Aktive Lokalsamfunn

fredag 14. februar 2020

SFO Gamlegrendåsen Økt 11 - 3. klasse


Øktplan                                                                                                                           Dato: 29.01.2020
Dagens aktivitet (idrett): Lek ute i skogen                                                                            Navn: Ingrid Sofie Thiis
                                                                                                                                                       Klasse: 3IDA
Mål for økten:
Å ha det morsomt og være aktiv ute på tur med barna.

Utstyr: Ikke noe

Varighet (tid)
Hva (Innhold)
Hvordan (organisering)
Hvorfor (begrunnelse)
Oppvarming:

G-del: 4 min
L-del: 3 min
S-del: 3 min


Sisten  
Leke elefant, fly, propell, fisk og magedanser. 


Stiv heks
En person "har den" skal ta de andre. Nå man blir tatt "har man" den selv, og skal ta de andre.

Tøye armer og bein, rulle på hofta, svinge på armene. På en morsom måte for ungene.

En person er heks. Når heksa tar de andre må de stå stivt med beina ut. For å bli fri må noen klatre mellom beina.


Oppvarming øker lysten til å trene og øker prestasjonsevne. Det forbygge skader. Blodet og vevsvæsken flyter lettere. Transporten av næringsstoffer og oksygen til muskelen som arbeider går fortere. Overføringen av oksygen fra blodet til muskelsenene går lettere.. Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige. De kjemiske reaksjonene går raskere. Nerveimpulsene går raskere. Samspillet mellom muskler og nerver blir forbedret. Oppmerksomhet mot ulike sanseinntrykk kan bli skjerpet. Konsentrasjonsevnen kan øke. Spenningen i kroppen kan bli regulert til et gunstig nivå.

For å aktivisere og varme leddene som kommer til å bli utsatt for bråe bevegelser og belastning i hoveddelen. Forebygger skader.

 For å varme opp musklene vi skal bruke i hoveddelen. Og for å forberede øvelsene i hoveddelen, som går ut på mye av det samme.
Hoveddelen:

10 min
10 minBoksen går

Død elefantGi et lite vink.En person "står". Vi blir enige om et tre som er "boksen". Personen som står skal finne de andre, for de andre skal gjemme seg. Når h*n finner dem skal h*n ta på boksen og si "…… på boks". Den som blir tatt skal prøve å nå boksen først og si "boksen går". Da må den som teller begynne på nytt.

En person "står". H*n skal gå rundt alle personene som er med, og peke ut de som beveger seg. De andre personene må bytte "pose" mellom hver gang de blir sett på av den som har den. Hvis de blir tatt i å bevege seg er de ute.

Nesten som boksen går. En person står, og skal finne de andre som gjemmer seg. Blir man funnet, kan man løpe å gjemme seg igjen hvis man blir vinket til av noen som ikke er funnet.


Morsom lek for ungene, vi lærer navn, korte spurter som går på hurtighet.
Dette er en av de mest populære lekene for 3. klasse i friminuttet. Jeg føler jeg får mer kontakt med dem hvis jeg velger noe de er glad i å leke i starten.
Her får jeg repetert navnene en gang til, og jeg får lekt en av favorittlekene deres sammen med dem.Avslutning:

10 min

Samtale, rydde etter tur, gå tilbake til skolen

Jeg snakker med dem om hva vi skal gjøre fremover. Etter det rydder vi plassen, og går tilbake til skolen.

For å gi de noen forventninger og noe å se frem til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar