Aktive Lokalsamfunn

mandag 5. februar 2018

Øktplan uke 6 - K3 barneklatring

NAVN: Håkon Lund
MÅL: Påvirke barnas generelle styrke i oppvarmingen.
MÅLGRUPPE: Barn i alderen 6-13 år
DELMÅL: fokus på allsidige øvelser
SOSIALT MÅL: Leke gøye leker og ha det gøy sammen i gruppe.
HOLDNINGSMÅL: Høre på beskjeder når de blir gitt.
FERDIGHETSMÅL: Få bedre teknikk i klatring.
KUNNSKAPSMÅL: Bli mer fokusert på klatreteknikken de bruker.
DATO: 08.02.2018
TID OG STED: Skrimhallen, 17:30 – 19:00
UTSTYR: Softball, kjegler og fargebånd
ANTALL UTØVERE: 25


Oppvarming
Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
- Liten intro av hva vi skal gjøre i dag, alle sitter i ring. (5 min)

- Styrkesiste(~5 min)
- Hauk og due (~10 min)- Stikkball (~10 min)Styrkesisten
Dette er veldig likt stiv heks. Når de blir tatt av den som har den skal man stille seg opp på vanlig måte. For å bli fri må man få en til å komme bort til seg, og sammen gjøre to repetisjoner av en øvelse. Enten pushups, spensthopp eller situps.Hauk og due
Hauk og due kan de fleste. Det er en lek med en eller to hauker i midten av salen, og resten står på den ene kortsiden, bortsett fra en som står på motsatt kortside av alle de andre. Dette er duemor. Duemoren skal kalle på alle sine dueunger. De må derfor prøve å komme seg forbi hauken/haukene for å komme til duemor. Deretter går duemor over til andre sida slik at man kan starte på nytt. Sånn går det helt til det står igjen en eller to.


Stikkball
Stikkball er en lek de fleste kan. Den går utpå at man skal skyte på andre med en softball. Hvis man blir skutt må man ta en styrkeøvelse 5 ganger. F.eks. situps eller spensthopp. 
Kan også avgrense området med kjegler.
30 min
Vise-forklare-metoden
- Dette er en annen versjon av stiv heks, enn den vanlige. Hvis man blir tatt skal man stå vanlig som når man blir tatt, men istedenfor å bli fri ved at noen krabber mellom beina, skal man ta to styrkeøvelser sammen. Enten pushups, situps eller spensthopp. Dette gjør at man gjør litt styrke samtidig som man varmer opp.
- Løping varmer opp de store muskelgruppene. Målet er at konkurransepreget skal motivere folk. Haukene prøver også å ta de som er gode, slik at de andre har en større sjanse.  


- løping varmer opp de store muskelgruppene.
- Kasting varmer opp armene som vi skal bruke under klatringen
- Lett buldring (~10 min)
Lett buldring
Vi skal bulder litt på den vanlige veggen før vi begynner med klatring. Vi klatrer horisontalt, hvis man ikke klarer mer går man bare bakerst i køen igjen. Det er rom for litt individuelle tilbakemeldinger til hver enkelt. Viktig at de som ikke klatrer ikke går under de som klatrer. Man kan også dele opp og lage flere køer lenger bort i veggen.
10 min
Vise-Forklare-metoden
- Buldring er klatring uten tau og i kortere perioder. Det gjør at man varmer opp akkurat de musklene man bruker i klatring. Man kan også sette det i hoveddelen, men jeg har valgt og sette det her siden det også er litt oppvarming til hoveddelen som er klatring på tau.  
Hoveddel
Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
- Klatring Vi klatrer og foreldre sikrer, vi deler oss ikke opp men har fokus på å klatre mest mulig. Jeg har fokus på de barna som er ved buldreveggen for å vise dem litt teknikk og for å komme med tilbakemeldinger til dem.
På slutten når barna blir sliten kan det hende jeg setter i gang en lek som stikkball, sisten eller nappe hale.
45 min


Alle kan klatre så jeg konsentrerer meg om de som er ved buldreveggen og har teknikk med dem.
Vise-Forklare-metoden
Klatring er en individuell aktivitet og det er vanskelig å ha noe opplegg på dette for så små barn med forskjellige forutsetninger. Jeg har derfor litt teknisk trening for de som vil på buldreveggen og prøver å gi tilbakemelding til de som går dit.
Avslutning
Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
- Avslutning med info om neste trening.
Avslutning i ring
-Alle sitter i en ring
5 min
Vise-forklare- metoden
Avslutte økta i hyggelige omgivelser for å skape et godt og trygt miljø.

1 kommentar:

  1. Gikk bra i dag. Noen går litt tidlig, så derfor skal jeg si det i samlinga før treninga neste gang, at vi har en samling på slutten også før alle drar.

    SvarSlett