Aktive Lokalsamfunn

mandag 22. oktober 2018


ØKTPLAN – leikaktiviteter - plan nr. 3

NAVN: Siri Huseby
MÅL: Bli kjent med rytme og balanse, og utfordre ferdighetene til barna gjennom morsomme leker
Ferdighetsmål: klare å gjennomføre en enkel stafett, som utfordrer rytme og balanse
Kortsiktigmål: bli kjent med rytme og balanse
Holdningsmål: ha fokus på fairplay i de ulike leikene og ikke bli sure om man taper, men heller tenke at man skal klare å vinne i neste lek.

Målgruppe: 2.klasse 
Utstyr:  tilgang til musikk, 2-3 benker, 2-3 matter, 2-3 hoppetau, annet utstyr man kan bruke i en hinderløype.
Tid: 14:30-15:30 
Sted: Vestfossen SFO 
Dato: 23.10.18 TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
10 min


Generell oppvarming

Dansestopp

Alle skal danse og vi har på musikk. Når musikken stopper skal man fryse, og dersom man beveger seg så er man "ute".  Jeg velger ut en som skal være dommer. Når man blir tatt/beveger på seg etter musikken har stoppa, må man gå ut av danseområdet og blir så en del av dommerne. Den siste som står igjen på dansegulvet vinner. Jeg styrer musikken.En leik som går ut på å utfordre reaksjonsevnen til barna, samtidig som de får danse og bevege seg til musikken og bruke rytmen litt som de vil. rolig og fin start på økta.
-----------------------------
Øke motivasjonen
Øke prestasjonsevnen
Hindre skader
-----------------------------


Flamingo sisten er en super lek å ha som oppvarming. Den gjør både kroppen varm, og følger målet om å utfordre egenskapen balanse. Her bruker vi balanse når man står på ett ben og i tillegg må ha armene over hodet. I den spesielle delen er det også om å gjøre å få litt mer puls enn i den generelle delen. Og ved å da ha en sisten leik skaper vi konkurranse instinkt og man øker intensiteten.Vise og forklare.
10 min
Spesiell del

Flamingo sisten


Flamingo sisten er en lek som går ut på akkurat de samme prinsippene som en vanlig sisten lek. Forskjellen er at hvis man blir tatt å man stå med armene samlet, rett opp over hodet, mens man kun står på ett ben. Jeg velger 1 eller 2 som starter med å være sisten, og som får på seg vester. De som blir tatt kan kun bli fri dersom en medelev kommer bort og står som en flamingo sammen i 10 sekunder.Vise og forklare.

HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
30min
Hoveddelen

StafettTarzan sisten


I hoveddelen skal vi ha en stafett som vil utfordre både balanse, romorientering, rytme og øye-fot koordinasjon. Jeg starter med å dele inn i lag. Antall lag ser vi an når vi er der, i forhold til antall barn. Stafetten starter med at man skal stupe kråke over en matte. Videre løper man bort til en benk og skal balansere over denne. Deretter hoppe tau frem til en kjegle, snu og gjøre akkurat det samme tilbake igjen. Så skal neste mann ut å løpe. Det laget som er raskest ferdig har vunnet. Ungene hjelper selv til med å både sette frem og tilbake utstyret.

Tilslutt tenkte jeg vi kunne ha tarzan sisten. Dette var en stor favoritt i fjor. Jeg og barna setter opp en hinderløype ved hjelp av ulike utsyr. Rokkeringer, benker, matter, tjukkas osv. jeg velger ut en som skal starte å ta de andre. Blir man tatt skal man selv prøve å ta noen andre.


Dette er en lek som inneholder flere ulike koordinative egenskaper, i tillegg til samarbeid og fairplay. Romorientering blir utfordret når de skal stupe kråke over en matte. Balanse og øye-fot koordinasjon blir brukt når de balanserer over den lange benken. Og rytme blir brukt når de skal hoppe tau bort til kjegla og tilbake.


Jeg valgte tarzan sisten som en siste lek i og med at vi allerede har dratt frem såpass mye utstyr fra før av. Det pleier å være en leik mange syntes er moro, i tillegg til at det er mange hinder i løypa som vil utfordre balansen.


Vise og forklare
5 min
Avslutning:
Oppsummering

HighfiveHva var gøy, hva var ikke så gøy?
Har de noen ønsker om leiker til neste gang?

Helt tilslutt vil jeg gi alle barna en highfive for innsatsen de har gjort i dag og det vil forhåpentligvis gi dem en liten «motivasjonsboost» til neste gang.

Jeg velger å spørre barna om hva de syntes var gøy og eventuelt om de har noen nye leiker de ønsker å leike senere, for å få ett lite hint på hva dem liker og for å få ny inspirasjon til senere planer. Dette gjør det enklere for meg og for dem, å få til at vi skal ha det gøy sammen fremover.


2 kommentarer:

  1. siden det ikke ble noe av denne økta, velger jeg å gjennomføre denne planen neste tirsdag

    SvarSlett