Aktive Lokalsamfunn

søndag 5. desember 2021

Økt 9. Uke 49. Vestfossen Allidrett. Benjamin Høgvoll

Øktplan

                                                                                                                           

Dagens aktivitet (idrett): Allidrett - Ballspill                                                                                                 Navn: Benjamin Høgvoll

Dato: 6.12.2021                                                                                                                                                                 Klasse: 3IDB

Mål for økten: Fortsette å bli kjent med gruppa og ha det gøy med ulike ballspill og leker

 

Varighet (tid)

Hva (Innhold)

Hvordan (organisering)

Hvorfor (begrunnelse)

Metode/merknad 

 

Oppvarming:

10 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hauk og due

 

Øvelser i innebandy - ballkontroll - Kroppsøving (vg3) (LK06) - NDLA

 

 

Jeg plukker ut en som skal være hauk, han/henne skal prøve og ta så mange som mulig av duene hver runde. Blir man tatt av en hauk blir man også hauk. Dette gjøres til det er en eller ingen duer igjen. 

Alle duene står samlet på den ene siden av hallen (vi bruker bare halve gymsalen for å korte ned avstandene litt), jeg som er duemor står på den andre siden. I midten står hauken(e). Jeg roper «Alle mine duer kom hjem fra fjellet!», roper jeg til bara, så svarer de, «Vi tørr ikke!», til slutt roper jeg «Kom allikevel!».

 

Dette gjør vi for å få en morsom start på økta. Dette er en lek som barna er veldig glad i. Leken er fin som oppvarming fordi det er mye løping og bevegelse som bidrar til at barna blir varme

 

 

Oppdagende læring

 

 

Hoveddelen:

40 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hjørnefotball

20 min

Gausel Skole - Hjørnefotball

 

 

Kanonball

20 min

Kanonball - Fysak

 

 

Jeg deler gruppa inn i fire lag. De plasseres i hvert sitt hjørne hvor det ligger en benk, som er målet. To lag spiller mot hverandre på diagonal bane. De spiller 2 minutters kamper mot hverandre eller til det ene laget scorer. 

 

 

 

Klassen deles i to lag. Hvert lag velger en konge/ dronning som står på motsatt banehalvdel bak en strek.

Det er om å gjøre for lagene å treffe så mange motspillere som mulig.

De som blir truffet av ballen eller kaster en «pool», blir død/ tatt. Man skyter seg fri ved å treffe en motstander.

Når alle på laget er skutt, kommer kongen/dronninga ut på banen. Denne har tre liv.

Dersom en spiller på laget til kongen/dronninga treffer en motspiller, er den spilleren fri og på nytt med i spillet. Kongen går tilbake til det ikke er flere spillere igjen på laget sitt.

 

 

Vi har disse to lekene/ballspillene fordi det er relativt enkle leker som skal være gøy å gjøre og som stiller minimale krav til tekniske ferdigheter

 

 

 

Oppdagende læring

 

 

Avslutning:

10 min

 

Haien kommer

 

 

 

Jeg utpeker en annen av barna som skal være hai sammen med meg, resten blir delt inn i 3 eller 4 grupper som står i trekant eller firkant rundt haiene som står i midten. Gruppene velger et «lagnavn» som f.eks. gullfisk eller sjøhest. Haiene roper ut en og en gruppe som skal ut og løpe i ring rundt haiene, helt til haiene bestemmer seg for å rope «haien kommer!» da skal alle løpe så fort de klarer tilbake til basene sine hvor de er trygge. Blir man tatt blir man til en hai, dette fortsetter helt til det bare er en eller ingen igjen.

 

Vi gjør dette fordi det er en morsom avslutning på økta, barna syntes dette er en morsom lek, og de må jobbe med seg selv for å klare og følge med på når de må stoppe. Dette var også noe barna selv spurte om vi kunne ha.

 

Oppdagende læring

 

 

  

1 kommentar:

  1. I dag var barna svært flinke til å høre ette beskjeder som ble gitt. det. var lett å gjennomføre økta siden alle hørte. I dag var også Håvard Aaby Bergan på besøk for å observere.
    Jeg fikk gjennomført alt slik jeg skulle gjøre uten noe problem.

    SvarSlett