Aktive Lokalsamfunn

onsdag 6. januar 2021

Navn: Elisabeth Selbervik Lund Dato: 7.01.2021 Tid: 18:00-19:00

 Navn: Elisabeth Selbervik Lund

 

Dato: 7.01.2021

 

Tid: 18:00-19:00

 

Mitt mål for økta: bli kjent med elevene, se hva de kan og hvor trygge de er med hestene.

Ferdighetsmål: elevene skal mestre å ri overganger skritt-holt

Kunnskapsmål: elevene skal vite hvordan man rir overganger

Holdningsmål: elevene skal kunne gjennomføre ulike øvesler med en god holdning ovenfor hesten. De skal lære hvordan de skal utføre øvelsene med en god holdning.

 

Sted: Stall-k

 

tid

hva

hvordan

hvorfor

Metode/komentar

Oppvarming

 

( g-del)

10 min

 

 

(S-del)

10 min

 

 

Sette seg opp og oppskritting

 

 

Skritte hestene fram, begynner med overganger skritt-holt, holt-skritt.

 

 

g-del

Alle får utdelt en hest hver, som de skal stramme gjorden på og tilpasse stigbøylene. Når de har gjort det, setter de seg opp og begynner å skritte rundt på hele firkantsporet.

 

s-del 

Alle rir hestene sine rundt på firkantsporet, passer på at de har god avstand til de andre. Jeg sier når de skal lege inn overganger eller volter.

Når de kommer til ett hjørne styrer de hesten godt inn i hjørnet 

Vi begynner altid med å sjekke at alt utstyr er stramt nok og passer til den rytteren som skal ri. Det er viktig for at salen ikke skal skli til siden, fram eller bakover.

 

Hestene skal alltid skritte noen minutter før de skal bli ridd på. Det er for å forebygge skader og siden hestene allerede har gått en time før denne timen må de gå litt for å få ut eventuelle syrer og stølheter i kroppen.

Vi begynner å ri litt volter og overganger skritt holt for at alle rytterne skal kjenne at de kan kontrollere hesten.

Oppgavestyrt 

Hoveddel:

 

15 min

 

 

 

 

 

 

 

20 min

 

 

 

 

 

 

 

Trave lettridning. Ri volter og ut i hjørnet.

Ri litt overganger trav skritt - holt. skrittepause

 

 

 

Trave lettridning rundt på firkantsporet rolig og kontrollert.

 

 

 

 

 

Elevene skal trave lettridning på riktig diagonal på firkantsporet. Enten alene eller bli leid av forelder. Hvis de er trygge på dette og klarer det greit, gjør vi noen overganger. Jeg skal før dette forklare dem hva som er den innvendige og den utvendige siden, og hvordan man sitter på riktig diagonal og hvordan man retter det.

 

 

 

 

Vi begynner med skritt hvor jeg forklarer litt grunnleggende rideteknikk. Ettter det begynner vi å trave rolig, og jeg ser at alle sitter på riktig diagonal, dette er viktig for at hestene skal klare å holde balansen sin best mulig gjennom svinger, og volter. Overgangene er viktig for at rytterne skal få kontroll på tempoet noe som er viktig når man skal øve på tempovekslinger.

oppgavestyrt

Avslutning:

 

5 min

 

 

 Skritte hestene ned

 

 

Alle skritter hestene noen runder og tilslutt stiller de opp på midtlinja og venter på neste som skal ri.

 

 

Når elevene skritter hestene på firkantsporet, skal jeg gå rundt å spørre om hesteønsker, og gi dem en kort tilbakemelding fra økten.

oppgavestyrt

 

1 kommentar:

  1. denne økta gikk ikke helt som planlagt da jeg ikke viste at elevene var så ferske. jeg tror ikke jeg skal ha denne gruppa videre, fordi det er ganske mye styr med alle barna som ikke kan ri eller ikke har sittet på en hest før. de trenger mye hjelp og jeg vet ikke hvilken progresjon som vil være best for dem. jeg skal derfor kanskje bytte gruppe, men det er litt uklart enda

    SvarSlett