Aktive Lokalsamfunn

mandag 19. februar 2018

Raumyr SFO, uke 8


Navn: Josefine Grantangen
Dato: 19.02.18
Gruppe: 3. klasse, 9-10år
Sted: Raumyr skole
Tid: 14:00 – 15:00
Kommentar: Jeg har valgt å ha litt mer tidskrevende leker enn vanlig, fordi i det siste så har hallen vært tom før vi kommer og da kommer raskere i gang. Jeg prøver også rompefotball igjen, og håper det er flere barn igjen til slutt... jeg har også funnet ut at jeg ikke kan beregne at jeg skal ha utstyr til oppvarmingen, siden de voksene kommer litt etter tiden.
Utstyr: benker, fotball, stikk- baller, kjegler

Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor

10min
Oppvarming:
Rødt og grønt lys

Det er et «lys», lyset skal snu seg rundt og bestemme hvem som har beveget på seg. «Resten» skal stå på andre siden av hallen forhold til lyset. Deres jobb er å komme seg over hallen forbi lyset uten å bli sett. Hvis man blir sett av lyset, så må man tilbake til start. Man kan bevege seg når lyset er «grønt» (personen har ryggen til). Når lyset er rødt (personen ser på resten) så må man stå i ro.

Rolig oppvarming

3x 5min


15min
Har litt kortere tid enn sist jeg hadde leken, fordi det var et par utfordringer med for lite barn og for lite tid.


Hoveddel:
Kjegle krigHjørne – rompefotball
Deler opp i lag, etter hvor mange som er med. Alle får hvert sitt hjørne. I midten står det mange kjegler, det er om å ta flest bort til sitt hjørne. Når midten er tom, så må man ta fra de andre lagene.


Deler inn i fire lag. Hvert lag får en benk som fungerer som mål. For å komme seg rund så må de ha både hender og rompe i bakken. Så er det om å skåre mål på motsatte lags benk. Når det ene laget skårer, så bytter man så de to andre lagene spiller.


Fokus på samarbeid og utholdenhet.


Samme bare med ball
Ubestemt

Avslutning

Det er en ball. Alle mot alle. Det er om å skyte flest mulig. Hvis du blir skutt så må du vente til skyteren din blir skutt før du kan gå ut igjen.

Tar en felles avslutning med alle de barna som blir igjen til slutten.1 kommentar:

  1. Vil si at denne økta ikke traff dagen, for barna var meget negative denne timen, så det var ingen av lekene som gikk særlig bra. for å få med noen så måtte jeg love jeg friste med at vi kunne ha noe annet, eks. "hvis dere er med på rompefotball, så blir det hjørnefotball etterpå". dette egasjerte noen. Det var også ganske mange som ble akutt dårlige, men når jeg da ba dem å sette seg forskjellige steder og ikke sammen, så ble de akutt friske igjen. det hjalp at de voksne rundt meg hjalp å holde dem adskilt. Men når jeg prøvde "kjegle krig", så ble det nesten bare surr. første delen gikk bra, når de skulle til midten, men når de stjal fra hverandre så ble det veldig mye trøbbel og diskusjoner. det er en lek jeg kanskje ville prøvd igjen når de ble litt større eller hadde en bedre da. stikkball gikk også værre enn vanlig, men gikk seg til etterhvert.

    SvarSlett