Aktive Lokalsamfunn

mandag 22. oktober 2018


Øktplan, 23.10.2018

Navn: Mari Nedregård og Anna Røste
Dato: 23.10.2018
Tid: 16-17:30
Målgruppe: Jenter 11år
Sted: Gamlegrendåsen
Utstyr: Kjegler, vester, fotballer, fløyte, stoppeklokke
Gruppen er bestående av spillere som er 10-11 år gamle. De ligger på forskjellige nivåer og har forskjellig motivasjon når det kommer til fotball og hvorfor de er med å trener.
Mål for økten: Bedre spillernes ballkontroll, hovedfokus på mottak og retningsbestemt mottak
Momenter: Vi skal spesielt jobbe med førstetouch og mottak/retningsbestemt). Dette har vi jobbet med de 2 siste øktene og vi tenker det er greit å bygge videre på dette.

TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE/KOMMENTAR


8minGenerell oppvarming
Spilleklar

         - Vanlig jogg, 2x
         - Høye kneløft, 2x
         - Sparke bak, 2x
         - Lyske ut, 2x
         - Lyske inn, 2x
         - Runde hverandre, 2x
         - Skulder mot skulder, 2x
         - Stigningsløp, 2x


Øke motivasjonen
Øke prestasjonsevnen
Hindre skader
Når kroppstemperaturen øker skjer følgende:
          Blodet og vevsvæsken flyter lettere
          Transporten av næringsstoffer og o2 til musklene går raskere
          Overføringen av oksygen fra blodet til muskelcellene går lettere
         Muskelen, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
          De kjemiske reaksjonene går raskere
         Nerveimpulsene går raskere
        Samspillet mellom muskler og nerver blir bedre

Få økt intensiteten og forberede de til hoveddelen.


Vise og forklare

7min
Spesiell del

Føring innenfor 16m


 Alle spillerne skal ha hver sin ball og føre rundt i firkanten. Hensikten er at deltagerne skal ha kontroll på egen ball. Etter hvert skal vi gi de instrukser som de må følge:
-        Rettningsforandring
-        Føre med innside
-        Føre med utside
-        Rompe på ball
-        Mage på ball
-        Rygg på ball
-        Hode på ball
-        Osv.
til slutt gjør vi det til en konkurranse hvor man skal sparke bort ballen til de andre å samtidig ha kontroll på egen ball. Mister man ballen går man ut og er heiagjeng. Hvis det tar veldig lang tid velger vi ut en som bare skal presse uten ball i tilegg. Vi vil tilskutt stå igjen med 1en vinner.

Vise og forklare

3min
Uttøyningsdel
Holdetid: 15sek
(vannpause)


           - Fremside lår og hofte
           - Bakside lår og legg
         - Innside lår

Apemetoden

15min10min10min

10min25


Hoveddel

Mottaks/vendingsøvelse


Diamant med retningsbestemt mottak


Firkant med 1 i midten
Teknikksirkel

Spill over kortsiden
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkqXS-OfctvHqvNN9kHcd6Edf9bvlqRnYIGqbx3q2w0mKSx6kLc4AZc_beQ7I74vlg7JK4UAdd-AAFhiUTBCEmYrK5IuWELgTmaZRX1gB7Fj1k4RLlT2CyBsI_n8vF42dqjGbO9q3vgdNa/s200/vendingsvelseutenmotstand1.jpg


3 og 3 jenter går sammen. En står i midten mens det står en jente på hver side. Den ene på siden starter å sentre ballen til jenten i midten, hun vender og tar med seg ballen for så å sentre til hun på den andre siden. Gjentar dette helt til vi bytter person i midten. Bytter i midten etter 1,5min

"Diamanten"

Organisering:
6-8 spillere i "Diamant". Pasnings og mottaksøvelse med to spillere på hvert hjørne. Pasning til neste spiller (hjørne), retningsbestemt medtak på færrest mulig touch før neste pasning.

Læringsmomenter:
1A og vi andre: Vise god orientering i forkant, posisjonering og vinkel i forhold til retningsbestemt medtak.

1A: Spille pasning i forhold til 2A sin posisjonering (vinkel, avstand og bevegelse).

Variasjoner:
Varier retning, størrelse på "diamanten" og med to baller samtidig.
https://no-fotball.s2s.net/resize.php?path=/data/smatri/custom/85042_20141017131035.png&width=250&height=294

etter hvert begynner vi å telle runder og lager det til en konkuranse mot den andre diamanten, førstemann til 7 runder uten at ballen er ute.


Deler gruppen inn i 5/6 personer i hver firkant avhengig av hvor mange de er. En person skal være i midten og jage. Dersom personen i midten får tak i ballen er de nødt til å bytte med den som gjorde feilen. Sentrer en spiller også en dårlig pasning og ballen går utenfor firkant er den nødt til å bytte med den i midten. Etter hvert skal de rundt telle passninger før brudd. Klarer de 7 passninger uten brudd får de 1 poeng. Bryter den i midten får den 1 poeng og de bytter i midten med den som gjode "feilen".


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTEZ3dnUrywFtQcVgSk4dy8Jl5xL2JPOSwkox21jsof_Wx3mMBA1d2qJcQ7WrfYU3qVfFqRqvqBmxO-TkjthyMpJdD0CQRYvLjjjGFwi8CpiXh81bqWECSDe_WK2T4bGFuNc0jlO4DOMLm/s200/firkant.jpgHalvparten står på yttersiden av sirkelen, mens den andre halvparten står i midten. De på yttersiden starter med ballen ute hos seg. Øvelsene gjennomføres i 1-1.5min min før de bytter. Spillerne utfører ulike øvelser:
         - Pasning, tvungen to touch
         - Pasning, tvungen en touch
         - Heading
         - Føring rundt i firkant, med pasning til de på yttersiden


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbUE0Sut2X6pQ3QMjCz-pMsOdBsSM7e_L0vnncd3QBTKqRFTOJU2BGTrG2ZtAup7k96vQbxQ4xLvlSKQgRnm58IM1f_JPdjCAtrTxf4FQP8U8njttge2VEapGWtfsYyaEAvKzsL44Chv0Q/s200/teknikksirkel.png

Avsluttende spill. Vi deler gruppen inn i 4 lag. Størrelsen på banen avhenger av hvor mange som er på trening. 5min kamper, bytte av keeper.
Etter endt 5min kamp, bytter vi over slik at vinneren spiller mot vinnerne og at vi lager en liten turnering ut av det, og at de får spilt mot ulike lag.


Bedrer jente sine ferdigheter når det kommer til vendinger og det vil bli enklere å kunne ta med seg ballen i en situasjon hvor man er feilvendt. De er også nødt til å orientere seg og ha fokus på god pasninger i tillegg.
En pasningsøvelse som krever konsentrasjon og fokus. En øvelse som er effektiv på flere nivåer og som kan tilpasses. Bedrer både pasninger, overblikk og mottak.
Teknikktreningen skal hjelpe de med å automatisere øvelser inn i spill ved hjelp av mange repetisjoner. Bedrer både ballkontroll og overblikk.En øvelse hvor spillerne spiller på litt større flate og er nødt til å ha kontroll på ballen, orientere seg mer og snakke sammen. De skal prøve å ta med seg det vi har gjort tidligere i økten og ta med seg dette i kamp. Vi skal fokusere på mottaket og førstetouch på ball. Vi bytter motstandere og gjør det til en mini turnering for å skape ekstra engasjement blant jentene.Vise og forklareVise og forklare

Vise og forklare

3min
Avslutningsdel
Holdetid: 15sek

          - Fremside lår
         - Bakside lår og legg
         - Bakside legg
k
         Sete
Nh- Stående strekkingTøye på muskler som er sentrale i hoveddelen. Det er viktig for å være med på å forebygge skader og å opprettholde bevegeligheten.

Apemetoden
2 kommentarer:

  1. økten gikk forholdsvis bra- det gikk mye bedre enn forrige økt. Vi var 18stk på trening og jentene var flinke til å høre etter. Det vi gjorde annerledes fra forrige gang var at vi var mye klarere på tidene. At vi ikke holdt på med samme øvelse for lenge slik at de ikke blir lei. Intensiteten var bra. Vi gjorde også øvelsene om til konkuranser. I teknikksirkelen sa vi at det var om å gjøre å få flest mulig passninger/headinger. Så tok vi en gjennomgang når tiden var ute på hvor mange de klarte "var det noen som klarte over 5, 10, 15 osv?". Dette engasjerte jentene.
    Det vi må jobbe videre med er å sette 1-2 momenter som skal være fokusområde i hver øvelse, og at vi bryter inn i spillet når vi ser de ikke gjør det som er fokusområder.

    SvarSlett
  2. Du oppsummerer her det som er vesentlig. Flott refleksjon. Gleder meg til å se dette i neste øktplan.

    SvarSlett