Aktive Lokalsamfunn

onsdag 6. februar 2019


Allidrett uke 6
Øktplan

Navn: Knut Ole Magnussen, Malin Raknes Artmann og Tiril Ellingsen
Dato: 07.02.19
Målgruppe: Barn 4-5 år (f.2013-2014)
Allidrett, Skrim + KIF
Barna er ganske små, og øktene vil bli lagt opp ukomplisert og med formål om generell aktivitet og bevegelse, som gir barna allsidig bevegelsesminne og koordinasjon. Det skal være morsomt å bevege seg! Allidretten skal også være sosial og en arena som er inngangsporten til senere idrett og et sunt forhold til aktivitet.Mål for dagens økt: Ha det gøy med ball
Ferdighetsmål: Forbedre koordinative ferdigheter med ball.
Holdningsmål: Ha det gøy!
Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
Velkommen til allidrett – snakker litt kort om hva vi skal gjøre i dag.
Vi tar en runde der alle sier navnet sitt slik at de nye får høre navn og de andre får vite navnet til de nye.

Hermegåsa:
-          Vi løper foran og en bakerst og viser øvelsene de skal gjøre. Vi skal prøve å løpe vanlig, ta i bakken, løpe baklengs, sidelengs, hoppe, legge oss ned, snurre, krabbe. Til slutt strekker vi litt på kroppen og skal plukke epler og henge med hodet ned mot gulvet, strekke til siden
Ca 20 min
Plenum


For å få en naturlig intro på økten og allidretten i seg selv.For at barna skal øve på konsentrasjon og reaksjon.
HOVEDDEL


-          
Få ballen over:
Hallen deles i to deler. Barna deles i to lag som får hver sin del av hallen. Masse baller kastes ut på hver side, og målet er å få alle ballene fra sin side over på motstander sin side. Når vi er ferdig, skal barna samle ballene inn.

Ballregn:
Barna sitter i en ring med øynene lukket. Imens går en av oss ledere et annet sted og heller ut baller fra en bøtte. Idet barna hører at ballene treffer bakken, skal de samle dem så hurtig så mulig.

Føring:
Barna deles inn i to lag som skal stå bak to forskjellige kjegler. Barna står i en kø hvor førstemann starter «stafetten». En etter en skal de føre tennisballen rundt en annen kjegle, stoppe og kaste den i mål.  Deretter plukke den opp, løpe tilbake til start og legge den foran nestemann i køen.

Alternative leker:
bil og sjåfør og snipp og snapp.
T
Vis og forklar
 Barna skal utfordres på forskjellige måter. De er veldig små og har lite motoriske programmer. Dermed forsøker vi enkle øvelser hvor vi forklarer lite og lar dem leke mye. Dersom en øvelse er for vanskelig bytter vi om til en lettere lek.
AVSLUTNING
Barna samles, og vi spør om de synes det var morsomt og om de gleder seg til neste gang.


Ca 5-10 min
Plenum
3 kommentarer:

  1. Følte økta gikk ganske bra. Malin foreslo en teknikk for å få dem til å falle til ro, telle ned fra 10. Det funket veldig bra og alle skjønte hva de skulle. Var litt vanskelig å få dem til å skjønne lekene men gikk relativt greit. Er varierende på deltagere men sett over gikk det bra.

    SvarSlett
  2. Gikk generelt bra. de er ganske små så de sliter litt med å skjønne lag og inndeling i grupper, og vil helst gå der de vil være selv. det funker bedre og bedre for hver gang, og vi er ikke så strenge på akkurat dette, fordi det går seg til etterhvert. de var ganske urolige forrige gang, kanskje fordi det var første gangen på en stund at vi var inne i hallen, men vi fant måter å roe de ned på når vi skulle samles og forklare leker. synes det funket bra og det så ut som at barna koste seg!

    SvarSlett