Aktive Lokalsamfunn

torsdag 14. februar 2019


Allidrett uke 7
Øktplan

Navn: Knut Ole Magnussen, Malin Raknes Artmann og Tiril Ellingsen
Dato: 14.02.19
sted: idrettsparken
Målgruppe: Barn 4-5 år (f.2013-2014)
Allidrett, Skrim + KIF
Barna er ganske små, og øktene vil bli lagt opp ukomplisert og med formål om generell aktivitet og bevegelse, som gir barna allsidig bevegelsesminne og koordinasjon. Det skal være morsomt å bevege seg! Allidretten skal også være sosial og en arena som er inngangsporten til senere idrett og et sunt forhold til aktivitet.


Mål for dagens økt: utvikle skøyteferdigheter og bli tryggere på isen.  Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
Velkommen til allidrett – snakker litt kort om hva vi skal gjøre i dag.
Vi tar en runde der alle sier navnet sitt slik at de nye får høre navn og de andre får vite navnet til de nye.

Gå to runder:
Vi starter med å gå et par runder rundt isen, slik at vi vender oss til å ha skøyter på beina. I tillegg har vi ikke hatt skøyter, så på disse rundene kan vi se hvilket nivå barna er på.  Dersom det er stor forskjell deler vi inn i to, etter nivå og øver på øvelser ut ifra nivå senere i økten.

Hermegåsa:
En av oss går foran, og en bakerst. Barna skal herme etter den som går først. Vi setter på musikk og gjør ulike øvelser i takt med musikken. Til slutt samles vi i en ring slik at barna ser oss også fortsetter de å herme etter oss.
Ca 20 min
PlenumFor å få en naturlig intro på økten og allidretten i seg selv.For at barna skal øve på konsentrasjon og reaksjon.
For å varme opp kroppen, og for at barna skal begynne å vende seg til aktivitet med skøyter på bena.Kjent øvelse som vi har hatt både inne i hallen og ute på ski. Derfor er det greit å starte med å blende noe kjent med noe de har vært borti før.
HOVEDDEL-  j
Øver så sving og brems på skøyter:
(litt uavhengig av nivå hvilke øvelser vi gjennomfører)
-       Barna står på en rekke og skal gå over skøytebanen der de prøver å bremse på andre siden.
-       Vi går også over og øver på å svinge frem og tilbake over skøytebanen.
-       Kan gå sammen to og to og øve på å dytte hverandre både framover og bakover.
-       Gå baklengs
-       Gå framover og bakover ved å føre bena innover og utover

Rødt lys:
En av oss står med ryggen til. Barna staår på en rekke. Når vi ikke ser på kan de bevege seg fremover, mens når vi snur oss må de stoppe. Den som kommer først frem til den som står med ryggen til, vinner.

Går gjennom kjegler:
-       Vi setter opp en liten runde der de øver på svinger ved å gå gjennom kjegler og øver på å stoppe.


Om tid:
Frileik
Ca 30 min


Vis og forklar


Vi har ikke hatt skøyter før, og flere har gitt uttrykk for at de ikke kan gå på skøyter. Derfor begynner vi med å øve på grunnleggende ferdigheter på skøyter.


God øvelse for å trene videre på start og stopp på skøyter.
AVSLUTNING
Barna samles, og vi spør om de synes det var morsomt og om de gleder seg til neste gang.Ca 5-10 min
Plenum

4 kommentarer:

  1. Hadde en fin, litt annerledes økt idag. For mange (de fleste faktisk) så var skøyter helt nytt, så vi gjorde det så enkelt og individuelt som vi kunne. Akkurat som på ski. I oppvarmingen følte de som hang med best etter Malin som ledet 2hermegåsa", de som ble hengene litt etter og trengte ekstra hjelp tok jeg og Knut til fots. dette funket fint. utover i økta økte vi vanskelighetsgraden i takt med at de også ble stødigere. Det var smart å bruke bruskasser, da tørr de å prøve mer, og de slipper å falle så mye i starten, etterhvert var det mange som droppet kassene og sto fint selv. De var veldig flinke og turte mye. Synes vi fikk aktivisert alle fint, hadde løsninger om noen synes det ble slitsomt/kjedelig/vanskelig og det funket bra alt sammen egentlig. Litt annerledes og mer rotete oppsett enn man er vant til, men det regna vi med.

    SvarSlett
  2. synes det ble en bra økt, selv om det var annerledes og helt nytt for mange. de fleste hadde ikke stått på skøyter før, så vi hadde med bruskasser, slik at de fikk holde seg på de for å få støtte. mange ville ikke bruke bruskasse på starten så vi sa det var greit, men de var ikke så stødige at de klarte å svinge osv uten bruskasser. derfor fant vi ut at under hermegåsa skulle alle begynne med bruskasser så vi får prøvd å kjenne litt på hvordan man bremser og svinger. synes økten funket fint og tror det var greit at kun en av oss hadde på skøyter, siden det var varierende nivå og mange ikke hadde prøvd å stå på skøyter før. virket som barna koste seg og det så ut som at alle fikk kjenne på både utfordring og mestring.

    SvarSlett