Aktive Lokalsamfunn

onsdag 8. desember 2021

Øktplan 08.12, Allidrett Kif/Skrim

 

Dato: 8.12.2021

Sted: Raumyrhallen

Tid: 60 minutter

Tema: Trene på grunnleggende lagspill for å etablere samarbeid med andre.

Hjelpetrener: Jane

Utstyr: Benk, softballer og fotball

Mål for økta: Barna skal trene på grunnleggende lagspills aktiviteter for å forstå viktigheten av å jobbe sammen. Merknad: barna skal deles inn i to grupper for å få øvelse i lagspillsaktiviteteter med færre involvert.

 

Hva

Hvordan

Hvorfor

Innledning

Opprop

 

 

Hermegåsa

(Mulig at vi kan høre med barna hva de vil gjøre, om det blir for mye uenighet kjører vi hermegåsa som planlagt)

 

 

 

 

  • Kontrollerer at alle er der, skriver ned hvem som ikke har møtt opp.

 

 

  • Jeg (vi) starter med å løpe rundt i salen der barna skal herme etter de bevegelsene vi gjør. Vi gjør dette noen runder før vi går videre.

 

 

 • Det å få barna til å gjennomføre organisert lek som sisten fungerer ikke så bra. Barna er veldig glad i hermegåsa og det er veldig effektivt på å få barna varme og klare for aktivitet, så da velger jeg å kjøre denne øvelsen.

 

Hoveddel

Starter med å dele barna i to grupper

 

Kanonball

 

 

 

 

 

 

Fotball

 

 

Haien kommer (Hvis det er tid)

 

 

 

Alternativ siden jeg er syk.

 

 • Deler barna  to grupper og deler hallen for å få separert gruppa litt, og slik at det blir mindre på hvert lag.

 

 • Setter opp benker i midten av den ene halvdelen av hallen og en benk på hver ende for å gjøre banen mindre. Det blir om å gjøre å skyte hele det andre laget for å vinne. Når man blir truffet må man løpe bak benken som er bak motstanderlaget, også må man skyte noen for å komme ut igjen. Dette vil bare foregå på den ene siden av hallen, mens den andre gruppa holder på med en annen aktivitet. Også byttes dette i god tid så begge gruppene får like mye tid på hver.

 

 • På den andre siden av hallen skal barna spille fotball. Her skal barna deles opp i to lag og spille mot hverandre. Barna kan bare bruke beina til å sparke ballen inn i mål.

 

 • Deler barna i fire forskjellige fisketyper, og har en hai i midten. Slipper fiskene ut en etter en mens de løper rundt haien. Roper at haien kan gå ut og ta fiskene. Fiskene må så prøve å komme seg til sitt hjem uten å bli tatt av haien, hvis man blir tatt av haien blir man en hai, sammen med de andre som ble tatt.

 

 • Alle barna spiller kanonball mot hverandre
 • Alle barna spiller fotball, evt hvis dette blir vanskelig å organisere så kan det være lurere å kjøre en aktivitet som stikkball.

 

 • Dette gjør vi fordi barna har vært litt for bråkete og lite samarbeidsvillig. Vi legger merke til at en såpass stor gruppe gjør at de lett blir distrahert, og det er vanskelig å holde kontroll på økten. Vi prøver derfor å splitte gruppa litt, særlig de som synes å gire hverandre opp ytterligere.

 

 

 • Disse aktivitetene stimulerer øye/hånd kordinasjon, sammarbeidet til barna, reaksjonsevnen deres.

 

 •  øye/fot kordinasjon,  kordinansjon og sansing, samarbeid, sosiale egenskaper.

 

 • Aktivitetene gir mulighet til utforskning og eksperimentering og de stimulerer grovmotorikk og finmotorikk.

 

 • Barna lærer å samarbeide men også å takle konkurransesituasjoner, og det og mestre å ikke alltid vinne.

 

 • Vi prøver å holde på med samme aktiviteter over en litt lengre periode for å kunne vektlegge det å ta imot beskjeder, og unngå å bruke tid på innlæring av nye regler da det ofte fører til at mange mister fokuset

 

Avslutning

Sette oss i ring og prate om dagens økt.

 

Vi setter oss rundt i en ring og prater om hva barna syns var gøy, og muligens hvilke ønsker de har til for eksempel oppvarming eller hinderløype ideer.

 

Dette er for forsikre meg om at øktene vi har til nå har vært gøy for barna, og få tilbake noen ideer på hva de har lyst til å gjøre.

 

1 kommentar:

 1. økten ble avlyst fordi veldig få kom til treningen. dette var nok grunnet de nye korona tiltakene som kom inn dagen før.

  SvarSlett