Aktive Lokalsamfunn

fredag 3. desember 2021

uke 48, økt 8, Oliver, Muay thai

 

Fredag 03.12.21

Navn: Oliver

Dato: 26.11

Tid: 60 min

Målgruppe:  9-12 år

 

 

Mål: innlære enkle clinch teknikker

Utstyr: Shin Pads, hansker

Tilstede:4-5 (10-12 år)

Tid: 60 min

metode

HVA

Hvordan/Org-Form

TID

HVORFOR

 

Oppvarming

Hoppe tau eller løpe

Tøye ut

Shadow boxing

Barna hopper tau på et sted i rommet, hvis de synes dette er utfordrende kan de løpe rolig rundt i sirkel et sted slik at de ikke treffer de som hopper tau. (5 min)

Setter oss i sirkel, jeg viser øvelser som tøyer bein, armer, nakke og mage som de skal gjøre. (5 min)

Shadow boxing, de går rundt i rommet og gjør alt de husker, imens jeg ser på og hjelper 3 min x 2

 

 

16 min

Forebygge skader

Øke presentasjon

Øke motivasjon

Øke kroppstemperatur

  • Øke kropps temperatur
  • Transporten av næringsstoffer og 02 til muskler går raskere
  • Overføring av oksygen fra blodet til muskler går lettere
  • Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
  • De kjemiske reaksjonene går raskere
  • Blodet og vevsvæsken flyter lettere
  • Samspillet mellom muskler og nerver blir bedre
  • Oppmerksomheten mot ulike sanseinntrykk blir skjerpet
  • Konsentrasjonsevnen øker
  • Spenningen i kroppen blir regulert til et gunstig nivå

 

Ape metode

 

Vise og forklare

Hoveddel

 

clinch

Først begynner vi med at man går to og to sammen, er vi en ekstra går dette barnet sammen med meg. Nå skal vi jobbe med det helt grunnleggende altså og får kontroll på innsiden av armene. Så nå skal de stå i den grunnleggende clinch posisjonen og prøve å kontrollere innsiden, dette skal begge to gjøre, så det blir en liten konkurranse. 3 min x 2

Drikke pause kjapt

Etter dette forsetter vi to og to sammen, bare at nå legger vi inn nye grep som å ta tak i armhulen eller nakken. Også fortsetter de under samme prinsippet, at de skal få kontroll på hverandre, konkurranse. 3 min x 2

Drikke pause kjapt

Nå skal vi prøve på noen sweeps, to og to sammen. Den første vi gjør er at vi skal fange kneet og sweepe. Jeg viser hvordan man gjør også hjelper jeg dem underveis. 3 min x 2

Etter dette går vi på bag og prøver å knee så hardt vi kan rett fram. Den ene personen holder på baggen og den andre kneer i 30 sek så fort og hardt den kan. Etter 30 sek bytter de hvem som holder og hvem som kneer. Dette gjør vi 3 ganger.

Drikke pause kjapt

Til slutt har vi 30 sit ups og planke konkurranse.

 

 

 

30 min

Lære det grunnleggende innenfor clinch er viktig både for å bygge en sterk kjerne muskulatur og for å kunne utvide sine egenskaper i Muay Thai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avslutt med knær som vil påvirke utholdenhet og styrken hos barna.

Avslutte med sit ups og planke for å påvirke buk og  kjerne muskulatur

Ape metode

 

Vise og forklare

Sluttdel

Uttøying, alle tar en øvelser hver også tar jeg en.

Avslutter med litt refleksjon og at vi takker for dagen.

5 min

Når man strekker ut, forhindrer man støle (ømme og stive) muskler og ledd dagen etterpå. Man forbedrer bevegeligheten og blir mer smidig.  I Muay thai er det spesielt viktig å være tøyelig da man må være bevegelig for å kunne gjøre mange av teknikkene

Avslutte med uttøying, alle velger en øvelse selv slik at de tenker mer over hva de husker.

Oppdagelse metode

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar