Aktive Lokalsamfunn

mandag 6. desember 2021

Økt 9, uke 49, IL beveren langrenn 6-8år, Selma

 

Øktplan for økt 9

 

Øktplan nr. 9

Navn: Selma Høivold

Dato: 06.12.2021

Varighet: 60min

 

Målgruppe: Langrenn 6-8år

Utstyr: 4 kjegler, 2 stikkballer

Sted: Starten av lysløypa i bevergrenda

 

Periodemål: Ha det gøy, skape trygt miljø i gruppa

Mål for økta: Utøverne har det gøy, blir tryggere på ski

Holdningsmål: Barna hører på beskje
dene jeg gir og er positive

Ferdighetsmål: Mestre å stå oppreist på ski uten å falle, klarer å gå fremover med og uten staver

 

Kunnskapsmål: Lære at det er gøy å trene sammen med andre og at man klarer mer ved å samarbeideVarighet (tid)

Hva (innhold)

Hvordan (organisering/metode)

Hvorfor (begrunnelse)

Hjelpetrenere

Oppvarming

 

Tid: 23 min

3 min: Skrive ned alle som er til stede

 

20 min: Hermegåsa

 

 

 

Alle steller seg i en ring og sier «ja» hvis vi leser opp navnet deres 

Gå på rekke bak meg rundt i lysløypa. Først bare gå vanlig et par runder, så gjøre forskjellige øvelser (lange

 

Metode: oppdagende læring

- Barna blir enda bedre kjent og mer tygge på hverandre

-Øke kroppstemperaturen

-Øke bevegelighet i ledd og muskulatur

-Minsker sjansen å få skade i hoveddelen

-Øke intensiteten

-Øke motivasjonen og prestasjonsevnen hos barna

Bli mer trygg på ski

Forbedre balansen

Bli flinkere til å gå fremover med og uten staver

Skrive ned de som er tilstede

 

Passer på at alle blir inkludert og sett

 

Passe på at alt går som det skal

 

Hjelpe til hvis noen skader seg

 

Hoveddel

 

Tid: 25 min

10 min: stiv heks

 

 

 

 

10 min: stikkball

 

 

 

 

 

15 min: Hauk og due

 

 

Stiv heks går ut på at en person «har den» og skal prøve å ta de andre. Når man blir tatt må man stå med beina og armene ut. For å bli befridd må en annen utøver krabben mellom beina.

 

Alle går innenfor et område og legger fra seg stavene. Alle går rundt mens det er en ball i midten. Målet er å ta balle og kaste på de andre. Hvis man blir truffet av ballen må man gå ut av banen og gå en runde rundt hele banen.

 

Denne leken går ut på at det er en hauk, en duemor og mange duer. Hauken står imellom duemor og duene som står på hver sin side av hauken. Leken starter ved at duemoren roper «alle mine duer kom hjem fra fjellet». Dermed roper duene «Nei vi tør ikke, hauken tar oss», så roper duemoren tilbake «Kom allikevel». Deretter skal alle duene prøve å gå på ski over til duemoren uten å bli tatt av hauken på veien.

 

Metode: oppdagende læring

-Øke motivasjon, føle at det er gøy

 

-Skape aktivitet og utfordre barnas hurtighet og reaksjonstid.

 

-Barna blir bedre kjent med hverandre gjennom aktivitet

 

- Leken utfordrer balanseevne ved å gå på ski uten staver

 

-Lærer å bli mer trygg på ski uten å falle

 

Bli med i leken hvis det ikke går opp

 

Hjelpe enkelte ban hvis de faller av

 

Passe på at ingen skader seg

 

 

Avslutning

 

Tid: 10 min

10 min: Kongen befaler

En er konge og står på haugen. Nedenfor går alle de andre rundt omkring. Når kongen sier at de andre skal gjøre noe, må de det. For eksempel kan konen rope «kongen befaler dere hopper opp og ned 5 ganger», dermed må de andre gjøre dette.

Metode: Oppdagende læring

 

-Synke pulsen/ kropps temperaturen

-Hindre skader, og opprettholde bevegeligheten.

Passe på at alle er med

Evaluering

 

Spørre

Likte de økta?

Hva likte de/likte de ikke?

Hva vil de ha mer av fremover?

Bruke kommentarene i planleggingen av de neste øktene

 

1 kommentar:

  1. Økta idag var den første økta på ski. Jeg vil si at økta gikk bra, men den gikk ikke hele som planlagt. Det var stor variasjon i hvor flinke barna var i å gå på ski, og dette førte til at jeg måtte forandre opplegget en del. Jeg måtte ha oppvarmings planen lengere enn det jeg tenkte. Jeg valgte også å dele gruppa inn i 2 på starten slik at ikke alle måtte bare gå i en lang kø bar hverandre, dette gikk. Etterhvert når jeg gikk over til leik som stikkball og stivheks var det også litt komplikasjoner. I starten var det for lite plass så alle bare gikk inn i hverandre, men etterhvert når jeg gjorde området større var det også mange som flat hele tiden. treningen gikk alt i alt greit, men det er en del forberdringspotensiale. Men jeg syne sfortsatt økta var en sukse siden det størte målet mitt for økta var å se på hvor ferdighetsnivået lå, og dette fikk jeg se

    SvarSlett