Aktive Lokalsamfunn

onsdag 24. oktober 2018


Allidrett uke 43
Øktplan

Navn: Knut Ole Magnussen, Malin Raknes og Tiril Ellingsen
Dato: 25.10.18
Målgruppe: Barn 4-5 år (f.2013-2014)
Allidrett, Skrim + KIF
Barna er ganske små, og øktene vil bli lagt opp ukomplisert og med formål om generell aktivitet og bevegelse, som gir barna allsidig bevegelsesminne og koordinasjon. Det skal være morsomt å bevege seg! Allidretten skal også være sosial og en arena som er inngangsporten til senere idrett og et sunt forhold til aktivitet.


Mål for dagens økt: Bli bedre kjent med ungene som har vært der før, og i tillegg bli kjent med de nye barna.
Ferdighetsmål: Øke forståelse for forskjellige bevegelsesmetoder.
Holdningsmål: Ha det gøy og bli kjent!Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
Velkommen til allidrett – snakker litt kort om hva vi skal gjøre i dag.


Navnelek:
Barna deles i mindre grupper og vi tar hver vår gruppe. Vi har en ball som vi triller rundt i ringen, og den som får ballen sin må si sitt navn, for så å trille ballen videre og neste person må si sitt navn. Etter noen ganger hvor alle har sagt sitt navn, be dem også si yndlings idrett, hva de liker og gjør på fritiden etc. Etter noen runder, bytte noen barn mellom gruppene.

Ulike øvelser:
En av trenerne gir beskjed om forskjellige måter barna skal komme seg over til motsatt side av hallen eller gjøre annet. For eksempel: Krabbe, gå, gå så fort som mulig, løpe hoppe, hinke, gå baklengs, klatre opp i ribbeveggen.
Ca 20 min
PlenumApemetode
For å få en naturlig start på økten og allidretten.
Målet her er å bli litt kjent og få en rolig start hvor alle kan se hverandre litt og ta inn litt inntrykk i mindre grupper og roligere aktivitet. Starten skal også ha en naturlig overgang til lek.
HOVEDDELHauk og due:
En av trenerne er duemor, en av barna evt en trener er hauk. Resten er duer. Duemor roper duene hjem, og de forsøker å løpe over til motsatt side av hallen uten å bli tatt på av haukene. Dersom de blir tatt blir de en hauk

Tarzansisten:
Setter ut masse forskjellig gjenstander som matter, benker, og tau fra taket. Leker sisten ved at noen har den mens de andre skal løpe rundt på objektene uten å være i bakken. Dersom man er i bakken blir man «tatt». Dersom man blir «tatt» må man ta på en av trenerne for å så bli med igjen.

Alternative leker dersom de blir for fort lei: Dosisten, Sol og måne.
Ca 30 min


Vis og forklar
Barna skal gjøre forskjellige leker som utfordrer flere deler av kroppen og deres motoriske programmer. De skal få prøve forskjellige bevegelsesmønstre.
AVSLUTNING
Barna samles i en ring, og vi spør om de synes det var morsomt og om de gleder seg til neste gang.
Informerer foreldre om FB-side dersom dette ikke blir gjort innledningsvis. Sier at vi sees neste gang og takker for i dag.Ca 5-10 min
Plenum
For å få en naturlig slutt på økta hvor barna får komme med litt innspill og si hva de mener.                                                                                                                                                            


4 kommentarer:

 1. Fin plan.
  Savner refleksjonsnotat i etterkant

  SvarSlett
 2. Økten fungerte bra.Var igjen usikre på hvor mange som kom, men løste seg da det kom en del. Lekene fungerte greit, men virket ikke som om de skjønte sisten. Er ganske små så under tarzansisten skjønte de ikke at de skulle ta hverandre. Byttet dermed over til at de skulle hilse på trenere når de var i bakken, og at ingen "hadde" den. Til slutt lot vi dem løpe rundt i hinderløypa, samt leke i gymringene. De virket fornøyd, og sa at de hadde det gøy etter økta.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gode erfaringer å ta med seg videre. Det er en gruppe med små barn noe som skaper utfordringer for dere som dere peker på nå. Blir bedre framover når dere kjenner dem bedre.
   Hvor er planen deres i uke 44?

   Slett
 3. som knut sa så skjønte de ikke helt tarzansisten og var mer opptatt av å prøve de tingene i hinderløypen som de syntes var gøyest. derfor valgte vi å kutte ut det og bare ha en vanlig hinderløype så fikk de gå der de ville. ble ganske lang kø på de tauene der de kan slenge seg, så vi tok ned turnringene også, slik at de kunne få prøve dem og. vi ga dem ikke noen oppgave der, men de klarte selv å organisere seg og prøve å henge litt i ringene eller ta et "triks" før de lot nestemann prøve, så det funket veldig bra.

  SvarSlett