Aktive Lokalsamfunn

torsdag 11. oktober 2018


NAVN: Jenny Sørby
DATO: 09.10.18

HOVEDMÅL: Bli kjent med barna.
FERDIGHETSMÅL: Barna skal bli tryggere i kast og mottak.
HOLDNINGSMÅL: Gjennom ulike øvelser skal barna føle de er i et trygt miljø, og oppleve håndballtreninger som gøy. 

STED: Vestfossen Flerbrukshall
ALDER: J08

TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
3 min
Introduksjon
Vi samles i en sirkel. Jeg presenterer meg selv, og forteller mine tanker om håndballøktene vi skal ha fremover.
Skaper samhold, motivasjon og trygghet
Ca 15 min

Generell oppvarming:


-Stusse og slå vekk ball lek.
ti-trekkAlle barna har hver sin ball som de må stusse hele tiden, og prøve å unngå dobbeltstuss. Målet er å dytte vekk de andre på lagets ball, innenfor et avgrenset område. Hvis man får sin ball dyttet vekk må man komme til meg og si hva man heter, og så er man med på leken igjen. Slik blir jeg også bedre kjent med barna.


Øvelsen går ut på at gruppa deles i to, og det går ut på at laget skal få 10 pasninger. Ikke lov med stuss, dersom ballen går i bakken må man begynne på 0 igjen.
• Øke motivasjonen
• Øke prestasjonsevnen
• Hindre skader
----------------------------
Ved økt kroppstemperatur skjer følgende:
- Blodet og vevsvæsken flyter lettere
- Transporten av næringsstoffer og o2 til m. går raskere
- Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
- Nerveimpulsene går raskere
- Oppmerksomheten mot ulike sanseinntrykk blir skjerpet
- Konsentrasjonsevnen øker
Spenningen i kroppen blir regulert til et gunstig nivå.
Vise og forklare
Ca 5 min


Spesiell del:
-kaste to og to

Barna stiller seg opp langs langsiden og begynner og kaste to og to. Dette er viktig for resten av økta, ettersom den inneholder flere kastøvelser.

Vise og forklare
60 min
Hoveddel:
Kastøvelser:
-støtkast konkurranse

-sittende kastekonkurranse

-Legge opp, ulike varianter
-kaste i backrekker

-kast med løp, to og toFørst skal jeg vise barna støtkast, og de skal få prøve dette en stund selv. Når de begynner å få kontroll på kastingen, gjør vi det litt vanskeligere. Barna skal kaste 20 støtkast til sammen, løpe til motsatt vegg, og kaste 20 til. Om å bli først ferdig. Dersom man mister ballen fortsetter man der man slapp.

Barna begynner med å sitte på rumpa med beina inntil hverandre. De skal kaste vanlige kast til hverandre, og for hvert kast til klarer skal de øke avstanden. De får prøve øvelsen litt først, og deretter er det konkurranse. Paret som har kommet lengst etter to minutter har vunnet. Barna får ikke vite tiden underveis.

Barna står på to backrekker og skal legge opp en pasning til hverandre. Dette krever mye teknikk og samspill, og kan være en krevende øvelse. Dersom de får til den enkleste varianten, som er vanlig legg opp, går vi over til legge opp under beina, og stuss.

Deretter skal vi gjøre samme øvelse bare med vanlig kast, og fokus på å komme med fart inn i ball.


I siste øvelse skal pasningene videreføres til stor bane. De skal løpe to og to og sentre over banen mens de løper. Fokus på å ha kontroll på ballen samtidig som de skal løpe over.

Øvelsen gir ulike utfordringer, og vil gi høyere intensitet da barna må løpe mellom de 20 kastene. I en kamp er det mye løping mellom kast og dette er derfor en relevant øvelse.Dette er en morsom øvelse som kan være vanskelig, men samtidig en øvelse som alle kan mestre. Konkurranse gjør at det blir mer spenning i øvelsen. Ettersom øvelsen går på tid vil ikke barna vite om de vinner eller ikke, selv om de har kommet lengst, før de to minuttene har gått. Dette gjør at alle har lik mulighet til å vinne.
Denne øvelsen er veldig kamp relevant. Øvelsen er viktig for at pasningene skal brukes i fart, noe som er helt avgjørende for spillet.


Dette er for å gjøre forrige øvelse vanskeligere, og enda mer relevant for spillets del. Vi begynner denne øvelsen veldig enkel, og skal videreføre den i kommende treninger.
5 min
Kort samtale om hvordan det har vært. Tøye.
Samles i sirkel:
Vi gjennomfører enkle tøyingsøvelser, samtidig som de kan fortelle sine tanker om økta.
Gjøres for å ha en rolig avslutning på økta, og for at barna kan komme med innspill dersom de har noen tanker.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar