Aktive Lokalsamfunn

torsdag 14. februar 2019


Skitrening 11-12 år  

Tema: Klassiskski
Periodemål: Utvikle den aerobe utholdenheten
Hovedmål: Påvirke teknikken
Ferdighetsmål: Alle får en arbeidsoppgave de skal jobbe med framover
Kunnskapsmål: Tyngdeoverføring
Holdningsmål: Høre på når jeg snakker
Målgruppe:                                                                                                                                              
11-12 år, gruppe på ca. 15 stykker. Både jenter og gutter
 
Intensitet: Middels
Tid: 75 min
Sted: Bevergrenda
Utstyr: Ski (klassisk)


Oppvarming
Tid:
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/ organisering
Hjelpetrener
10
Gå en rolig runde
Tenker at de tar den lille runden
(Ikke 3 km)
Når jeg starter med å gå rolig får hele gruppa varmet opp de store musklene, samtidig som jeg bestemmer farten fordi jeg går først kan jeg passe på at folk ikke går for fort i oppvarming.
Apemetoden
 
Organisering:
Møter gruppa på «fast plass» og går en rolig runde i deler av løypa, jeg går foran mens hjelpetrenerne går buksert
Går bakerst og får med hele gruppa
(Noe usikkert om jeg har dette)  
10
Hauk og due
Samme regel som alle de andre
Få opp aktiviteten gjennom konkurranse
Metode:
Vise og forklare Organisering:
Samler gruppa i halvsirkel og forklarer kort hva vi skal.
Bli med på leken for å få opp aktiviteten.

 

Hoveddel
Tid:
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/ organisering
Hjelpetrener
20
Diagonal
Setter opp en liten «runde» opp med bakken, hvor de går teknisk oppover og kjører rolig nedover.De går rundt der og jeg gir den arbeidsoppgaver som de kan jobbe med.
 
Hva jeg skal se etter er forklart under kollonene.
Som i alle idretter en teknikk en viktig del av idretten og det er sentralt at gruppa har riktig teknikk. Dette er også et av målene for perioden. Dagen etter så er det konkurranse, så da tenker jeg det er lurt å ta en liten teknikk runde.
 
Metode:
Hel, del hel &
Oppdagendelæring
 
Organisering:
De steller seg på en linje på den ene siden, mens jeg står på andre og forklarer hva de skal gjøre, deretter forteller jeg litt om teknikken. De går rundt (område som jeg har «markert») og deretter gir jeg tilbakemeldinger til flest mulig. For deretter å samle dem si noen generelle tips til alle og fortsette.
Treneren til Skrim kan nok mye mere enn jeg om teknikk, så tar gjerne til meg tips fra vedkommende.
20
Staking (Skrim trener har ansvar for denne delen)
 
 
 
 

 

Avslutning
Tid:
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/ organisering
Hjelpetrener
10
Stafett
Organiserer slik at det er 4 på hvert lag (Har kjørt 5 tidligere, men tenker at jeg kan få opp aktiviteten litt med å ta færre på laget slik at det blir kortere pauser, men ser an på hvor mange de er)
 
Jeg har valgt å ta noen stafetter både fordi det er motiverende for gruppa, men også fordi da får jeg opp aktivitetsnivået. Dette er en hard økt hvor det derfor skal være hardt, ved konkurranse så har jeg observert at gruppa presser seg mer for å prestere.
 
Metode:
Oppgavestyrt læring
 
Organisering:
Forteller kort hva vi skal og deler inn i lag.
Hvis det ikke går opp blir de med J
 

 

 Notater til hva jeg ønsker å se på med teknikk:
Overkropp:
-          Stabil, lite opp og ned,
-          Minimal rotasjon i hofta, øvre posisjon (rette seg opp og se framover)  

Fraspark:
-          Starter med svikt i ankelleddet,
-          Tyngde gjennom fotballen,
-          Tyngde på en og en ski (tyngdeoverføring)
-          Fullføre med å strekke ut foten

Arm:
-          Lang og avspent armpendel med lave skuldre
-          Slippe staven ordentlig bak

Tilslutt:  
-          Frekvens, tempo

 

1 kommentar:

  1. Utførelse:
    Det var i hovedsak en gruppe som jeg ikke kjente som derfor førte til litt utfordringer. Det største "problemet" jeg møtte på var en guttegjeng som var veldig vanskelig å holde styr på når de var sammen, de gira hverandre veldig opp så det var litt utfordrende. Derimot så delte vi dem opp i hoveddelen så da gikk det mye bedre. Jeg følte at det i starten var veldig vanskelig å holde styr på hele gruppa, men utover i økta så gikk det bedre. Men er ikke helt fornøyd, siden jeg følte at det ble en del surr og sånt. Har fått inn noen rutiner i den andre gruppa, så det var rart å gjøre det samme, men da med en annen gruppa som ikke oppfører seg helt likt....

    SvarSlett