Aktive Lokalsamfunn

mandag 13. desember 2021

Økt 10. Uke 50. Vestfossen Allidrett. Benjamin Høgvoll

 

Øktplan

                                                                                                                           

Dagens aktivitet (idrett): Allidrett - Ballspill                                                                                                 Navn: Benjamin Høgvoll

Dato: 13.12.2021                                                                                                                                                                 Klasse: 3IDB

Mål for økten: Fortsette å bli kjent med gruppa og ha det gøy med ulike ballspill og leker

 

Varighet (tid)

Hva (Innhold)

Hvordan (organisering)

Hvorfor (begrunnelse)

Metode/merknad 

 

Oppvarming:

10 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stiv heks

Stiv heks

 

 

 

Jeg peker ut to-tre som skal være hekser, de skal løpe rundt å prøve å ta alle de andre, hvis de tar noen så må den som blir tatt stå helt stille der han/hun ble tatt med spredte bein sånn at andre kan redde personen ved å krabbe mellom beina.

 

 

 

Vi gjør dette fordi det er en morsom avslutning på økta, barna syntes dette er en morsom lek, og de må jobbe med seg selv for å klare og følge med på når de må stoppe. Dette var også noe barna selv spurte om vi kunne ha.

 

 

Oppdagende læring

 

 

Hoveddelen:

40 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hjørnefotball

20 min

Gausel Skole - Hjørnefotball

 

 

Kanonball (Jegerball)

20 min

Kanonball - Fysak

 

 

Jeg deler gruppa inn i fire lag. De plasseres i hvert sitt hjørne hvor det ligger en benk, som er målet. To lag spiller mot hverandre på diagonal bane. De spiller 2 minutters kamper mot hverandre eller til det ene laget scorer. 

 

 

 

Jeg avgrenser et område i gymsalen hvor alle skal løpe rundt. Vi holder på i 2 minutters omganger. 

Jeg utpeker 2 som skal være jegere, disse to får en vest og hver sin dragonskinball. De skal prøve å skyte alle de andre som løper rundt. Blir man skutt skal man sette seg på benken i sånn ca. 15 sekunder før man løper utpå igjen. Vi bytter jegere etter hver omgang

 

Vi har disse to lekene/ballspillene fordi det er relativt enkle leker som skal være gøy å gjøre og som stiller minimale krav til tekniske ferdigheter. I tillegg så er dette en forenklet versjon av kanonball som gjør at utøverne mine får et større utbytte av leken.

 

 

 

Oppdagende læring

 

 

Avslutning:

10 min

 

Haien kommer

 

 

 

Jeg utpeker en annen av barna som skal være hai sammen med meg, resten blir delt inn i 3 eller 4 grupper som står i trekant eller firkant rundt haiene som står i midten. Gruppene velger et «lagnavn» som f.eks. gullfisk eller sjøhest. Haiene roper ut en og en gruppe som skal ut og løpe i ring rundt haiene, helt til haiene bestemmer seg for å rope «haien kommer!» da skal alle løpe så fort de klarer tilbake til basene sine hvor de er trygge. Blir man tatt blir man til en hai, dette fortsetter helt til det bare er en eller ingen igjen.

 

Vi gjør dette fordi det er en morsom avslutning på økta, barna syntes dette er en morsom lek, og de må jobbe med seg selv for å klare og følge med på når de må stoppe. Dette var også noe barna selv spurte om vi kunne ha.

 

Oppdagende læring

 

 

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar