Aktive Lokalsamfunn

mandag 4. februar 2019

ØKTPLAN FOR KOREOGRAFI JR POM ELITE
Navn: Matilde Heggeli
Dato: 29.01.19
Sted: Studio 3 kbghallen
Varighet: 1 time og 15 min
Målgruppe: Junior elite
Utsyr: høyttaler, PC

Hovedmål: Perfeksjonere rutine, og kjøre fullt ut med spesielt fokus på det som er pirket.
Holdningsmål: jeg skal være positiv, tålmodig og samarbeide med jentene
Kunnskapsmål: At jentene skal bli bevisst på feil, og luke dem bort.


En innledning og forklaring på hvordan vi gjør det:

På Pom Junior Elite har vi som regel at på tirsdager skal man komme relativt varmet opp, fordi 1 time og 15 min er ikke mye tid å lære koreografi på. Jeg kjører derfor svært lite oppvarming. Og frem til desember så handler månedene om å lage en rutine, så etter jul begynner vi å pirke den til hver minste detalj og kjøre den mange ganger. Men da er det viktig nå disse månedene å få laget en rutine, og noen deler er vanskeligere å lage og lære bort enn andre. Derfor må jeg bruke den tiden jeg har på koreografi. Styrke, teknikk og utholdenhet skjer i en annen time.

Så frem til jul vil nok timene se ganske like ut, ettersom nå må vi bare få en dans på plass. Intensitet kan også være svært forskjellig på øktene selv om det er samme type økt. Fordi om vi skal lære en vanskelig del så vil ting gå saktere frem, og det vil ta lenger tid før jenten klarer å gjøre koreografien fullt ut. Mens om det er noe enkelt så vil de skjønne koreografien raskere, og vi kan kjøre det om igjen mange ganger fullt.


ØKTPLAN 
Tid
Hva
Hvordan 
Hvorfor 
Metode
1-      2 min
INNLEDNING

- Samle alle
- gjennomgang av hva vi skal
-opprop


-Samle alle i en sirkel eller bare høre hvem som ikke er der


Jeg gjør dette for å få kontroll på hvem som er der, gi jentene et overblikk over hva vi skal.
3 min
 Generell oppvarming:

Kjører rutina som oppvarming, men kun markering. Det vil si at armer og piruetter er 100%, men hopp og mer eksplosive elementer skjer i spesiell del. 
     Oppvarming til musikk
- 

      Bruker store muskelgrupper, men får samtidig tøyd ut slik at en blir varm til pom hopp
Den gjøres 1 gang.
VI kjører rutine som oppvarming, fordi frem mot NM så ligger fokuset 100% på å lære seg og perfeksjonere rutina. Derfor må vi kjøre den mest mulig, og da er det veldig gunstig å bruke den som oppvarming.
Vise og forklare.
3 min
Spesiell del:
Kjører nå rutina med armer, piruetter og de hoppene de kjenner for. Alle må gjøre minst to hopp

-        
Jeg forklarer hva de skal kjøre og ikke kjøre.  

-        

Her øker vi intensiteten og spesifiserer godt mot steder det trengs å være varm. Og kjører ca 2 hopp ihvertfall iløpet av rutina. 
Vise og forklare
60 minutter
HOVEDDEL 

Koreografi pirk


Koreografi kjøring
     -Jeg forteller hvilken del av sangen vi skal jobbe med
     -Vi begynner med plasseringer

     -Deler opp koreografien

     -Tar det steg for steg

      -Repeterer helt til det sitter-Spør om de har spørsmål

     -Jeg stopper musikken, om det skjer en feil og vi må starte på nytt. 

- Når delen er lært setter vi det sammen, med resten som er før  
     -Tilslutt filmer vi, og legger ut på gruppen
       
Vi har ulike måter å pirke på og jeg ser ann der og da hvilken måte vi bruker, i hovedsak går det bare ut på at vi deler gruppa i to og pirker hverandre.
- Under koreografi kjøring, gjør jentene alt 100%. Jeg sitter foran i midten og observerer, og noterer meg feil. Vi går gjennom det etterpå. 
Vi pirker for å perfeksjonere og få bort tullefeil. Her må jeg være litt strengere, for at ting skal bli gjort ordentlig. men dette har vi rutiner på, og jentene vet at når jeg kommer med kommentarer så er det ikke noe som går på de som perso, men dette er forå at vi skal bli best mulig. Og det vet de, og jeg minner de på det ofte.
Hel del metoden
5
min
AVSLUTNING 

-Snakker sammen om hvordan økten har vært imens vi tøyer

-         Tøyer lysken i 2 min
-         Tøyer baksidelår i 2 min
-         Tøyer fremsidelår 30 sek på hver bein

Vi samles i en sirkel.
Jeg eller forteller øvelse, også kan vi snakke litt om økten imens vi tøyer om det trengs, eller bare tøye.


Dette gjør jeg for å oppsummere og høre eventuelle tanker. Jeg tøyer for at jenten skal strekke ut musklene som nå er spente, og for at de skal få noe avspenning på slutten
Vise og forklare meto

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar