Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 16. oktober 2018


NAVN: Jenny Sørby
DATO: 16.10.18

HOVEDMÅL: Ha mer kontroll på ball ulike momenter.  
FERDIGHETSMÅL: Barna skal bli tryggere i kast og mottak, føle at de har mer kontroll.
HOLDNINGSMÅL: Gjennom ulike kast og mottak- øvelser skal barna føle at de er i et trygt miljø, og oppleve håndballtreninger som gøy. 

STED: Vestfossen Flerbrukshall
ALDER: J08TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
3 min
Introduksjon
Vi samles i en sirkel. Jeg presenterer meg selv, og forteller mine tanker om håndballøktene vi skal ha fremover.
Skaper samhold, motivasjon og trygghet
Ca 15 min

Generell oppvarming:

ti-trekk


Ball på matteØvelsen går ut på at gruppa deles i to, og det går ut på at laget skal få 10 pasninger. Ikke lov med stuss, dersom ballen går i bakken må man begynne på 0 igjen.Laget deles i to lag. På hver side av den korte banen legges en matte. Det er om å gjøre for laga å få ballen på motstanderens matte. Da får man 1 poeng.
• Øke motivasjonen
• Øke prestasjonsevnen
• Hindre skader
----------------------------
Ved økt kroppstemperatur skjer følgende:
- Blodet og vevsvæsken flyter lettere
- Transporten av næringsstoffer og o2 til m. går raskere
- Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
- Nerveimpulsene går raskere
- Oppmerksomheten mot ulike sanseinntrykk blir skjerpet
- Konsentrasjonsevnen øker
Spenningen i kroppen blir regulert til et gunstig nivå.
Vise og forklare
Ca 5 min


Spesiell del:
-kaste to og to

Barna stiller seg opp langs langsiden og begynner og kaste to og to. Dette er viktig for resten av økta, ettersom den inneholder flere kastøvelser. Øve på å kaste bak rygg.

Vise og forklare
60 min
Hoveddel:
Kastøvelser:

-stusse ballen: sitte, ligge
-Kaste med tanken om at det skal gå kjapt
-Kaste bak-sittende kastekonkurranse

-Kaste stående mot mål
-Fart mot mål øvelse

-kaste i backrekker-Legge opp
-Løp to og to med legge oppBarna skal stusse ballen hele tiden, og fokus på kontroll. De skal først sitte mens de stusser. Etter de har fått kontroll på dette skal de gjøre det samme bare at de skal ligge på magen.

Barna skal kaste to og to, men de skal nå jobbe med fokus på at ballen skal gå fort, samt at høy arm er viktig. Jobber 20 sek om gangen.

For at det skal være litt morsomt å kaste, så skal barna få prøve en morsom kastvariant. Denne varianten brukes ikke mye i spill, men det er fortsatt viktig for forståelsen, samt det er gøy.


Barna begynner med å sitte på rumpa med beina inntil hverandre. De skal kaste vanlige kast til hverandre, og for hvert kast til klarer skal de øke avstanden. De får prøve øvelsen litt først, og deretter er det konkurranse. Paret som har kommet lengst etter to minutter har vunnet. Barna får ikke vite tiden underveis.


Barna skal stå og kaste to og to, med ansiktet mot mål. Det er om å gjøre å ha fart inn i ballen, og rygge ut etter mottaket.
Barna går sammen to og to. Langs ni meter skal de jobbe med fart mot mål, kaste ballen, rygge tilbake, og få igjen ballen, og fart mot mål igjen. De jobber langs hele ni meter, og når de er ferdig så skal de løpe opp mot det andre målet med kast, og skudd på mål. Dette er en runde.


Deretter skal vi gjøre samme øvelse bare med vanlig kast, og fokus på å komme med fart inn i ball.
Barna står på to backrekker og skal legge opp en pasning til hverandre. Dette krever mye teknikk og samspill, og kan være en krevende øvelse.
Barna skal gå sammen to og to, med en ball. De skal løpe opp fra det ene målet til det andre. De skal løpe med høy fart, samtidig kaste ballen fram og tilbake i et ganske kjapt tempo. Når de har fått kontroll på denne øvelsen skal de legge opp til hverandre ved 9-meter.Handler om å ha kontroll på ballen, samtidig at dette er en morsom måte å utvikle ballkontroll. Øvelsen er morsom, men allikevel fornuftig å gjøre.


Hurtig ballspill vil være viktig i kampsituasjon, og her vil barna lære å ha mer kontroll og venne seg til ballfart.Dette er en morsom øvelse, og gjøres mest for gøy. Jeg fikk inntrykk av at barna syntes «triks» med ballen var kult, og det her en variant som allikevel er fornuftig å kunne.Dette er en morsom øvelse som kan være vanskelig, men samtidig en øvelse som alle kan mestre. Konkurranse gjør at det blir mer spenning i øvelsen. Ettersom øvelsen går på tid vil ikke barna vite om de vinner eller ikke, selv om de har kommet lengst, før de to minuttene har gått. Dette gjør at alle har lik mulighet til å vinne.


Her handler det om å ha kontroll med ball i fart mot mål. Det er viktig at barna ikke står stille i posisjonen sin, og det er også det vi trener på her. Vi innfører altså kontroll på ball med fart.


Her viderefører vi det vi gjorde i forrige øvelse, men nå mer kamprelevant. Barna jobber nå langs 9-meter og får et inntrykk av hvordan det kan gjøres foran mål.Denne øvelsen er veldig kamp relevant. Øvelsen er viktig for at pasningene skal brukes i fart, noe som er helt avgjørende for spillet.Dette er for å gjøre forrige øvelse vanskeligere, og enda mer relevant for spillets del. Vi begynner denne øvelsen veldig enkel, og skal videreføre den i kommende treninger.
Videreføring av øvelse. Handler om å få kontroll på ball i fart. Barna får beskjed om å løpe fort, ha mange pasninger -  samtidig ha kontroll på ball.
5 min
Kort samtale om hvordan det har vært. Tøye.
Samles i sirkel:
Vi gjennomfører enkle tøyingsøvelser, samtidig som de kan fortelle sine tanker om økta.
Gjøres for å ha en rolig avslutning på økta, og for at barna kan komme med innspill dersom de har noen tanker.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar