Aktive Lokalsamfunn

fredag 14. februar 2020

SFO Gamlegrendåsen Økt 12 - 3. klasse


Øktplan                                                                                                                           Dato: 05.02.2020
Dagens aktivitet (idrett): Samarbeid gjennom lek og stafetter                                         Navn: Ingrid Sofie Thiis
                                                                                                                                                       Klasse: 3IDA
Mål for økten:
At ungene skal klare å samarbeide om å utføre oppgaver gjennom lek å stafetter.

Utstyr: matter, medisinballer, tau, benker, softballer

Oppvarming:
Vise- og forklare-metoden.

G-del: 7 min
















L-del: 3 min




S-del: 5 min





Løpe tre runder i salen

fantasidyr













Rulle på knær, ankler, hofte og armer.


Stiv heks to og to





Løpe tre runder i salen for å komme i gang.

Barna skal ta seg over hallen og tilbake, mens de later som de er forskjellige dyr. Jeg bestemmer sammen med barna hvilke dyr de skal være







Alle står i ring og hermer etter våre bevegelser.



Sisten hvor to stykker har den. Man holder hender i par, og blir man tatt må man holde hendene i været. For å bli fri må et annet par gå under henda til de som er tatt. Vi bytter hvem som er heks etter hvert.





Oppvarming øker lysten til å trene og øker prestasjonsevne. Det forbygge skader. Blodet og vevsvæsken flyter lettere. Transporten av næringsstoffer og oksygen til muskelen som arbeider går fortere. Overføringen av oksygen fra blodet til muskelsenene går lettere.. Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige. De kjemiske reaksjonene går raskere. Nerveimpulsene går raskere. Samspillet mellom muskler og nerver blir forbedret. Oppmerksomhet mot ulike sanseinntrykk kan bli skjerpet. Konsentrasjonsevnen kan øke. Spenningen i kroppen kan bli regulert til et gunstig nivå.

For å aktivisere og varme leddene som kommer til å bli utsatt for bråe bevegelser og belastning i hoveddelen. Forebygger skader.

For å varme opp musklene vi skal bruke i hoveddelen. Og for å forberede øvelsene i hoveddelen, som går ut på mye av det samme.
Hoveddelen:

40 min
Mattestafett

















Tunellstafett









Lenkesisten









Kanonball









Vi deler klassen i lag, ut ifra hvor mange de er. Alle lagene får to matter hver. Ved hjelp av disse mattene skal laget ta seg over til den andre siden og tilbake uten å være nær gulvet. Dette er en stafett, hvor det første laget som er ferdig vinner. Stafetten kjøres to ganger, en gang hvor leken kan løses på valgfri måte. Og en hvor alle må ligge på ryggen på matta når den sendes over.

Vi deler klassen i to-tre lag. De skal stå på rekke og sende en ball mellom beina. Den bakerste personen skal løpe foran i køen med ballen, og sende den mellom beina igjen.

En "har den", og skal ta de andre. De som blir tatt må holde i hånda til den som har den. Etter hvert blir det en stor lenke med mennesker. Alle må samarbeide om å ta de som ikke er tatt. Det er ikke lov å slippe hendene.

Barna deles i to lag, som går på hver sin side av hallen. Hallen er delt i fire deler med benker. På midten, og de to baklinjene ved veggen. Hvert lag har en dronning eller en konge, som går bak benken på motstanderens side. Oppgaven er å skyte de fra det andre laget, og blir man skutt må man løpe bort til området hvor sin konge eller dronning står. Her kan man komme seg ut hvis man klarer å skyte noen fra motstanderens lag. Det er ikke lov å gå over benkene. Blir hele laget skutt, skal kongen/dronningen gå ut. H*n har tre liv, og starter med alle ballene. Klarer noen å skyte seg ut, skal dronningen/kongen gå tilbake til der h*n starta.
Øvelsen utfordrer elevenes styrke og evne til å samarbeide. Koordinative egenskaper som romorientering, rytme og balanse utfordres også.














Denne leke utfordrer elevenes evne til å samarbeide, og deres romorientering.





Denne leken utfordrer elevenes evne til å samarbeide, og utholdenhet.







Denne leke utfordrer elevenes evne til å samarbeide, øye-hånd, romorientering, hurtighet og reaksjonsevne.
Avslutning:
5 min
Vi setter av noen minutter til å roe ned før vi begynner med tøying.

Tøye skuldre, armene, hoftene, rumpa, leggene, lår.
Holde hver øvelse i ca. 20 sekunder på hver kroppsdel.
For å bli mindre stiv dagen etter økta, og for å opprettholde eller bedre nåværende evne til leddutslag. Avspenne de belastede musklene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar