Aktive Lokalsamfunn

søndag 2. februar 2020

IL Bever'n gruppe 11/12 - Øktplan 03.02.20

Øktplan 13
Navn: Silje
Dato: 03.02.20
Målgruppe: Gruppe 11/12 i Bever’n
Utsyr:
Periodemål: Påvirke barnas aerobe utholdenhet gjennom både lek og intervalltrening på ski.
Mål for økten: Forbedre barnas aerobe utholdenhet.

Varighet (tid)
Hva (innhold)
Hvordan (organisering/metode)
Hvorfor (begrunnelse)
Hjelpetrener
Oppvarming:
30 min
Gå samlet (30 min):
Barna går på rekke sammen opp i løypa til et sted det passer å ha hoveddelen. En går først og holder tempo, og en hjelpetrener går bakerst.
Gå samlet:
Ape-metodenØke kroppstemperaturen, slik at blodgjennomstrømningen blir bedre, og oksygen og næringsstoffer flyter transporteres raskere ut til muskulaturen.
Gjøre musklene mer smidige og klare til å jobbe, og dermed forebygge skader.

Gjøre muskelarbeidet mer koordinert og samstemt.

Øke motivasjonen og prestasjonsevnen hos elevene.
Gå samlet:
En går bakerst. Går med hver sin gruppe hvis vi deler i to.
Hoveddel:
30 min
Parintervall (20 min):
Deler inn barna i par. De skal gå en ganske kort runde (maks 1 min) 1 gang hver, før de veksler med partneren. Sånn fortsetter de til det har gått 8 min. Da teller de opp hvor mange runder de klarte til sammen. Etter noen min pause gjør vi akkurat det samme igjen, og denne gangen er det om å gjøre å slå sitt antall runder.

Stafetter (10 min):
Barna deles inn i lag på 3 stk. De går en runde som både har motbakke, nedoverbakke og flate, før de veksler med lagkameraten.
Kjør stafetten flere ganger, både med og uten staver og bytte av lag.
Parintervall:
Vise-forklare-metoden

Stafett:
Vise-forklare-metoden
Jeg får barna til å stille seg i en halvsirkel mens jeg viser og forklarer stafettene.

Parintervall:
Lag fordi da blir det automatisk mer motiverende for barna. Det gjør også at det blir intervallpreget aktivitet.
Å gjøre det samme to ganger gjør at de kan sammenlikne resultatet sitt med seg selv, slik at det ikke blir så tydelig hvem som går raskest.


Stafett:
Disse stafettene er både morsomme og nyttige for å jobbe med skiteknikk. Jeg har valgt å kjøre stafettene i varierende terreng, slik at barna får prøvd seg på de ulike teknikkene vi har jobbet med, samt overgangen mellom teknikkene.
Parintervall:
Blir med hvis det ikke går opp.
Heier på barna.Stafett:
Blir med hvis det er for få.

Avslutning:
15 min
Gå tilbake (15 min):
Gå samlet tilbake til parkeringsplassen.
Gå tilbake:
Ape-metoden
Barna går sammen med trenerne.
For å avslutte økta på en fin måte.
Passer på at alle kommer seg ned.

1 kommentar:

  1. Det var 3 barn på trening, og jeg valgte å gjennomføre treningen i gruppa. Jeg var alene, siden de to hjelpetrenerne var syke, men det gikk helt greit, spesielt når det var så få.
    Vi var i Funkelia, og det er mer utfordrende enn å være i Bevergrenda, siden det er ikke en stadion, og i tillegg må man gå et stykke for å komme til et sted som det passer seg å holde til på. Det var imidlertid ikke noe problem, ettersom at barna er så store at de klarer å gå en stund.
    Vi startet med å gå ca 25 min til et sted hvor det passet seg å være. Under parintervallen måtte jeg tilpasse slik at det gikk opp med 3, men det funket likevel. Siden vi var så få, ble det ingen stafett. I stedet øvde vi på å stå på en ski i nedoverbakke, for å forbedre balansen. Det synes de var veldig gøy. Så gikk vi ned igjen. En bra økt, og jeg nådde målet mitt med den "intervallen" i hoveddelen.

    SvarSlett