Aktive Lokalsamfunn

torsdag 24. mai 2018


Økt nr. 7
Dato for gjennomføring: 13.05.18
Hovedtrener: Camilla
Hjelpetrener: Andrine
Hovedmål: Utvikle barnas ballferdigheter og utholdenhet ved hjelp av ulike ballaktiviteter



TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE/
KOMMENTAR
15 min
Generell oppvarming
Hermegåsa




Bil og garasje



Gå to og to i sammen. Løp etter hverandre med innlagte variasjoner. Førstemannen bestemmer øvelseutvalget, mens partneren hermer etter deg. Bytt roller med jevne mellomrom.


Barna går sammen to og to. Parene stiller seg i ring slik at den ene står med ansiktet inn i ringen, men spredte bein, og den andre ligger mellom med ansiktet samme vei. De som står er garasjen, mens de som ligger er garasje. Leken starter ved at bilen rygger ut gjennom garasjen, Bilen skal så kjøre en runde rundt hele ringen av garasjer og kjøre inn gjennom egen garasje. Den som er først vinner den runden. Bytter bil og garasje etter hver runde. Kan så variere med flere runder, hinke, hoppe med samla bein osv. 
• Øke motivasjonen
• Øke prestasjonsevnen
• Hindre skader
-----------------------
Ved økt kroppstemperatur skjer følgende:
- Blodet og vevsvæsken flyter lettere

- Transporten av næringsstoffer og o2 til m. går raskere

- Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige

- Nerveimpulsene går raskere

- Oppmerksomheten mot ulike sanseinntrykk blir skjerpet

- Konsentrasjonsevnen øker
Spenningen i kroppen blir regulert til et gunstig nivå

Hermegåsa: begynner med en litt rolig oppvarming der barna selv finner på øvelser.

Bil og garasje: en øvelse som vil påvirke barnas utholdenhet, særlig hvis vi lager litt stor ring og lar de løpe litt flere runder.


Stikkball: har med ball slik at vi forbereder dem på hoveddelen. Har at man må løpe rundt banen en gang siden vi har fokus på utholdenhet i forbindelse med ballaktiviteter. 
Vise og forklare
10- 15 min
Spesiell del
Stikkball


Innenfor et avgrenset felt får deltakerne lov å kaste på hverandre med softball. Blir man truffet er man ute av spillet til den som traff deg blir truffet. Det er ikke lov å ta mer enn tre skritt med ball.  Start med en ball og kom inn med flere baller etter hvert. For å bli fri må man løpe en gang rundt hallen

Vise og forklare
20 min
Hoveddel

Slåball




Lag en mållinje og en utelinje (bruker bare linjene på den lille fotballbanen). Deler klassen i to lag, der et lag er inne og et lag er ute. Innelaget: steller seg på rekke bak mållinja, og slår ballen etter tur. Alle får tre forsøk på å treffe ballen. Når man treffer ballen, kan den som traff og de andre som har skutt, velge å løpe til utelinja og tilbake eller vente ved utelinja og vente til neste slår. Utelaget skal prøve å fange ballen i lufta, og da kommer de inn. Eller så kan de også, når motstanderlaget har skutt, skyte de som løper, dersom de treffer er laget inne og alle må løpe forbi mållinja før det andre laget tar ballen og skyter igjen. Spillet går ut på å være mest mulig inne, og det kan fortsatte i det uendelige
Dette er en kjent balleik som barna selv har etterspurt. Denne vil derfor øke motivasjonen til barna. Den kan også trene utholdenheten om det blir slått gode baller. Dette er en øvelse som også påvirker ferdigheter som taktikk, fang og kast av ball. I tillegg bidrar de til at barna må kommunisere og samarbeide.
Vise og forklare
5 min
Avslutning:

Samles inntil veggen for å få tilbakemeldinger på økta fra barna.

Samles langs veggen:
Hører hva de synes om økta, hvordan det har vært og om det var gøy.


Dette gjør vi for å samles og ha en liten oppsummering og kanskje de kan komme med ønsker til neste gang.
Samling langs kortveggen





1 kommentar:

  1. Med mål om å bedre uth. som mål kommer du i trøbbel med "slå ball øvelse" Her vil trolig ikke belastningen bli stor nok over tid. Bra du starter G-delen med en rolig "hermegåsa".Stein.

    SvarSlett