Aktive Lokalsamfunn

mandag 4. februar 2019


Skitrening 11-12 år  

Tema: Ski skøyting
Periodemål: Forberedelse på konkurranse
Hovedmål: Påvirke aerobe utholdenheten
Holdningsmål: Gruppa skal gi meg full oppmerksomhet når jeg snakker
Målgruppe:
11-12 år, gruppe på ca. 15 stykker. Både jenter og gutter 
Intensitet: Hard
Tid: 75 min
Sted: Bevergrenda
Utstyr: Ski, starver (skøyting), kjegler, sånn til å gå under

Oppvarming
Tid: 20
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/ organisering
Hjelpetrener
10
Gå rolig runder i løypa
Tenkte å ta en runde på den store løypa. Sender guttene først og jeg går bakerst.
Siden det er første gangen på ski på en stund/ i startfasen, så tenker jeg at det er lurt å starte med å bare gå litt rolig på ski.
Metode:
Apemetoden Organisering:
Samler gruppa på samme sted som alltid, og forteller i «halvsirkel» hva vi skal.
 
De går foran, mens jeg går bakerst og får med alle.
10
Pizza sisten
Gruppa skal bare gå inne i «pizzaen». Det er en som skal ha den, og sisten går videre når man klarer å ta noen andre. Hvis folk står for mye stille så sender jeg ut Mats/ Olav eller flere som har den.
Dette er en motiverende lek hvor jeg får opp aktiviteten.
Organisering:
Jeg går med gruppa bak meg og lager en sirkel, deretter deler opp i «stykker»
Metode:
Vise og forklare og apemetoden
 
Blir med hvis aktiviteten går ned. Er med på å lage Pizzaen.

 

Hoveddel
Tid: 40
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/ organisering
Hjelpetrener
20
Oppbyggings
intervall
 
Jeg har kjørt en lignende intervall før.
Starter dem to og to slik at det blir en slags «konkurranse» mellom to jevne. Starter dem kontinuerlig slik at det ikke jevnt med pause tidene.
Første løper en til den første stolpen, så 2,3,3,4,5,6. Usikker på hvor lang tid dette tar så kjører jeg 1 eller 2 runder  
Vi har intervall for å bedre den aerobe utholdenheten. Jeg valgte denne formen for intervall siden det er motiverende å gå trappevis opp og nedover. I tillegg så er det kortere distanser slik at jeg virkelig får opp tempoet på gruppa. Neste dag er det «konkurranse» så det er greit å få intensiteten litt opp før dette.
Metode:
Vise og forklare
 
Organisering
Samler gruppa slik som de andre gangene ved elghuffs, forklarer hva vi skal (kort) deretter går bort til der vi skal starte. Deler dem inn to og to.
Viser hvor langt de skal løpe.
20
Stafetter:
 
5 på lag:
Rundt banen
 
rundt kjegler
under-hinder
Baklengs
Rundt sirkel
 
 
 

5 stykker på lag
De skal løpe til de har kommet tilbake der de kom fra.
Så samles tilbake her, nye lag og en gang til.
 
 
Jeg har valgt å ta noen stafetter både fordi det er motiverende for gruppa, men også fordi da får jeg opp aktivitetsnivået. Dette er en hard økt hvor det derfor skal være hardt, ved konkurranse så har jeg observert at gruppa presser seg mer for å prestere.
 
 
Metode:
Vise og forklare
 
Organisering:
Samler gruppa i bunnen av bakken og får alle til å bli med til «fasteplass» på stadion. Ber dem stå i en halvsirkel mens jeg fordeler lagene. Deretter sender dem dirkete ut på de ulike stasjonene.  
Hvis lagene ikke går opp er de med, eller passer på (hver for seg!)

 

Avslutning
Tid:
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/ organisering
Hjelpetrener
5 min
Gå rolig ned etter intervallene
Gruppa går samlet en liten runde.
Gjør dette for å få en avrunding på økta, slik at prosessen med restitusjon blir startet med en gang.
Metode:
Apemetoden
 
Organisering:
Samler gruppa på vanlig måte, deretter ber jeg guttene gå først også går jeg bakerst. Deretter samle gruppa ved lyktestolpe og kort avslutte økta.
Blir med.

 

 

 

 

 

1 kommentar:

  1. Utførelse:
    Gjennomførte så og si det som sto på planen, derimot så måtte jeg gjøre noen endringer bla. pga. vær og at andre grupper brukte deler av løypa som vi hadde tenkt å bruke. Pizza sisten gikk ikke siden det ikke var løssnø, kunne ikke ta intervall i bakken pga. annen gruppe, gikk derfor lengre inn i runden, og stafetten gikk en annen trasse pga. at andre grupper var der. Selv om det ble en del endringer følte jeg at organiseringen fungerte veldig bra, har fått et "system" på gruppa slik at de kan noen av grunnregler som jeg har vært tydelig på som hvordan de skal organisere seg når jeg snakker osv. De siste ukene så har jeg kjørt mye intervall på gruppa som jeg føler at flertallet liker veldig godt, derimot tenker jeg at jeg nesegang kan gjøre ting litt annerledes slik at det blir litt motiverende, i forhold til å alltid gjøre det samme. Men alt i alt er jeg fornøyd med denne økta.

    SvarSlett