Aktive Lokalsamfunn

søndag 13. mai 2018


Øktplan SFO 1. klasse

Dato: 16.05.18

Hovedtrener: Geir
Hjelpetrener: Mari

Mål for økta: 
·        Ha det gøy med forskjellige leker og evt lære nye leker.
·        Få en følelse av mestring gjennom ulike leker.
·        Utvikle hurtighet og koordinative egenskaper som rytme og balanse gjennom lek.
·        Lære å samarbeide.

 Utstyr: Benker, vester, kjegler, erteposer og en fotball


Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode

Oppvarming: 20 min
G-del
10 min


S-del
10 min
Sistenvarianter:
-Sisten med håndhilsing
-Do-sisten
 Hauk og due
En eller to «har den», og skal prøve å ta de andre deltakerne. De som blir tatt må gå bort til meg og Mari, håndhilse og si navnet sitt så vi kan lære navnene deres.

Do-sisten fungerer likt, men når man blir tatt må man sette seg ned på huk med den ene armen opp. For å bli fri må noen dytte ned armen din eller «trekke ned».

En deltaker blir valgt til hauk, en til duemor og resten er duer. Hauken står i midten-, duemor på den ene siden- og duene på den andre siden av gymsalen.
Duemor roper: ”Alle mine duer kom hjem fra fjellet!” Duene svarer: ”Vi tør ikke for hauken tar oss”. Duemor: ”Kom likevel!” Da løper duene. ”Duene” skal løpe over hallen uten å bli tatt av ”hauken”. De som blir tatt av ”hauken” blir selv ”hauker” og skal fange de andre ”duene”. 
Barna blir gode og varme, og syntes også det er morsomt med de ulike variantene. G-delen av oppvarminga er viktig for motivasjonen for resten av økta.


Dette er en morsom lek hvor intensiteten blir enda høyere enn på g-delen. Da blir det lettere og morsommere å holde på med høy intensitet i hoveddelen.
Vise og forklare
Hoveddel: 30-35 min
15 min


 15 min


5 min

Stafetter


           Hjørnefotball


Musikkstopp hvis det blir tid til det.

·       
Klassen deles inn i 2 eller 3 lag litt avhengig av hvor mange som er med. Alle på hvert lag står på linje bak hverandre, og en fra hvert lag løper over gymsalen, rundt en kjegle og tilbake. Man veksler med en high five med den neste som skal løpe. Første lag til å fullføre alle etappene vinner runden. Hver runde er forskjellig:

-Første runde: bare lov å hinke på et bein til og det andre tilbake

-Andre runde: bare lov å løpe baklengs

-Tredje runde: vanlig løping.

-Fjerde runde: Løpe med ertepose på hodet. Faller den av må man stå stille og legge den på plass før man kan fortsette.
-Femte runde: hoppe med samla bein.

-Siste runde: Vanlig løping, men man må ta 10 runder rundt kjegla på motsatt side av gymsalen.


Klassen deles i fire lag. Hvert lag står i hvert sitt hjørne med hver sin benk som mål. Omgangene er mellom to lag av gangen, og de varer helt til et av lagene scorer på benken til motstanderlaget. Etter hvert bytter to av lagene plass, sånn at elevene spiller mot forskjellige lag.


Vi setter på musikk som barna skal danse og bevege seg til. Når musikken stopper er det om å gjøre å stå helt stille. Hvis man beveger seg er man «ute».

Første runde må barna late som at de er et dyr, og må bevege seg rundt som dette.

Andre runde kan man gjøre hva man vil.

Vi har valgt forholdsvis enkle leker som barna mest sannsynlig klarer å lære seg ganske raskt eller kan fra før- Alle de tre lekene skaper god aktivitet for barna samtidig som det er morsomt.

Stafetter med ulike varianter gjør at barna ikke blir lei av å gjøre det samme om igjen, men får prøvd seg på forskjellige ting. De skal løpe forholdsvis kort, og utvikler derfor hurtigheten som er at av målene for økta.Hjørnefotball er en morsom lek hvor alle på laget får delta, og barna lærer å samarbeide.
Musikkstopp er satt helt til slutt for å motivere barna så de har noe å glede seg til på slutten av økta. For å skape mer aktivisering og gjøre det litt morsommere har leken flere varianter.Vise og forklare
Avslutning: 5 min
5 min
Samling
Høre med barna hva de likte, hva som kunne vært annerledes og hva de ønsker å gjøre neste gang.
Avslutte med high five til alle.
Dette er for at vi kan få høre hva barna likte med økta og hva de ønsker å gjøre mer av fremover. Dette vil og føre til at alle føler seg sett.1 kommentar:

  1. Økta gikk greit. Det var til tider litt vanskelig å få de til å høre, men de var lettere å kontrollere etterhvert når jeg ble litt strengere med noen av dem. Ellers så det ut som alle hadde det gøy store deler av timen.

    SvarSlett