Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 8. mai 2018

Nora K - Økt 08.05


Hovedtrener: Nora K
Hjelpetrener: Marte
Målgruppe: 1klasse, 12 stk
Utstyr:
Dato: 08.05
Sted: Gamlegrendåsen Barneskole SFO, Trimrommet
Tid: kl.14-15:00, 60min
Mål: Trene utholdenhet med morsomme leker via samarbeid.
Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Kommentar
5 min
Oppstart
Samle barna på benken, forklare hva vi skal gjøre i dag. Gå igjennom kjørereglene for timen, og om de har noen ønsker om leker til neste økt.
Ved å gjøre dette hver gang innarbeider vi en rutine som gjør barna klare for trimrom. Viktig å få frem hva de selv ønsker å gjøre.

5 min
Lek 1:
Mann og mus
(+sjiraff, slange osv)
Alle elevene står på en linje (eks, "stell dere intill ribbeveggen og ta ett skritt frem). Når jeg roper "mus!" skal de sette seg ned på huk. Når "mann!" skal de reise seg opp. Hvis den som kommanderer roper det samme to ganger, er det om å gjøre å holde stillingen sin uten å bevege seg.
Dette er en rolig lek, som krever fokus. Derfor er den gunstig som oppstartslek, da vi vil ha en gradvis overgang fra hvile til arbeid. For å øke intensiteten underveis, kan jeg legge til flere "formasjoner" som sjiraff, hvor de skal stå oppreist og strekke armene i været - eller slange, hvor de må legge seg flate ned på bakken.

5 min
Lek 2:
Stiv heks

En elev har den. De som blir tatt må stå i "stjerne". For å bli fri må en av de andre krype mellom beina.
Setter opp intensiteten litt, engasjerer barna og øker motivasjonen til resten av økten.

5 min
Lek 3:
Hauk og due
En hauk, en duemor, og resten av barna er duer. Duemor kaller på duene, duene må komme seg over til den andre siden av trimrommet uten å bli tatt av hauken. Hvis en due blir tatt, blir den til en hauk.
Dette er en lek barna liker veldig godt. For de aller ivrigste, løpes det på maks hastighet, så her får vi trent på å holde ut mange runder uten å bli for sliten.

10 min
Lek 4:
Stafett-lek
Deler opp i lag, avhengig av hvor mange som kommer. Forklarer at en og en på hvert lag skal løpe, og at de skal veksle. De får en ny oppgave for hver stafett. Eks: hinke, baklengs, bare bruke fem skritt osv…
Dette bygger opp samarbeidsevnen innad i et lag, og trener utholdenheten.

5 min
Frileik
Barna får bruke det utsyret de vil og bare ha det gøy.
Dette er noe mange av barna ser frem til når de er på trimrom, så vi bruker litt av tiden til det på slutten. Vanligvis bruker de enten sykler, eller hopper slengtau.

3 min
Oppsummering
Samle barna, si takk for i dag og sees neste gang.
Fin måte å runde av økta på.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar