Aktive Lokalsamfunn

onsdag 24. oktober 2018


NAVN: Jenny Sørby
DATO: 25.10.18

HOVEDMÅL: Ha mer kontroll på ball i «legg opp», kast og mottak.
FERDIGHETSMÅL: Barna skal bli tryggere i kast og mottak, føle at de har mer kontroll.
HOLDNINGSMÅL: Gjennom ulike kast og mottak- øvelser skal barna føle at de er i et trygt miljø, og oppleve håndballtreninger som gøy. 

STED: Vestfossen Flerbrukshall
ALDER: J08 
TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
3 min
Introduksjon
Vi samles i en sirkel. Jeg presenterer meg selv, og forteller mine tanker om håndballøktene vi skal ha fremover.
Skaper samhold, motivasjon og trygghet
Ca 15 min

Generell oppvarming:

Sitte på ryggen – sisten.


Stjele ball lekMan går sammen to og to. Den ene skal sitte på ryggen til den andre. Så er det vanlig sisten. Blir man tatt så må man gjøre 5 burpees, og så fortsetter man igjen. Når man blir tatt bytter man også på hvem som sitter på ryggen.

Gruppen deles i fire eller tre lag (så langt det lar seg gjøre). Hvert lag har 5 flate kjegler på sin base. Lagene har sin base i de fire hjørnene i hallen. Det er om å stjele kjegler fra de andre lagene, men samtidig passe på sine egne. Måten man stjeler en kjegle er ved å legge ballen oppå kjegla. Vanlige håndballregler.
• Øke motivasjonen
• Øke prestasjonsevnen
• Hindre skader
----------------------------
Ved økt kroppstemperatur skjer følgende:
- Blodet og vevsvæsken flyter lettere
- Transporten av næringsstoffer og o2 til m. går raskere
- Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
- Nerveimpulsene går raskere
- Oppmerksomheten mot ulike sanseinntrykk blir skjerpet
- Konsentrasjonsevnen øker
Spenningen i kroppen blir regulert til et gunstig nivå.
Vise og forklare
Ca 5 min


Spesiell del:
-kaste to og to

Barna stiller seg opp langs langsiden og begynner og kaste to og to. Dette er viktig for resten av økta, ettersom den inneholder flere kastøvelser. Øve på å kaste bak rygg.

Vise og forklare
60 min
Hoveddel:
Kastøvelser:
-Kaste med tanken om at det skal gå kjapt


-Kaste bak


-FirkantKaste i backrekkerLegge opp

Kaste og legge opp i 3 backrekker
Kaste og legge opp mellom back og kant.
Jugge bevegelse


Spill på 1 mål – 3 feil.


Barna skal kaste to og to, men de skal nå jobbe med fokus på at ballen skal gå fort, samt at høy arm er viktig. Jobber 20 sek om gangen.


For at det skal være litt morsomt å kaste, så skal barna få prøve en morsom kastvariant. Denne varianten brukes ikke mye i spill, men det er fortsatt viktig for forståelsen, samt det er gøy.
Barna stiller seg opp på fire hjørner, med likt antall personer på hvert hjørne – så langt det lar seg gjøre. 1 ball skal kastes i denne firkanten. Man kaster til neste person, og løper dit man kaster.
Barna står på to backrekker og skal sentre pasning til hverandre. Dette krever mye teknikk og samspill, og kan være en krevende øvelse.Barna står på backrekkene og skal legge opp en enkel pasning til personen som kommer bak. Her gjelder det å finne en rytme som fungerer.
Barna deler seg på 3 backrekker, med 1 ball på hele gruppa. Ballen starter på høyre side, som kaster til midt. Midten tar imot, og legger opp til venstre backen. Venstre kaster en lengre pasning over til høyre side igjen. Og slik foregår øvelsen. Når man har kasta fra seg ballen, går man til den rekka dit man kasta.Jeg skal ha et barn på hver av disse posisjonene: høyre og venstre back, to linjer som står ved 9-meter, og resten fordeler seg på kant. Backen skal legge opp pasning til kanten, som kommer rundt. Kanten sentrer til linja, som sentrer ut til motsatt back igjen. Så skal backen på den siden legge opp til kanten som kommer rundt.


Barna stiller seg opp på 3 backrekker. Midten starter med ballen og sentrer gjennom en gang, så skal de sette i gang juggebevegelsen. Midten sentrer til v.back, og får igjen ballen idet hun beveger seg mot venstre siden. Hun kaster så til høyrebacken. Venstre backen har da beveget seg inn mot midten, får igjen ballen av høyre og hopper opp og skyter. Gjøres først uten forsvar, og så med forsvar.

Gruppa deles i to og skal spille vanlig spill, bare at det er på et mål og ikke to. Når angrepet får 3 feil (gjelder håndballregler og bomskudd), bytter forsvar og angrep.


Hurtig ballspill vil være viktig i kampsituasjon, og her vil barna lære å ha mer kontroll og venne seg til ballfart.
Dette er en morsom øvelse, og gjøres mest for gøy. Jeg fikk inntrykk av at barna syntes «triks» med ballen var kult, og det her en variant som allikevel er fornuftig å kunne.

Dette handler om å ha fart inn i ballen, og kunne sentre lengre baller i fart, noe som kreves i håndball.

Her handler det om å ha kontroll med ball i fart mot mål. Det er viktig at barna ikke står stille i posisjonen sin, og det er også det vi trener på her. Vi innfører altså kontroll på ball med fart.
Øvelsen er viktig for generelt spill i håndball. Dette er en startfase i et kryss, og derfor blir denne pasningen viktig.


Dette er for å videreutvikle pasning og mottak i fart. Dette blir også en inngang til fart og angrep. Kast og mottak legger grunnlaget for angrepet og derfor er det viktig å øve på fart inn mot ball.


Dette inkluderer kantspillerne i spillet, og vil derfor også bre ut forsvaret, som igjen vil skape rom. Dette er bevegelser som kan kjøres i kamp.
Dette er en bevegelse som brukes ofte som trekk i kamp. Her vil presisjon av kast og mottak være avgjørende.Fordi vi kun har halve hallen så spiller vi på et mål. Dette gjør det i grunn enklere for meg som trener å gripe fatt i enkelt situasjoner, og kan enklere korrigere spillet.
5 min
Kort samtale om hvordan det har vært. Tøye.
Samles i sirkel:
Vi gjennomfører enkle tøyingsøvelser, samtidig som de kan fortelle sine tanker om økta.
Gjøres for å ha en rolig avslutning på økta, og for at barna kan komme med innspill dersom de har noen tanker.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar