Aktive Lokalsamfunn

mandag 18. februar 2019


ØKTPLAN – leikaktiviteter - plan nr. 16

NAVN: Siri Huseby
MÅL: bli kjent med fotball og gjennomføre ulike leiker rettet mot fotball.
Ferdighetsmål: kunne sende en rolig og kontrollert pasning til en medelev
Kortsiktigmål: bli kjent med fotball, og føre en ball
Holdningsmål: ha fokus på fairplay, og finne løsninger og kompromisser på ulike problemer/diskusjoner
Målgruppe: 2.klasse 
Utstyr:  mange fotballer, 4 benker, fløyte
Tid: 14:30-15:30 
Sted: Vestfossen SFO 
Dato: 19.02.19 TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
10 min


Generell oppvarming

Hauk og due


Jeg velger ut en som skal være hauk, en som skal være duemor og resten som skal være duebarn. Hauken står i midten av hallen med duemoren og duebarna på hver side av hallen. Duemoren roper på barna, og det er da om å gjøre for duebarna å komme seg til duemor uten å bli tatt av hauken. Det er en gul strek på hver side av hallen som bestemmer hvor det er fritt og hvor hauken kan ta barna. Blir man tatt av hauken må man selv være hauk, og hjelpe til å ta duebarn.
Jeg velger å starte økta med hauk og due, fordi det er en del løping og man blir litt generell varm i hele kroppen. Det vil bli en del løping i hoveddelen i dag, så greit å være ordentlig varm før man starter.
-----------------------------
Øke motivasjonen
Øke prestasjonsevnen
Hindre skader
-----------------------------

Jeg velger å starte med enkle pasningsøvelser, for at barna skal bli litt kjent med ballen og øve på å sende kontrollerte pasninger til hverandre da de skal samarbeide i del 2 av hoveddelen.Vise og forklare.
10 min
Spesiell del
Pasningsrekker

TrafikkBarna går sammen to og to. Hvert par får hver sin ball og skal nå sentre pasninger til hverandre. rolig og kontrollert.

Trafikk går ut på at man stiller seg opp på to rekker. Den først i den ene rekka sender pasningen over til den første i den andre rekka. Etter å ha sendt pasningen løper man bakerst i rekka.


Vise og forklar.

HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
30min
Hoveddelen
Del 1
Scoreren står


I denne leken er det alle mot alle. Vi spiller med ett mål. Jeg velger en som skal starte å stå i mål. De andre skal så prøve å score mål. Den som klarer å score skal bytte med målmannen og skal stå i mål helt til noen andre klarer å score.Jeg velger å starte med scoreren står, fordi det er en individuell lek der man kun trenger å fokusere på seg selv og å score mål, uten å måtte tenke på at man skal samarbeide og bruke mye tid på å finne laget sitt osv. så man kan bli kjent med ballen og få det inn i beina før man senere i hoveddelen får et lag og skal spille sammen.Vise og forklare

Del 2
Hjørnefotball


Hjørnefotball går ut på at man deler gruppa inn i 3-4 lag. Litt avhengig av hvor mange vi er denne dagen. Vi setter ut fire benker, en i hvert hjørne. Dette er målet til de ulike lagene. Vi spiller diagonalt, altså de lagene som er på tvers ovenfor hverandre spiller mot hverandre. Når et lag får mål bytter vi hvem som skal spille. Vi spiller opp til tre mål per kamp. Hvert lag får på seg egne vester og jeg setter i gang kampene.

Jeg velger å ha hjørnefotball i hoveddelen fordi det er en fin måte å få i gang spill på. Det er i tillegg veldig enkle regler, og lett å forholde seg til. Her får barna mulighet til å samarbeide og sentre pasninger til hverandre. I tillegg får man litt tid mellom hvert mål til å tenke over hva man kan gjøre andreledes til neste gang og man får spilt mot flere ulike lag.


Vise og forklare

5 min
Avslutning:
Oppsummering

HighfiveHva var gøy, hva var ikke så gøy?
Har de noen ønsker om leiker til neste gang?

Helt tilslutt vil jeg gi alle barna en highfive for innsatsen de har gjort i dag og det vil forhåpentligvis gi dem en liten «motivasjonsboost» til neste gang.

Jeg velger å spørre barna om hva de syntes var gøy og eventuelt om de har noen nye leiker de ønsker å leike senere, for å få ett lite hint på hva dem liker og for å få ny inspirasjon til senere planer. Dette gjør det enklere for meg og for dem, å få til at vi skal ha det gøy sammen fremover.1 kommentar:

  1. økta idag gikk helt greit. fotball var ikke så populært blandt jentene, men de var med i starten. endte opp med en del færre enn da vi startet, men sånn må det nesten bare bli da det er frivillig å være med eller ikke. det ble litt vanskelig for jentene å være med på scorern står da guttene er en del bedre enn jentene. jeg forslo da at jentene kunne spille på sitt eget mål, slik at vi delte guttene og jentene. det gikk en liten stund, helt til jentene ikke ville mer. guttene spillte hjørne fotball med to lag, og spillet gikk litt av seg selv. prøvde å trekke meg litt tilbake og se på. det blir endel klaging og sutring til meg når jeg er innvolvert, så idag prøvde jeg å trekke meg litt mer tilbake og la de løse konfliktene sine selv. dette gikk mye bedre og de lot ting gå mye fortere, og starte spillet igjen.

    SvarSlett