Aktive Lokalsamfunn

onsdag 8. desember 2021

 øktplan uke 49, cheerdance


mål for økta: innlæring av ny koreografi

Tid/utstyr

hva

hvordan

hvorfor

10 min

Oppvarming

 

Oppvarmingsdans, 5 min

-       Fast dans som brukes hver time

 

-       Markere rutina

Oppvarmingsdansen bruker jeg fast hver time, det er en dans med ulike dynamiske øvelser som varmer opp de store muskelgruppene. Jeg har valgt å lage en dans fordi det er mere motiverende for utøverne, og det er en bra for utøverne å lære å følge rytme med andre øvelser enn dansetrinn.

 

Jeg velger også å ha markering av rutina som en del av oppvarmingen før vi starter med ny koreografi da det er viktig med en oppfriskning etter noen uker uten rutine arbeid

 

1,5 time

 

 

Hoveddel

-        Innlæring av ny start på rutina 5 åttere, 45 min

-       Innlæring av nye plasseringer, 20 min

-       Sette sammen ny start med resten av rutina og plasseringer, 25 min

-       Tabatta, 5 min

-       Kjøre fullt, 5 min

 Jeg begynner å jobbe mot neste konkurranse. De skal lære en ny start på rutina og plasseringer. Starten av rutina er den viktigste delen da dette. Er første inntrykk for dommerne, og derfor velger jeg å lære bort denne først slik at vi kan bruke tid på å pirke. 

 

På slutten av hoveddelen velger jeg å ta en runde tabata før de kjører fullt for at de skal pushe seg gjennom rutina selv om de er slitne. 

avsluttning

tøye

-       tøyeserie

Jeg velger å kjøre en tøye/bevegelighetsserie på slutten som en avslutning og restitusjon for kroppen

 

 

2 kommentarer:

  1. Fin øktplan, Andrea. Men hvilke undervisningsmetoder bruker du? Og hvilke øvelser har du i tøyeserien avslutningsvis?

    SvarSlett
  2. denne økten gikk veldig fint og det var en veldig effektiv økt da jentene hadde godt fokus og de syntes det var gøy med litt nytt i rutina. til nesegang vil jeg passe på at styrken kanskje kommer først da jeg opplevde det som litt for tungt for jentene. da de har veldig lange treninger velger jeg å dele treningene inn i 50 x2 med 10 minutter pause hvor de kan drikke og spise litt hvis de vil det. fokuset og konsentrasjonen svekkes alltid den siste timen og gjør at det blir lite effektivt

    SvarSlett