Aktive Lokalsamfunn

fredag 29. januar 2021

Økt KIF G16 28.01.2021

 Tid: 15:30 - 17:00

 Mål for økten:  Opprettholde generelle ferdigheter (pasning, mottak osv …,) gjennom øvelser som likner kamp. Spesielt fokus på evne til å skjerme ball, i tillegg til at vi går inn i en pre season fase, hvor fysisk form også blir et utviklingspunkt. I denne økta hadde jeg et ekstra fokus på angrepsfase 2, hvor hovedmålet er motsatte bevegelser, og det å finne rommet mellom forsvarsrekka og midtbanen til motstanderen.

Utstyr: Kjegler, baller, vester og mål

Holdningsmål: 

- 100% innsats - Raske omstillinger - Ikke gi opp (tenke neste handling) 

Hva

Hvordan

Hvorfor

Oppvarming

 

G del:

3 rekker:

-          Rolig jogg

-          Høye kneløft

-          Sparke bak

-          Indianer hopp

-          Brasilianeren

-           Åpne/lukke døra

 

L del:

Tøye muskelgrupper viktige for fotball – Framside og bakside lår, bakside legg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rondo

 

Jeg sier hva de gjør. De starter rolig før tempoet stiger i oppvarmingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tøyesirkel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En firkant hvor det er 1 eller 2 personer i midten som skal jage ballen, om man tar ballen må personen som mistet den gå i midten.

 

 

 

Jeg varmer opp for å varme opp store muskelgrupper som jeg skal bruke under økten. Ettersom det er en skadeforebyggende økt for fotball, vil bein generelt være fokuset. Når man varmer opp og gjør muskelgruppene klare for større belastning, minsker man sjansen for skader.

 

 

Alle tøyeøvelsene er aktuelle for muskler som brukes mye i fotball. Disse vil hjelpe til å varme opp enda mer og enda nøyere

 

Utholdende hurtighet - Løype

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Øvelse A2:

Deler opp gruppen i 5 og 5. Hvor alle gruppene har en hurtighetsøvelse vær som de skal gjennomføre. Deretter flytter de seg til hurtighetsøvelse som en av de andre gruppene har. Øvelsene skal gjennomføres 2 ganger før man flytter seg. Dette gjør vi 2 runder.

 

 

 

 

Her er fokuset å skape rom med bevegelser og å komme seg gjennom ledd, dette vil være en øvelse som er smart å bruke før man senere går i kamp, derfor starter jeg fokuset på A2 (som vi skal ha i en liten periode) med en øvelse hvor det går mer stegvis. Det viktige her vil være motsatte bevegelser, både sammen med andre spillere og alene.

Utholdende hurtighet er viktig for at man skal kunne holde en viss fart selv i et 90 minutt. Situasjonene mot slutten av en kamp kan være avgjørende for kampens resultat.

 

 

 

 

 

 

Meningen med øvelsen til A2 er at gutta skal bli bedre til å finne åpninger mellom ledd og å

Avslutning

 

Avslutningsøvelse hvor en gruppe sender langpasninger og den andre skal dempe før de så skal score.  (må se om vi rekker denne).

 

Nedjogging.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nedjogging hurtigstarter restitusjonsprosessen


2 kommentarer:

  1. Refleksjonsnotat: Veldig bra økt, men utrolig kaldt. Merka at det ødela litt for noen av gutta tross en veldig nøye oppvarming. Jeg føler at mange forsto poengene mine, og at de prøvde på det jeg ville. Mange ble motiverte når de merket at det fungerte.

    SvarSlett
  2. Bra plan og god refleksjonsnotat!

    SvarSlett