Aktive Lokalsamfunn

søndag 16. februar 2020

IL Bever'n gruppe 11/12 - Øktplan 17.02.20

Øktplan 15
Navn: Silje
Dato: 17.02.20
Målgruppe: Gruppe 11/12 i Bever’n
Utsyr:
Periodemål: Påvirke barnas aerobe utholdenhet gjennom både lek og intervalltrening på ski.
Mål for økten: Pårvirke barnas aerobe utholdenhet.
Varighet (tid)
Hva (innhold)
Hvordan (organisering/metode)
Hvorfor (begrunnelse)
Hjelpetrener
Oppvarming:
30 min
Gå samlet (30 min):
Barna går på rekke sammen opp i løypa til et sted det passer å ha hoveddelen. En går først og holder tempo, og en hjelpetrener går bakerst.
Gå samlet:
Ape-metodenØke kroppstemperaturen, slik at blodgjennomstrømningen blir bedre, og oksygen og næringsstoffer flyter transporteres raskere ut til muskulaturen.
Gjøre musklene mer smidige og klare til å jobbe, og dermed forebygge skader.

Gjøre muskelarbeidet mer koordinert og samstemt.

Øke motivasjonen og prestasjonsevnen hos elevene.
Gå samlet:
En går bakerst. Går med hver sin gruppe hvis vi deler i to.
Hoveddel:
30 min
Intervall (20 min):
2 x 6 min 45/15 intervall
Barna skal gå 45 sek i et raskt tempo, så gå rolig i 15 sek. Slik fortsetter det i 6 min, før de får en lengre pause. Så kjører vi en runde til. Vi går frem og tilbake mellom to drikkebelter/kjegler. Etter at vi er ferdig, går vi litt for å få ut eventuelle slagstoffer og roe litt ned før neste øvelse.

Stafetter (10 min):
Barna deles inn i lag på 2 stk. De går en runde som både har motbakke, nedoverbakke og flate, før de veksler med lagkameraten. Kjører stafetten et par ganger, ser an etter hvor lang tid vi har igjen.
Intervall:
Vise-forklare-metoden

Stafett:
Vise-forklare-metoden
Jeg får barna til å stille seg i en halvsirkel mens jeg viser og forklarer stafettene.

Intervall:
Jeg har valgt denne typen intervall fordi det er litt mer «spennende» enn f. eks. 4 x 4. Siden de går mange ganger og med korte pauser, blir det aerob utholdenhetstrening. Vi går frem og tilbake slik at alle hele tiden kan se hverandre og «konkurrere» litt, det blir altså en motiverende faktor.

Stafett:
Disse stafettene er både morsomme og nyttige for å jobbe med skiteknikk. Jeg har valgt å kjøre stafettene i varierende terreng, slik at barna får prøvd seg på de ulike teknikkene vi har jobbet med, samt overgangen mellom teknikkene.
Intervall:
Heier på barna, går ved siden av og gir tilbakemeldinger.Stafett:
Blir med hvis det er for få.

Avslutning:
15 min
Gå tilbake (15 min):
Gå samlet tilbake til parkeringsplassen. I nedoverbakkene kan barna prøve å stå på en ski.
Gå tilbake:
Ape-metoden
Barna går sammen med trenerne.
For å avslutte økta på en fin måte.
Passer på at alle kommer seg ned.

1 kommentar:

  1. I går var det bare 2 gutter på trening, så vi ble med Erlend sin gruppe. Det var han som holdt treningen, og jeg bare var med og hjalp til. Jeg fikk sett på teknikken til mine 2 gutter, og gitt noen tilbakemeldinger som de tok med en gang, så det var veldig moro!

    SvarSlett