Aktive Lokalsamfunn

mandag 4. februar 2019


NAVN: Jenny Sørby
DATO: 05. 02.19

HOVEDMÅL: Jobbe med krysspill, presisjon i pasninger og påvirke forståelsen av duellspill.
FERDIGHETSMÅL: Barna skal bli tryggere med ball i fart, føle at de har mer kontroll og få en bredere forståelse for spillet.
HOLDNINGSMÅL: Gjennom ulike teknikkøvelser skal barna føle at de er i et trygt miljø, og oppleve håndballtreninger som gøy. 

STED/TID: Vestfossen Flerbrukshall, kl 17.30-19.00.
ALDER: J08
TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
3 min
Introduksjon
Vi samles langs den gule linja. Her tar vi en kort prat om dagens trening, og sjekker hvor mange som har møtt opp..
Skaper samhold, motivasjon og trygghet
Ca 15 min

Generell oppvarming:
Sisten med ball.


Platebasket


Gruppa deles i to like lag. Det er om å sentre ballen rundt til hverandre innad i laget, og legge ballen på en motstander. Laget får da poeng, men mister ikke ballen. De fortsetter med ballen, og laget som ikke har ballen må prøve å snappe. Det er ikke lov å kaste ballen på motstanderen, man må legge den på.Barna spiller basket. For å få mål må en av jentene på laget skyte ballen på basketplata, og så må en av de andre jentene på laget ta imot, uten av ballen er nær bakken først.


• Øke motivasjonen
• Øke prestasjonsevnen
• Hindre skader
----------------------------
Ved økt kroppstemperatur skjer følgende:
- Blodet og vevsvæsken flyter lettere
- Transporten av næringsstoffer og o2 til m. går raskere
- Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
- Nerveimpulsene går raskere
- Oppmerksomheten mot ulike sanseinntrykk blir skjerpet
- Konsentrasjonsevnen øker
Spenningen i kroppen blir regulert til et gunstig nivå.


Vise og forklare
Ca 5 min


Spesiell del:
-kaste to og toKaste øvelser:
Barna stiller seg opp langs langsiden og begynner og kaste to og to. Dette er viktig for resten av økta, ettersom den inneholder flere kastøvelser. Øve på å kaste bak rygg.


Barna skal kaste to og to.
De skal sitte på rumpa, med føttene inntil hverandre. Så skal den ene kaste pasning, hvis den andre klarer å ta imot uten at ballen treffer bakken skal begge ta et skyv tilbake. Det er om å komme lengst unna. Treffer ballen bakken er det tilbake til start igjen.


Paret står med god avstand fra hverandre. Den ene personen skal kaste over til den andre, løpe rundt, fortsette tilbake og få igjen ballen som en kontringsball. Kaster ballen tilbake når hun har kommet til start igjen. Så er det andre mann.Vise og forklare
60 min
Hoveddel:

Pasning med kryss
Løp med pasning

Finte på to backrekker
To mot to.
Spill på to mål

Barna stiller opp på 3 backrekker. En ball på rekka. De skal sentre noen ganger, og så skal backen bestemme seg for å ta med seg ballen til en av sidene. Da skal backene skjønne hvem som krysses opp, basert på bevegelsene som utføres av midtspiller.

De skal løpe tre og tre over banen, fra 6 meter til 6meter.
-Først vanlig pasning.
-enkeltkryss med skudd
-dobbeltkryss med skudd (hvis de får til enkeltkrysset)To backrekker, og to i forsvar på hver sin back. Barna skal utføre en finte på forsvarsspilleren, og skyte på mål. Så går hun tilbake i rekka igjen.To i forsvar og to i angrep. De som står i angrep skal spille sammen i duell mot de i forsvar. Forsvaret skal prøve å stoppe angrepet. Når man har scora går man tilbake i rekka igjen.


Gruppa deles i to og skal spille vanlig spill. Dette har vært ønsket av barna på trening, og det er også dette de trenger å øve på. Å trene som vanlig kamp på trening er veldig lærerikt. Dette blir oppdagende læring, noe som er viktig i håndball.


Dette er viktig for å bli klar til kryssene som skal utføres i fart i neste øvelse. Dette gjør at barna blir mer kjent meg krysset, og ikke føler seg usikker når de skal løpe og krysse samtidig. Her må de også jobbe med selvstendighet i form av at det er ingen som forteller dem hvem som krysser, dette må de forstå selv – oppdagende læring.


For å øve på samspill, og også pasning i fart. Viktig med presiserte pasninger, noe barna trenger å øve en del på. Pasning med fart er noe vi trenger å øve på.Barna skal øve på dueller som de kan bruke i spill. Finter er viktig for å bli gode 1 mot 1, men også for å trekke på seg to spillere og skape rom til nestemann.Vi skal bruke litt god tid på dette, ettersom barna synes det er gøy og man lærer og erfarer mye av å spille på hel bane.

Vise og forklar e  og oppdagende læring.
5 min
Kort samtale om hvordan det har vært. Tøye.
Samles i sirkel:
Vi gjennomfører enkle tøyingsøvelser, samtidig som de kan fortelle sine tanker om økta.
Gjøres for å ha en rolig avslutning på økta, og for at barna kan komme med innspill dersom de har noen tanker.
2 kommentarer:

  1. Økta var veldig bra. Jeg var alene som trener idag, men det gikk helt fint for barna hørte på meg og alle gjorde som de skulle. Vi fikk gjort de øvelsene vi skulle, men rakk ikke å spille så mye som jeg ville på hel bane, men det kan vi ta igjen neste gang.

    SvarSlett
  2. Gode refleksjoner rundt økta
    Meget god øktplan

    SvarSlett