del

 

Rondo

 

7-8 spillere stor i en ring, 2 i midten. De i midten skal forsøke å bryte spillemønsteret til de som står rundt. Bytter fortløpende ettersom hvem som mister ballen av de som står i ringen rundt. Kommer det 20 på trening blir det 2 ringer.

 

 

 

Oppgavestyrt læring

 

HVA

HVORDAN

HVORFOR

METODE

 20 og 35 min

Hoveddelen

·        Skudd på mål

·        Kortbanespill med 3 lag.

 

Skudd på mål:

Alle en ball hver. Deler gruppa i 2, begge skyter på hvert sitt mål. starter med en pasning opp til trener og ballen blir lagt igjen. Her kan man velge hvilken fot ballen skal komme på og om en vil ta en ekstra berøring før skudd, eller skyte på direkten.

 

Kortbanespill med 3 lag:

2 lag totalt som skal spille på en relativt smal og kort bane, mens det ene laget skal hvile. Kampene spilles på 3 minutter og hensikten er å ha et høyt aktivitetsnivå. Man får nok av tid til å hvile og drikke når de to andre lagene spiller så hensikten er å skape mange målsjanser. Vinnerlaget står. Ser jeg at det ene laget vinner alle kamper, legger jeg om og det blir fat rulering.

 

en øvelse som skal påvirke evnen til å treffe riktig på ballen og hvordan å posisjonere kroppen riktig for å ikke få et skudd som går i taket. Dette er en øvelse som også er veldig morsom og som forhåpentligvis vil gi gutta motivasjon om å score mål, noe de kan ta med seg inn i spilløvelsen på slutten.

 

 

 

 

 

 

En spilløvelse der spillerne selv kan lære av hva som fungerer og ikke, og evaluere selv og prøve ut nye taktikker som kanskje endrer kampbildet og sitasjonen.

Oppgavestyrt læring

 

Oppdagende læring

5 min

Avslutning

Tøying for de som ønsker

 

Lett tøying av:

·        Hamstring

·        Legg

·        Lår

·        Lyske

·        Rumpe

 

 

 

 

For å lett strekke ut muskelfibrene som har vært aktive i hoveddelen. For hindre stive muskler seinere som kan forårsake skader og strekker.

 

 

 

 

2 kommentarer:

  1. jeg hadde planer om å gjennomføre økt på 1,5 time, men så var det visst bare 1 time.la derfor om programmet til rondo oppvarming (15 min), duelløvelse som gikk på å prøve å holde på ballen med en motstander som også skal prøve å holde på ballen inne i et skravert område. man må altså forsøke både å skaffe seg ball fra motstander og holde på den. denne varte i 10 min. og så spilte vi resten. prøvde å dele inn i noenlunde like lag, men det ene laget dominerte betydelig, men allikevel klarte det andre å komme seg etter hvert mot slutten. forsøkte å få spillerne til spre laget ut på kantene når de hadde ballen, og det vite seg å fungere bra. ga noen individuelle tilbakemeldinger som for eksempel at det kan være lurt å ta få touch før man skyter slik at motstander ikke rekker å komme opp i press osv. litt dårlig forklart den duelløvelsen, men de skjønte det etterhvert. så jeg kan jobbe enda mer på å være presis og forklare mer grunnleggende hva øvelsene skal gå ut på. men alt i alt en veldig bra økt. gutta spilte veldig bra sammen, noe de alltid gjør. stod i mål på det ene laget, og jeg ble ganske hardt presset når jeg hadde ballen, så vilje, kapasitet og spillforståelse har disse spillerne mye av, og som jeg skal forsøke å videreutvikle videre.

    SvarSlett
  2. Bra økt som passer til hovedmålet. Jeg stusser på at du dropper den generelle oppvarmingsdelen før du igangsetter Rondo-delen. For meg blir dette å gå rett inn i en høyintensiv aktivitet kald, med den risikoen det er med tanke på potensielle skader.
    Flott refleksjon, Knut. Fint å lese at du klarer å justerer underveis på den opprinnelige planen ved behov.

    SvarSlett