Aktive Lokalsamfunn

torsdag 24. mai 2018

Øktplaner Nora K. 29.05 og 12.06


Hovedtrener: Nora K
Hjelpetrener: Marte
Målgruppe: Førsteklassinger
Utstyr:
Dato: 29.05.2018
Sted: Trimrommet på Minibasen
Tid: kl14-15:00, 60 min
Mål: Forbedre og trene reaksjonsevnen ved leik og konsentrasjonsøvelser
Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Kommentar
3-5 min
Hilsing og gjennomgang av hva vi skal gjøre i dag.
Alle setter seg på benken inntil veggen, jeg og Marte sitter foran.
God start på økta, gjør elevene klare for hva vi skal gjøre.

7-10 min

Oppvarming: Mann og mus (og sjiraff og slange og sjøstjerne)
De står på en linje, med litt mellomrom. Når jeg roper mann, skal de stå oppreist med armene inntil kroppen. Mus er ned på huk. Slange er å ligge på magen på gulvet med armene opp. Sjiraff er samme bare oppreist. Sjøstjerne er oppreist med armene og beina utover. Hvis de utfører feil bevegelse til ordnene, er de ute og må sette seg ved siden av meg og heie på de andre.
Dette er en forholdsvis rolig lek, noe som gjør det en god oppvarmingslek. Jeg kan justere opp intensiteten ved å gi ordrene fortere og fortere, og ved å f.eks. gi slange og sjiraff om hverandre hurtig. Det gjør barna veldig konsentrerte og det er noe de synes det gøy. Dette er rettet mot målet fordi barna må være raske i reaksjonen når de får ordrene, hvis man er for sakte er man ute.

10 min
Dansestopp
Jeg spiller av en sang på Cdspilleren. Når musikken går, må alle danse/bevege seg. Når jeg setter sangen på pause må alle fryse i den stillingen de var i når musikken stoppet. Beveger man seg når musikken har stoppet, er man ute og må sette seg med hjelpetrener å være dommer.
Dette går også på reaksjonsevnen da de må være på alerten hele tiden mens de danser/beveger seg - og prøve å reagere på at musikken stopper og stå helt stille. Dette er alltid en høyt etterspurt lek, og de fleste barna synes det er vledig gøy.

5-10 min
Haien kommer
Deler barna inn i fire grupper, en gruppe går til hvert hjørne og lager sitt eget navn. En er haien i midten. Når jeg roper ut og svøm til hver gruppe løper alle i rundt haien, når ejg roper haien kommer må alle tilbake til hjørne sitt uten å bli tatt av haien. De som blir tatt blir haier selv.
Trener reaksjon på "Haien kommer!". Baran får en følelse av å være på et lag og får løpt fra seg.

5 min
Uttøying og avslutning
Samler de i en ring på midten og gjør strekkeøvelser og sier takk for i dag, og spør om hva de ønsker seg til neste økt.
God avrunding på økten.


2 kommentarer:

  1. En bra plan hvor mål og innhold stemmer bra. Stein

    SvarSlett
  2. Det var en del feil mtp. tidsdisp. Bedre å ha litt for mye på planen enn litt for lite. Fin og rolig start på G-delen. Bra du lar elevene få kjøre øvelsene noen flere ganger. Inviterer til uenighet/konflikter når du lar elevene ta del i dommeravgjørelser. Men det er også god sosial læring å kjøre dette. Løser instr.rolla meget bra.
    N3. Stein.

    SvarSlett