Aktive Lokalsamfunn

mandag 3. februar 2020


Øktplan for jentene 04.02.2020 uke 6 
Tema og mål: avslutninger forbedre avslutninger og skudd
Utstyr: baller, kjegler og vester
Ledere: Anders og Bjørnar

Delmål

Hva
Hvordan
Hvorfor
Oppvarming
Skadefrimodellen
15 minutter
G-del: To rekker løper etter utplasserte kjegler og utfører forskjellige øvelser: høye kneløft, sparke bak, brasilianeren, indianeren utad og innad- rotasjon i lysken, tøye bakside hamstring, dueller, krysse foran og bak, og stigningsløp til slutt. Dette gjør vi som standard oppvarming. Jentene styrer selv. To tar ansvar

S-del – koordinasjon på bein, håndballøvelse, men funker fint til fotball

Rondo med bruk av navn. Her spiller vi pasninger med fire rundt i en firkant og to i midten. Målet for de rundt er å være raske med ballen. Personen som mister ballen, havner i midten av firkanten. Si navnet til personen man spiller ballen til.
Starter med fritt antall touch, avgrenser deretter til to touch.
Muskelarbeidet blir mer koordinert og samstemt. Det vil si at man blir mer smidig. Man øker reaksjonsevnen, og alt går fortere i kroppen. Kjemiske reaksjoner stiger sammen med temperaturen. Blod og vevsvæske flyter bedre og lettere. Oksygen transporteres fortere gjennom blodet til musklene.
Hoveddel : Skudd
45 minutter

Føring med ball etterfulgt av skudd på mål.
Fører ballen tett mellom kjegler med valgfri teknikk etterfulgt av skudd på mål. Starter med valgfri plassering av skudd. Avgrenser deretter målet med kjegler for å få større krav til presisjon.

Skuddøvelse på første touch.
Fører ballen frem mot målet. Sentrer deretter ballen til en medspiller som står plassert rett utenfor 16meteren, ballen legges deretter igjen etterfulgt av avslutning på mål. Konkurranse på slutten for å øke konsentrasjon og morsomhet.

 Målet for perioden er å  forbedre skuddteknikken. dette gjør man ved å skyte mye, samt få veiledning underveis. dette legger vi opp til med øvelser som gjør at vi har mulighet til å være 1 til 1 med jentene uten at det ødelegger for øvelsen
Hoveddel: spill med fokus på skudd
25 minutter


Avslutning
samle baller, tøye ut og prate 
10 minutter
Deler gruppen i tre lag. To og to spiller mot hverandre i kamper på 3minutter, mens den siste gruppen spiller enspretten. Spiller på store mål og kort bane, hvor det skal kunne være mulig å avslutte fra alle kanter. Her vil det bli mye mål, og fokuset vårt kommer kun til å ligge på det offensive og avslutninger. Forsvar er ikke det vi trener på så det er ikke så viktig.

tøye ut de viktigste muskelgruppene. 
 For å få skudd inn i spill. det gjør at det er progresjon i økta. 


For å få en fin avslutning på økta, og forebygge mot skader.


1 kommentar:

  1. flott økt! jentene begynner for alvor å høre etter. De gjør øvelsene som de skal, og det kommer etterhvert mange gode eksempler på gode pasninger. skulle noe vært annerledes burde vi kanskje lagt til en deløvelse til med pasninger før vi gikk over i det spillspesifikke.

    SvarSlett