Aktive Lokalsamfunn

søndag 11. februar 2018

Teknikkskolen 11.02.18
Navn: Maren Straum Lie og Henriette Muri Thowsen
Dato: 11.02.2018
Tid: 18.00-19.30
Målgruppe: 10-11åringer
Sted: Kongsberghallen
Utstyr: Kjegler, vester, fotballer, fløyte, stoppeklokke
Dette er en gruppe med mange forskjellige spillere. De ligger på ulike nivåer og har ulik motivasjon når det kommer til fotball og hvorfor de er med. Vi får ukjent gruppe, og det er viktig å skape trygghet i gruppen.
Mål for økten: Bedre spillernes ferdigheter innenfor tilretteleggelse

TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE/
KOMMENTAR


8min
Generell oppvarming
Skadefri
Vanlig jogg, 2x
Høye kneløft, 2x
Sparke bak, 2x
Lyske ut, 2x
 Lyske inn, 2x
Runde hverandre, 2x
Skulder mot skulder, 2x
Stigningsløp, 2x


Øke motivasjonen
Øke prestasjonsevnen
Hindre skader
Når kroppstemperaturen øker skjer følgende:
·       Blodet og vevsvæsken flyter lettere
·       Transporten av næringsstoffer og o2 til musklene går raskere
·       Overføringen av oksygen fra blodet til muskelcellene går lettere
·       Muskelen, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
·       De kjemiske reaksjonene går raskere
·       Nerveimpulsene går raskere
·       Samspillet mellom muskler og nerver blir bedre

Få økt intensiteten og forberede de til hoveddelen.


Vise og forklare

8min
Spesiell del
Føring i firkant med vending.

Setter opp en stor firkant som spillerne skal føre hver sin ball inni. Når trenern gir signal skal de gjøre en vending. Trenern legger inn restriksjoner på hvordan føre ball. Fokus her blir mange touch på ball, god ballkontroll og overblikk.Vise og forklare

4min
Uttøyningsdel
Holdetid: 20sek


-        Fremside lår

-        Innside lår

-        Bakside lår og legg

-        Sete

Apemetoden

15min
15min25min
Hoveddel
Pasning med fokus på første-touch på forskjellige måter
Innside venstre
Innside høyre
Utside høyre
Utside venstre


Tilrettelegge ballen for skudd.Spill på liten bane


Spillerne går sammen to og to og står ovenfor hverandre med en viss avstand. Den ene sender en pasning til partneren, der partneren tar imot ballen med det ene beinet og legger ballen til rette for seg selv, for så å sende en pasning tilbake til partneren.
 Instruktørene går rundt underveis og veileder spillerne..

Får en pasning av en medspiller, legger ballen til rette på 1 touch, og skyter på et mål. Prøver å bruke de samme øvelsene som i forrige øvelse
Kan dele gruppa i 2 for å skape minst mulig kø.


Deler lagene i med 3-4 spillere på hvert lag. Spillerne skal ha fokus på det vi har gjort tidligere i økten.

 Øve seg på flere forskjellige mottak og tilretteleggelser. Det kan tas med videre i kamp, da man får bedre kontroll på ballen etter man får en pasning. Man får også bedre tid ved å tilrettelegge ballen i første touchet.Viser hvordan spillerne kan bruke øvelsen i angrepssituasjon, og tilrettelegge ballen og klargjøre for skudd. 


 


En øvelse hvor spillerne spiller på mindre flater og er nødt til å ha bedre kontroll på ballen, orientere seg mer og snakke sammen. De skal prøve å ta med seg det vi har gjort tidligere i økten og ta med seg dette i kamp.

Vise og forklare
Vise og forklare

5 min
Avslutningsdel
Tøying (holdetid: 15sek)

-          Fremside lår

-        Innside lår

-        Bakside lår og legg

-        Sete

Tøye på muskler som er sentrale i hoveddelen. Det er viktig for å være med på å forebygge skader og å opprettholde bevegeligheten.

Apemetoden


2 kommentarer:

  1. Økta gikk veldig fint, det var lett å veilede ungene da de bare var 5 stykker på gruppa. Vi øvde på 2-3 forskjellige medtak, som jeg så igjen i firkant-øvelsen etter på. Det var et lurt trekk å "tvinge" dem til å bruke 2 berøringer i firkanten da dette hjalp dem til å legge ballen til rette og ikke bare sparke den fra seg med en gang de fikk den.

    På spilldelen prøvde jeg med overtallsspill, men dette fungerte veldig dårlig, så jeg ble med på det laget som var 1 mindre for å jevne det ut å gi flere pasningsalternativer, da funka det bedre og blei mer spill..

    SvarSlett
  2. Økten gikk fint. Jeg var denne gangen med G11 og ikke jentene da det manglet noen trenere. Totalt var det åtte gutter. Oppvarmingen gikk fint og guttene hørte godt etter. De var litt urolige under s-delen og jeg måtte ofte minne de på å sette opp tempoet. Hoveddelen hvor de var to og to med forskjellig mottak gikk bra i starten. De ble litt ufokusert og pasningskvaliteten ble etter hvert dårligere. Jeg måtte minne de på dette en del, men de var flinke til å tilrettelegge ballen og de lærte fort. Firkanten gikk også fint i starten, men de ble litt ufokuserte mot slutten og kvaliteten på øvelsen gikk ned da de begynte å tulle, bruke lenger tid osv. Til slutt var det spill og vi spilte 4 mot 4. For det meste var det han andre treneren som styrte under kampdelen. Derfor syntes jeg selv det var litt vanskelig å ta initiativ under spilldelen.

    SvarSlett