Aktive Lokalsamfunn

mandag 7. mai 2018


ØKTPLAN – SFO Vestfossen - leikaktiviteter

Hovedtrener: Siri Huseby
Hjelpetrener: Jenny Sørby
MÅL: I dag vil vi ha fokus på mange ulike leiker og å ha det gøy med ungene. De har vært litt negative til at det alltid er vi som skal bestemme leikene. Noen syntes det er kjedelig mens andre syntes det er gøy. Derfor har vi i dag satt opp en plan med mye innspill fra barna og målet er å få dem til å ha det mest mulig gøy på den timen vi er med dem. Fokus på variasjon.
Ferdighetsmål: 
Kortsiktigmål: lære å samarbeide og fokusere på fairplay i de ulike lekene.

Ferdighetsmål: Mestre alle lekene
Kunnskapsmål: Samarbeide med hverandre
Holdningsmål: Skape et trygt og inkluderende miljø 
  
Målgruppe: 2.klasse
Utstyr: fløyte, tilgang til musikk (telefon), 4 benker og en fotball.
Tid: 14:15-15:15
Sted: Vestfossen SFO
Dato: 08.05.18


TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE/KOMMENTAR
5-7 min
Generell oppvarming
Doktor sisten

Doktor sisten går ut på at alle barna sprer seg utover i hallen. Vi velger ut en som skal starte med å ha sisten. Når vi blåser i fløyta er leken i gang. Leken er akkurat som vanlig sisten, bortsett fra at hvis du blir tatt, eks på låret. Må du gå rundt å holde deg på låret helt til du finner en annen du kan ta. Leken er over når vi blåser i fløyta.

Doktor sisten var et ønske fra barna sist gang vi spurte hva de ville leke, så da tenkte vi at dette var en fin måte å starte dagen på. i tillegg er det en super oppvarmings lek som alle pleier å like, og alle får vært i bevegelighet.


Bokstav leken er en lek litt utenom det vanlige. Vi har aldri leika denne leken med dem før så vi tenkte det kunne bli gøy, både for oss og dem. De får utfordret samarbeidsevnen sin og må bruke hodet samtidig.
-----------------------------------------------------------
Øke motivasjonen
Øke prestasjonsevnen
Hindre skader


Vise og forklare.
 5-7 min
Spesiell del

Bokstav leken

Bokstav leken går ut på at vi deler inn i ulike lag. Antall lag ser vi an, ut ifra hvor mange som kommer denne dagen. Vi roper så ut en tilfeldig bokstav. Hvert lag skal da lage denne bokstaven ved å legge seg på bakken og forme bokstaven med kroppene sine. Det laget som først klarer å lage bokstaven har vunnet. Vi vil leke flere runder slik at alle kan få en sjanse til å vinne.
Vise og forklare.

HVA
HVORDaN
HVORFOR
METODE
30 min
Hoveddelen

Dansestopp


HjørnefotballAlle skal danse og vi har på musikk. Når musikken stopper skal man fryse, og dersom man beveger seg så er man "ute".  En er dommer, og når man blir tatt så blir en del av dommerne. Leken utfordrer reaksjon ettersom man må høre og reagere på musikken.


Leken går ut på at vi deler inn i 4 lag, ved bruk av metoden å telle til 4 bortover rekka. Enere går sammen og blir ett lag. Det samme med toere osv. Hallen er delt opp slik at det står en benk i hvert hjørne, som da blir lagets mål. De to lagene som står diagonalt ovenfor hverandre spiller mot hverandre. Når det ene laget har fått et mål, løper alle tilbake til benken sin og de to andre lagene skal spille. Sånn fortsetter det med annenhver gang frem til ett av lagene har 3 mål.

En leik som går ut på å utfordre reaksjonsevnen til barna. Denne leken var en stor favoritt sist vi leika den så vi kjører denne en gang til. Vi prøver tross alt å skape en gøy time.
Dette er en lek som utfordrer konkurranse instinktet og har vært etterspurt, spesielt av guttene, i en ganske god stund. Leiken setter også krav til samarbeid. I og med at de er såpass få på hvert lag er man nødt til å samarbeide og ikke være ego.

Vise og forklare


5-7  min
Avslutning:
Rydde inn utstyr
Samling


Alle barna må være med å rydde inn utstyr etter hver økt, noe de også er vandt til ifra før, men ofte kan være litt vanskelig å organisere, da barna som oftest helst vil fortsette å leke.
Samler alle barna i en sirkel hvor vi spør dem om de likte økta og hvorfor, og eventuelt hva de ønsker å gjøre neste gang.  

For å få en rolig avslutning på økta, og også få barna til å reflektere litt over økta.


1 kommentar:

  1. økta gikk overraskende bra idag. alle var veldig motiverte og hadde mye energi. hjørne fotball gikk i tillegg mye bedre enn forventet, vi fikk til og med jentene til å bli med. hadde egentlig en reserve plan om å dele hallen i to, med fotball på den ene siden og de som heller ville gjøre noe annet på den andre side. men dette var ikke nødvendig. den eneste justeringen vi måtte gjøre var å dele inn i 2 lag istedenfor 4 i og med at vi var litt få. dansestopp funka også veldig bra. vi lot barna få velge litt sanger som de ville høre på og de så ut som de koste seg så dette skal vi gjøre mer av.

    SvarSlett