Aktive Lokalsamfunn

fredag 25. mai 2018


Øktplan SFO 1. klasse

Dato: 30.05.18

Hovedtrener: Geir
Hjelpetrener: Mari

Mål for økta: 
·        Ha det gøy med forskjellige leker og evt lære nye leker.
·        Utvikle ferdigheter med ball.
·        Få en følelse av mestring gjennom ulike leker.
·        Lære å samarbeide.

 Utstyr: Benker, vester, kjegler og en fotball


Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode

Oppvarming: 20 min
G-del
10 minS-del
10 min
Stiv heks

Do-sisten


Tiger og antilope
En eller to «har den», og skal prøve å ta de andre deltakerne. De som blir tatt må stå med armer og bein ut til siden. For å bli fri må noen krabbe mellom beina på deg.

Do-sisten fungerer likt, men når man blir tatt må man sette seg ned på huk med den ene armen opp. For å bli fri må noen dytte ned armen din eller «trekke ned».


En deltaker blir valgt til tiger, en til antilopemor og resten er antiloper. Tigeren står i midten-, antilopemor på den ene siden- og antilopene på den andre siden av gymsalen.
Antilopemor roper: ”Alle mine antiloper kom hjem fra savannen!” Antilopene svarer: ”Nei, vi tør ikke for tigeren tar oss”. Antilopemor: ”Kom likevel!” Da løper antilopene over hallen og prøver å ikke bli tatt av ”tigeren”. De som blir tatt blir selv ”tigere” og skal fange de andre.
Barna blir gode og varme, og syntes også det er morsomt med de ulike variantene. G-delen av oppvarminga er viktig for motivasjonen for resten av økta.Dette er en morsom lek hvor intensiteten blir enda høyere enn på g-delen. Da blir det lettere og morsommere å holde på med høy intensitet i hoveddelen.
Vise og forklare
Hoveddel: 30-35 min
10 min20 min

5 min

 Kanonball

          

Hjørnefotball med varianter
Musikkstopp hvis det blir tid til det.

·       
Vi deler klassen inn i to lag og deler gymsalen på midten med benker. Det er om å gjøre å skyte de på det andre laget med softballer. Hodet er gjellende. Vi setter opp en «bakre grense» som barna må stå foran (de får lov til å løpe å hente baller) slik at de ikke blir stående langt bak for å ikke bli skutt. Blir man skutt går man og setter seg på benken. For å bli fri må en på laget ditt skyte en på det motsatte laget.Klassen deles i fire lag. Hvert lag står i hvert sitt hjørne med hver sin benk som mål. Omgangene er mellom to lag av gangen, og de varer helt til et av lagene scorer på benken til motstanderlaget. Etter hvert bytter to av lagene plass, sånn at elevene spiller mot forskjellige lag. Etter noen runder med vanlig fotball skal barna først stille noen runder med rompefotball.


Vi setter på musikk som barna skal danse og bevege seg til. Når musikken stopper er det om å gjøre å stå helt stille. Hvis man beveger seg er man «ute».

Første runde må barna late som at de er et dyr, og må bevege seg rundt som dette.

Andre runde kan man gjøre hva man vil.

Denne leken har jeg valgt fordi det utvikler barnas egenskaper med ball, og det er morsomt for alle.
Hjørnefotball er en morsom lek hvor alle på laget får delta, og barna lærer å samarbeide. Her trener barna ferdigheter med ball som er et av målene med økta.Musikkstopp er satt helt til slutt for å motivere barna så de har noe å glede seg til på slutten av økta. For å skape mer aktivisering og gjøre det litt morsommere har leken flere varianter. Denne leken er koplet opp mot målet om å ha det gøy med forskjellige leker.Vise og forklare
Avslutning: 5 min
5 min
Samling
Høre med barna hva de likte, hva som kunne vært annerledes og hva de ønsker å gjøre neste gang.
Avslutte med high five til alle.
Dette er for at vi kan få høre hva barna likte med økta og hva de ønsker å gjøre mer av fremover. Dette vil og føre til at alle føler seg sett.
1 kommentar:

  1. Økta gikk bra. Flyttet økta ut i ballbingen fordi det var så bra vær, og alle barna hadde det gøy. Følte jeg hadde god kontroll på barna hele økta.

    SvarSlett