Aktive Lokalsamfunn

søndag 14. oktober 2018

SFO - Økt 2, 15.10.18


NAVN: Camilla Berg
DATO: 15.10.18

HOVEDMÅL: Bli kjent med barna, og ha det gøy med fysisk aktivitet gjennom forskjellige leikaktiviteter.
FERDIGHETSMÅL: Gjennom de forskjellige leikaktiviteter må barna samarbeide med hverandre, samtidig som noen av øvelsene utfordrer øye-hånd koordinasjonen.
KUNNSKAPSMÅL: Barna skal forstå og lære ulike/forskjellige måter å drive med leikaktiviteter på. 
HOLDNINGSMÅL: Gjennom leik skal barna føle de er i et trygt miljø, og oppleve fysisk aktivitet på en positiv måte.

STED: Kongsgårdmoen SFO
ALDER: 3 + 4. trinn

TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
3 min
Innledning/introduksjon
Vi samles langs en vegg. Hilser på barna og presenterer meg selv. Forteller kort om dagens aktiviteter.
Skaper samhold, motivasjon og trygghet

 10 min

Generell oppvarming:
Ulike sistenvarianter
1. Fritt dersom en hopper på ryggen til den andre


2. Fritt dersom en hopper i armene på den andre


3. Fritt dersom to og to legger seg ved siden av hverandre

4. Fritt dersom to og to legger seg i kryss

Sisten der en person har den, og man gir den videre dersom man tar noen.
1. Hvis en person hopper oppå ryggen til en annen kan de ikke bli tatt. De er ikke lov til å bli værende på ryggen til den andre og den som bærer kan ikke gå. Man kan ikke gå til samme person rett etter hverandre
2. Samme regler som ovenfor, bare nå må barna hoppe i armene på hverandre.
3. Nå er man i fri dersom to personer legger seg ved siden av hverandre. En tredje person kan legge seg på en av sidene, og da er det den ytterste som opp. Parene må ikke bli liggende.
Samme regler som 1 og 2. Nå må man legge seg i kryss.
• Øke motivasjonen
• Øke prestasjonsevnen
• Hindre skader
----------------------------
Disse sistenvariantene gjør at barna må samarbeide og kommunisere med hverandre. Man må hele tiden finne en partner hvis man vil være «fri».
Her blir øye-håd koordinasjonen utfordret for de som står på sidene.
Vise og forklare
10 min


Spesiell del:

«Kaste-sisten»
Her er det to personer som skal stå på sidene, med hver sine baller. Resten av barna står på kortsiden. De skal prøve å løpe over til andre siden uten å bli truffet. De som blir truffet, skal nå bli med de på siden, og prøve å treffe de i midten.

Vise og forklare
30 min
Hoveddel:
1. Kjeglekrangling
2. Kanonball 2Deler kassen inn i to lag. Man bruker hele hallen som bane, og på kortsiden stilles det på 10 kjegler for hvert lag. Det er om å gjøre å velte motstanderens kjegler før dine egne blir veltet. Det er ikke lov til å gå over midtstreken. Det er lov til å forsvare kjeglene sine.

Klassen deles i to lag. Vanlige regler for kanonball gjelder, men dersom man blir skutt, må man gå over til motstanderens lag, og er nå en del av det laget. Holder på til et lag har fått alle spillerne.


Denne øvelsen vil utfordre utholdenheten til barna. De må orke å løpe med relativ høy intensitet i ett minutt. Dette vil blir gjentatt 3-5 ganger (avhengig av hvor slitne og gøy det blir etter hvert).

Fra forrige gang viste det seg at barna likte veldig godt å spille kanonball, så gjør dette denne økten også, bare med en liten vri.

5 min
Kort samtale om hvordan det har vært. Evt. tøye litt.
Samles i sirkel:
Hører hva de synes om økta, hvordan det har vært og om det var gøy.
Dette gjør vi for å samles og ha en liten oppsummering og kanskje de kan komme med ønsker til neste gang.1 kommentar:

  1. Økta i dag gikk helt greit. Det var veldig mange flere barn i dag enn det var forrige gang. I dag var det ca. 20-25 barn, mens forrige gang var det under 10. Jeg var ikke helt forebredt på at det kom til å være så mange barn, men det gikk helt greit. Det eneste var at jeg følte det ble mye vanskeligere å følge med på og "se" alle. Merka også på øvelsene, at det var noen av barna som likte de veldig godt og var veldig aktive, mens noen av barna ikke synes det var like gøy, og meldte seg dermed litt av. Til neste gang vil jeg dermed jobbe med å finne øvelser som kan være morsomme for alle.
    Var heller ikke helt sikker på hva slags gruppe jeg ville få, om det ble den samme som forrige gang eller om jeg skulle ha en annen. Siden jeg fikk en annen gruppe (der hvor jeg ikke kunne noen navn) bestemte jeg meg for å bytte ut en øvelse (kaste-sisten med stikkball, der hvor man måtte hilse på meg dersom de ble skutt). Dette gjorde at jeg klarte å lære noen av navnene, men merka at det var ofte de samme som ble skutt, noe som gjorde at jeg lærte veldig godt navnene deres, også var det noen navn jeg ikke fikk lært like godt.

    SvarSlett