Aktive Lokalsamfunn

onsdag 9. mai 2018

Øktplan - Gamlegrendåsen - sfo - økt 4


ØKTPLAN, GAMLEGRENDÅSEN SFO, ØKT 4NAVN: Njord Are Ulleberg                                          DATO FOR GJENNOMFØRING: 09.05.18TID: 45-60minMÅLGRUPPE: 3.klasse (varierer alt fra 15-30 elever som kommer)UTSTYR: Gymsal-objekterSTED: Gamlegrendåsen Skole, gymsalHOVEDMÅL: Glede og motivasjon samt skape gode relasjoner mellom elev og lærer.Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
3 min
Oppstart
Presenterer oss selv for elevene og forklarer hva vi skal gjøre i dag.

Være tydelig og bestemt og få dem til å fokusere på det vi skal gjøre og ikke at annet.

For å skape trygghet og respekt, samle gruppa


For å få de oppmerksomme på at det er viktig å ha fokus på det vi skal gjøre og samarbeid i gruppa.

Snakke og forklare

15 min

Oppvarming

Pølsesisten

Poenget med denne leken er at det er 1 som «har den» og skal løpe rundt i gymsael for å prøve å ta de andre. Når man blir tatt, skal man stå stille og rope: «Pølse, Pølse». Dersom man skal bi fri igjen, må to andre personer gå på hver sin side av han som er tatt og rope: «Pølsebrød» og lekern kan fortsette som vanlig.

Øke motivasjonen
Skal få frem glede

Barna skal være i mye aktivitet og de skal ha det gøy med hverandre. Denne leken skaper glede, fordi tanken bak det noe barnslige med å rope «pølse» og «pølsebrød» som sannsynligvis barna liker veldig godt.

Vise og forklare.
Forklarer først leken til barna, for at de skal gjennomføre etterpå (stille/motta spørsmål)
30-40 min

(avhenger hvor mye tid som blir disponibelt)

Hoveddel

Kanonball

Kanonball er leken hvor 2 lag skal spille mot hverandre med en inndelt bane. Man setter benker som deler banen i 2 like store deler, og en benk bak, som viser område for kongen og de som blir skutt. Man kan bli skutt på hele kroppen og det er ikke lov til å blokke med en ball. Kongen velges av laget. Dersom man sal bli fri, så må man få ballen bak i den sonen hvor man er skutt, og skyte en annen på det andre laget.

Leken handler om samarbeid i lag og fokus. Man skal også ha det mest mulig gøy med hverandre og få glede av det å være i aktivitet.

Vise og forklare (evnt. Delta i økta etter behov eller motivasjon for barna)
5 min

Avslutning

Oppsummering av økta, hvordan har det vært?

Rydde utstyr, samle elevene i en halvsirkel og spørre om hva de likte, hva de ikke likte, og hva de ønsker å gjøre senere/forbedre til neste gang.

For å få tilbakemelding på økta, slik at vi kan forbedre oss til neste økt.

Snakke og oppsummere

1 kommentar:

  1. Planen er bra, men bare 1 øvelse i H-delen kan være litt lite. Planlegg heller litt for mye enn litt for lite. Les i tr.læreboka om krav til "MÅL". Dette blir for lite konkret. Stein

    SvarSlett