Aktive Lokalsamfunn

torsdag 20. februar 2020

Allidrett uke 9


Allidrett

Navn: Noah Borgejordet og Simon Magnussen
Dato: 20.02.20
Målgruppe: Barn 4-5 år (f.2014-2015)
Allidrett, Skrim + KIF
Barna er ganske små, og øktene vil bli lagt opp ukomplisert og med formål om generell aktivitet og bevegelse, som gir barna allsidig bevegelsesminne og koordinasjon. Det skal være morsomt å bevege seg! Allidretten skal også være sosial og en arena som er inngangsporten til senere idrett og et sunt forhold til aktivitet.

Mål for økta: Barna skal oppleve glede gjennom aktivitet og lek. Barna skal ha det gøy, og vi skal prøve å påvirke noe ballkontroll. Vi skal også ha det gøy med både barn og foreldre. 
Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
Velkommen til allidrett, intro, opprop.

Hermegåsa
 Vi løper en foran og en bakerst og viser øvelsene de skal gjøre. Vi skal prøve å løpe vanlig, ta i bakken, løpe baklengs, sidelengs, hoppe, legge oss ned, snurre, krabbe, eller lignende.

Bil
En bil har 1-4 gir og revers. Hver tilsvarer de et tempo barna skal løpe i. Jeg sier et gir og barna skal følge det til jeg bytter gir. (Hvis det er mye streker i salen kan barna følge disse som en bilvei.

Ca 3 min


7 min7 minApemetode


Oppgavestyrt
Ønske velkommen og ta opprop.

Varme opp for å få en rolig start på økta og så barna blir varme i kroppen og klare og aktivitet.
HOVEDDEL
Samle baller
Denne gangen gjør vi en vri. Vi deler i to lag, plasserer en bøtte og lager en sirkel rundt bøtta. Barna kan bare hente en ball av gangen og de må stå utenfor sirkelen og kaste ballen oppi bøtta.

Stafett
Deler inn i 4 lag. Hvert lag får en ball. De må føre ballen med beina og sparke den i et mål vi setter 10m unna. Kan gi de litt mer utfordringer etter hvert. Bytter etter hvert så de må kaste ballen(bytter til en mindre ball)

"Leikaring"
Barn og foreldre kommer ned i en ring og alle holder hender. Vi gjør forskjellige bevegelser inn og ut av sirkelen, går i ring, etc.
Ca 15 min

Ca 15 min


Ca 10 min
Forklare/Oppgavestyrt2 ballaktiviteter som skal trimulere ballferdighetene til barna. Både litt kast og spark for å se hva som funker og se hva vi kan jobbe mer med senere. Avslutter med en aktivitet som inkluderer foreldrene. Denne har vist seg å fungere strålende før, og barna holder seg lettere i ro og fokuserte.
AVSLUTNING
Barna samles, og vi spør om de synes det var morsomt og om de gleder seg til neste gang.
Forsøke å tøye ut litt imens vi avslutter.
Ca 2 min

Avslutte økta og begynne restitusjon

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar