Aktive Lokalsamfunn

torsdag 18. oktober 2018


Allidrett uke 42
Øktplan

Navn: Knut Ole Magnussen, Malin Raknes og Tiril Ellingsen
Dato: 18.10.18
Målgruppe: Barn 4-5 år (f.2013-2014)
Allidrett, Skrim + KIF
Barna er ganske små, og øktene vil bli lagt opp ukomplisert og med formål om generell aktivitet og bevegelse, som gir barna allsidig bevegelsesminne og koordinasjon. Det skal være morsomt å bevege seg! Allidretten skal også være sosial og en arena som er inngangsporten til senere idrett og et sunt forhold til aktivitet.

Mål for dagens økt: Bli kjent og ha det morsomt! Barna skal ha det gøy med å prøve ut nye måter å bevege seg på gjennom en hinderløype med ulike øvelser. Vi skal skape glede og engasjement slik at de har lyst til å komme tilbake neste uke.
Ferdighetsmål: prøve nye måter å bevege seg
Holdningsmål: Ha det gøy!


Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
Velkommen til allidrett – snakker litt kort om hva vi skal gjøre i dag.

Navneleker (dersom det er mange nye):
-          Barna deles i mindre grupper og vi tar hver vår gruppe. Vi har en ball som vi triller rundt i ringen, og den som får ballen sin må si sitt navn, for så å trille ballen videre og neste person må si sitt navn.
Ekstra leker hvis det er mer tid:
-          Stiv heks
-          Rødt/grønt lys

Hermegåsa:
-          Vi løper foran og en bakerst og viser øvelsene de skal gjøre. Vi skal prøve å løpe vanlig, ta i bakken, løpe baklengs, sidelengs, hoppe, legge oss ned, snurre, krabbe. Til slutt strekker vi litt på kroppen og skal plukke epler og henge med hodet ned mot gulvet, strekke til siden osv. avslutter med en runde gjennom hinderløypen

Ca 20 min
PlenumApemetode
For å få en naturlig intro på økten og allidretten i seg selv.
For å bli litt kjent og få en rolig start hvor alle kan se hverandre litt og ta inn litt inntrykk i mindre grupper og roligere aktivitet.
For å få i gang leken


HOVEDDEL
Hinderløype med ulike hinder:
-          Krabbe under matte
-          Balansere over benk
-          Slenge seg over til en tjukkas i tau
-          Turn-ringer
-          Stupe kråke
-          Prøve å stå på hendene/hodet inntil veggen
-          Klatre i ribbevegg
Vi fordeler oss på noen ulike poster og står der vi ser at barna trenger litt assistanse, evt. Der det trengs pga sikkerhet. I tillegg vil foreldrene være tilstede og hvis vi ser at vi trenger det ber vi dem om å fordele seg utover eller følge barnet sitt gjennom hinderløypen også.

Ca 30 minVis og forklar
 Barna skal prøve forskjellige måter å bevege seg på og skal komme seg gjennom hinder ved hjelp av å bruke kroppen sin i ulike bevegelsesmønstre.
AVSLUTNING

Barna samles, og vi spør om de synes det var morsomt og om de gleder seg til neste gang.
Informerer foreldre om FB-side dersom dette ikke blir gjort innledningsvis. Sier sees og takker for i dag.
Ca 5-10 min
Plenum3 kommentarer:

  1. Fin plan.
    Husk refleksjonsnotat i etterkant
    Savner plan for uke 42 og periodeplan

    SvarSlett
  2. økten gikk veldig fint, vi var usikre på hvor mange som skulle komme, så vi hadde laget noen alternative leker vi også kunne ha. det var ganske få som kom, så det krevde mer av oss for å aktivisere dem. vi valgte derfor å kjøre oppvarming så hinderløype en liten stund før vi tok en pause fra hinderløypen og hadde noen leker. så tok vi heller mer hinderløype på slutten igjen. det funket veldig bra og barna så ut til å kose seg. de fikk utfordret seg og beveget seg, samtidig som de hadde det gøy. hvis det var noe i hinderløypen vi så at var veldig lett så ga vi de litt ekstra utfordring. f. eks at de skulle gå baklengs på benken. hinderløype funker nok enda bedre med flere barn, men jeg synes vi løste det bra, kunne kanskje hatt flere "stasjoner"

    SvarSlett