Aktive Lokalsamfunn

mandag 18. februar 2019


Skitrening 11-12 år

 
Tema: Skøyting, intervall
Periodemål: Utvikle aerobe utholdenhet
Hovedmål: Påvirke aerobe utholdenheten
Ferdighetsmål: Grunnleggende padleteknikk
Holdningsmål: Alle skal høre etter når jeg snakker
Målgruppe:
11-12 år, gruppe på ca. 15 stykker. Både jenter og gutter 
Intensitet: middels
Tid: 75 min
Sted: Bevergrenda
Utstyr:  
Oppvarming
Tid:
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/ organisering
Hjelpetrener
10
Rolig gåing gjennom løypa
Går igjennom den store runda
Når jeg starter med å gå rolig får hele gruppa varmet opp de store musklene, samtidig som jeg bestemmer farten fordi jeg går først kan jeg passe på at folk ikke går for fort i oppvarming.
Apemetoden
 
Organisering:
Møter gruppa på fast plass og går en rolig runde i deler av løypa, jeg går foran mens hjelpetrenerne går baksert
Går bakerst og får med hele gruppa
15
Teknikk
Går en liten avgrenset område i en typ sirkel, hvor jeg står i bakken og gir veiledning angående teknikk. Skal prøve å gi tilbakemeldinger til så mange som jeg klarer. Noen av de tingene jeg skal se på er:
-          Se oppover i bakke, slik at hofte blir i riktig stilling og en løfter overkropp, stabil
-           lite rotasjon og øvre posisjon på overkroppen/hofta
-          Arm og skuldre er lave og  slipper ordentlig
-          Riktig takt
-          Gli ordentlig på skiene og sette den ned riktig slik at en klarer å gli ordenlig
Går alternativt også litt nede på stadion uten staver.
Teknikk er en sentral del i langrenn, fordi mest mulig gunstig teknikk vil være avgjørende for f.eks en konkurranse og for brukeropplevelsen. På torsdagen blir det er grundig teknikk økt, men siden ikke alle er med på torsdagsøktene tenkte jeg det var fint at vi også fikk kjørt litt teknikk på mandagsøkta også med klassisk.
Metode:
Vise og forklare
 
Organisering:
Stiller gruppa opp i bakken, forklarer kort hva som er sentralt, guttene viser, jeg retter (prøver å gi tilbake meldinger til de fleste, samler generell tips) De går i en liten runde oppover og kjører tilbake. Hjelpetrenere er markører.
Vise teknikk og markører
 
Hoveddel
Tid:
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/ organisering
Hjelpetrener
20
Pyramide intervall
(Hurtighet)
 
Jeg har kjørt denne intervallen formen flere ganger før. Slik at alle kan øvelsen. Det var noen som etterspurte den forrige uke så tenkte derfor å kjøre en gang med den.
Starter dem to og to slik at det blir en slags «konkurranse» mellom to jevne. Starter dem kontinuerlig slik at det ikke jevnt med pause tidene.
Første løper en til den første stolpen, så 2,3,3,2,1.
Tidligere kjørte jeg den i bakken, men må nå se litt an hvordan forholdene er, mulig at jeg derfor kjører kortere lengder, slik at det også blir mer hurtighet.
Vi har intervall for å bedre den aerobe utholdenheten. Jeg valgte denne formen for intervall siden det er motiverende å gå trappevis opp og nedover. I tillegg så er det kortere distanser slik at jeg virkelig får opp tempoet på gruppa. Neste dag er det «konkurranse» så det er greit å få intensiteten litt opp før dette.
Metode:
Vise og forklare
 
Organisering
Samler gruppa slik som de andre gangene ved elghuffs, forklarer hva vi skal (kort) deretter går bort til der vi skal starte. Deler dem inn to og to.
Viser hvor langt de skal løpe.
 
Avslutning
Tid:
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/ organisering
Hjelpetrener
10
Stafett
Organiserer slik at det er 4 på hvert lag (Har kjørt 5 tidligere, men tenker at jeg kan få opp aktiviteten litt med å ta færre på laget slik at det blir kortere pauser)
Tenkte å kjøre samme runde som forrige gang, som det er bilde av under.
 
Jeg har valgt å ta noen stafetter både fordi det er motiverende for gruppa, men også fordi da får jeg opp aktivitetsnivået. Dette er en hard økt hvor det derfor skal være hardt, ved konkurranse så har jeg observert at gruppa presser seg mer for å prestere.
 
Metode:
Oppgavestyrt læring
 
Organisering:
Forteller kort hva vi skal og deler inn i lag.
Hvis det ikke går opp blir de med J
 
 
 

1 kommentar:

  1. Utførelse:
    Gjorde det jeg hadde tenkt til i planen, og synes at økta fungerte fint. Gruppa var flinke og gjorde det som jeg sa at vi skjulle :)) Har ikke så mye mer å si enn at det var en grei økt...

    SvarSlett