Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 29. mai 2018


Navn: Sabine Emilie Fjeld, Tobias Løver
Hovedtrener: Sabine Emilie Fjeld
Hjelpetrener: Tobias Løver
Dato: 29.05.2018
Tid: 60 min

Målgruppe: 4. klasse
Utstyr: bånd, kort
Sted: Raumyr skole, gymsal
Hovedmål: forbedre aerob utholdenhet, samt trigge konkurranse innsiktet
Kunnskapsmål: Jeg ønsker å lære elevene hvordan de kan trene disse evnene i form av kreativ trening.
Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/ kommentar
Oppvarming
3 min
Innledning
Samle gjengen og gå gjennom dagens økt. Dette er for at jeg skal se alle, og de skal ha en viss oversikt over hva som skal skje videre i økten.
Øker motivasjonen
Øker prestasjonsevnen
Hindrer skader

Ved oppvarming øker kroppstemperaturen. I tillegg øker motivasjonen, prestasjonsevnen øker, og man hindrer skader. Oppmerksomheten mot ulike sanseinntrykk blir skjerpet og konsentrasjonsevnen øker.
10 min
Generell del
 Streksisten
-       7 min
Streksisten er det samme som sisten, bare at de skal løpe bare på strekene. Det er 1-2 personer som skal ha den (må se an antallet elever). Når de som har den klarer å ta en person, så bytter de hvem som har sisten. Dette er for å trigge konkurranse evnen, og for å gjøre det morsomt.
Vis og forklar
10 min
Spesiell del
Lenke sisten
-       7 min
Lenke-sisten
Dette er en morsom variant av sisten, der en begynner med å ha den, og når vedkommende tar noen, skal de holde hender og ta flere. Etter hvert som man blir tre eller flere kan kun de på sidene ta folk, og ikke de i midten som binder lenka sammen. Igjen så trigger denne leiken konkurranse instinkt.
Vis og forklar
Hoveddel
32 min
Hoveddel
Kortstaffet
-       Usikker på hvor lang tid de bruker


Tre på rad
-       Usikker på hvor lang tid de bruker
Tillegg leik:
Haien kommer
-       Dette er hvis det blir mer tid igjen
Deler gruppa inn i 4 like lag som starter hvert sitt hjørne. Deler ut til gruppene et kort sort – hjerter, kløver osv. Stokk og legg ut kortene midt i salen. Staffene starter når jeg gir klart signal. En elev fra hvert lag løper og kommer seg rasket som mulig til midten, og snur deretter et kort. Om kortet viser lages sort tar de med det tilbake til gruppen. Det laget som har samlet hele serien og lagt det i riktig rekkefølge har «vunnet».
Samme prinsippet her. Deler gruppa inn i 4 ny ulike like lag. Nå starter alle lagene på samme linje (på landsiden av salen). Jeg legger opp «bane» på andre siden av salen. De får utdelt erte poser, som de skal bruke til å legge tre på rad. De løper frem og tilbake helt til ett lag har klart å legge tre på rad. Holder på slik ett par runder.

Deler gruppen inn i 4 grupper, som fordeler seg i hvert hjørne, og en hai. De får utdelt et fiske navn:
-       Gullfisk
-       Piraja
-       Skilpadde
-       Delfiner
Når jeg roper deres fiske navn, skal de ut å «svømme» - løpe. De løper helt til jeg roper haien kommer. Da må de løpe tilbake til sitt hjørne. Blir vedkommende tatt blir den tatt som hai.
Dette er en veldig enkel og lett staffet. Den trigger virkelig konkurranse instinkt, i tillegg vil de forbedre sin aerobe utholdenhet. Det forbedrer de ved at de løper ofte og korte drag, Det er grunnen til at jeg velger denne, fokuset er å ha det gøy samt så skal de forbedre sin utholdenhet.

Dette er også en enkel og lett staffet. Samme prinsippet som den andre, de løper ofte og korte drag. Samt så er det konkurranse fremdragende, noe som skaper mer motivasjon.Dette er en leik barna er vandt med, og har gjennomført før. Den er først og fremst morsom. Tror barna synes det er mer motiverende med tanke på at de før utdelt fiske navn og at liksom er en hai. Samt så forbedrer denne leiken deres aerob utholdenhet.
Vis og forklar
Vis og forklar


Avslutning
5 min
Lett tøying
Oppsummering av økta
 Felles rydding, samles deretter i en feles samling.

Lett uttøying:
-       Ankler
-       Fremside og bakside bein
-       Armer
-        
Mens vi tøyer snakker vi om økten
-Hva har vi gjort i dag? Var det gøy? Noen leker som var ekstra morsomme
Tøying er en fin avslutning på økta, samtidig som man får oppsummert det man nettopp har gjort. Dette skaper trygghet og samhold.
Apemetoden1 kommentar:

  1. Først og fremst så kom vi seint igang, det var bare 5 stk, så dette gjorde at jeg måtte gjøre endringer i planen. Grunnen til det er fordi det hadde blitt alt for dårlig tid til å varme opp, og ikke minst var de for få til å gjennomføre det jeg hadde planlagt. Derfor fulgte jeg oppvarmingplanen, og kjørte deretter litt leik - også etter deres ønske. Ble heller mer fokus på å ha det gøy, med litt fokus på å forbedre utholdenheten.

    SvarSlett