Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 22. mai 2018

ØKTPLAN – SFO Vestfossen - leikaktiviteter 
Hovedtrener: Jenny 
Hjelpetrener: Siri 
MÅL: Utfordre barnas konkurranseinstinkt ved bruk av leik, og fokuset skal være på å ha det gøy.  

Ferdighetsmål: barna skal mestre alle lekene. 
Kortsiktigmål: lære å samarbeide og fokusere på fairplay i de ulike lekene.  
Holdningsmål: Skape et trygt og inkluderende miljø     

Målgruppe: 2.klasse 
Utstyr: fløyte, baller, rockeringer, vester, kjegler. 
Tid: 14:15-15:15 
Sted: Vestfossen SFO 
Dato22.05.18 


TID 
HVA 
HVORDAN 
HVORFOR 
METODE/KOMMENTAR 
Ca 7 min 
Generell oppvarming 
Haien kommer 

Barna deles inn i fire lag, som steller seg i hjørnene. I midten står tannbørsten. Barna får velge egne lagnavn, men det må være en type fisk. En etter en skal lagene ut og løpe, og så kommer haien, som skal ta fiskene. Blir man tatt så blir man en hai. Siste som står igjen er vinneren.  
En leik som går ut på å utfordre reaksjonsevnen til barna, noe som er målet med økta. Velger å sette denne reaksjonsleken som oppvarming ettersom øvelsene i hoveddelen er litt mer slitsomme, og det er en passende overgang mot reaksjon i hoveddelen. Her må barna reagere på lyd når det ropes "haien kommer". De må også være raske slik at de reagerer hurtig i konkurranse om å løpe tilbake til basen sin. Barna har vært veldig glade i denne leken tidligere, og derfor velger vi å ha denne leken igjen.  

---------------------------------------------------------- 
Øke motivasjonen 
Øke prestasjonsevnen 
Hindre skader Vise og forklare. 
 Ca 7 min 
Spesiell del 
Lenke sisten 

Vanlig sisten, bortsett fra at dersom man blir tatt så skal man holde i hendene til hverandre slik at man danner en lenke. Ikke lov å slippe hendene. Den som står igjen til slutt uten å ha blitt tatt er vinneren.  
Vise og forklare. 

HVA 
HVORDaN 
HVORFOR 
METODE 
30 min 
Hoveddelen 


Dansestopp 
Tarzan-sisten Vi har på musikk som barna skal danse til. Plutselig skal vi stoppe musikken og da må barna også stoppe, så fort de hører musikken er av. Da skal en dommer på utsiden se hvem som ikke klarte å stoppe i tide. Dersom man ikke klarer det, blir man en del av dommerteamet.  

Vi legger ut masse utstyr som skal følge en ype. Barna skal leke sisten i denne løypa, og kan ikke tråkke på bakken. Dersom du blir tatt, blir du harn, og skal ta de andre.  
Først og fremst er dette en lek som barna synes er veldig gøy og morsom å leke. Vi har fått masse god respons på den tidligere. Leken utfordrer reaksjonsevnen, og ikke minst konkurranseevnen. Forrige gang vi hadde leken ble det høyt konkurranseinstinkt hos barna.   


Dette er en fin leik ettersom de aller fleste får prøvd seg som "harn". De siste gangene så har alle barna mast om å være harn. Derfor har vi tatt med denne leken der man må bytte på å være harn hele tiden. Denne leken utfordrer balansen ettersom man har en mindre og mer spesifikk bane å løpe på. I høy fart vil man utfordre balansen når man følger løypa. Man utfordrer også reaksjonsevnen i denne leken ettersom man må hurtig reagere på hvem som er. Reaksjonen øker også fordi man er i ukjent terreng. Man må tenke raskt når man er i en situasjon er man kan bli tatt av harn og har en vanskelig ype foran seg.  


Vise og forklare 


5-7  min 
Avslutning: 
Rydde inn utstyr 
Samling 


Alle barna må være med å rydde inn utstyr etter hver økt, noe de også er vant til ifra før, men ofte kan være litt vanskelig å organisere, da barna som oftest helst vil fortsette å leke. 
Samler alle barna i en sirkel hvor vi spør dem om de likte økta og hvorfor, og eventuelt hva de ønsker å gjøre neste gang.   

For å få en rolig avslutning på økta, og også få barna til å reflektere litt over økta.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar